Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Cambridge Audio 840

tomwox

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim napisz, jakiej muzyki słuchasz, jakiego szukasz brzmienia, ile metrów ma Twoje pomieszczenie odsłuchowe, chcesz kolumny podłogowe czy podstawkowe, nowe czy używane i w jakiej cenie.Czy masz dość miejsca aby je odsunąć przynajmniej 50-80cm. od ścian bocznych i tylnej.Z jakimi konkretnie kolumnami odsłuchiwałeś ten wzmacniacz i co Ci się w ich brzmieniu nie podobało.Im więcej danych, tym łatwiej będzie można coś dopasować.

Witaj !

Po rocznym poszukiwaniu do kompletu CA 740 odkryłem Dynaudio. Warunki lokalowe nie pozwalają mi na rozwinięcie i adaptację większych jak Dynaudio 42. Polecam Dynaudio 52SE do 840-stki o ile masz miejsce dookoła kolumny, co najmniej 50 cm z każdej strony. Jeśli chodzi o dźwięk to fantastycznie słucha się muzyki, długo i bez zmęczenia. Na dodatek każdego gatunku!

Czesc.Jestem poczatkujacym audiofilem.Dotychczas sluchalem podlogowych Rubiconów,B-W,Paradigmów,Focali,Dali i Klipsha.Wszystkie z pólki cenowej do około 4000PLN.Kiedy odsluchalem Chario Pegasus zrozumialem,ze prawdziwie dobre brzmienie kosztuje.Postanowilem w związku z tym przeznaczyc na zakupy okolo 8000PLN.Poniewaz mam malo czasu na wedrowki po salonach bede polegal na opinii osob ktore cos na ten temat wiedza i zechca mi pomóc.Pomieszczenie 22m.Slucham głownie jazzu i bluesa,choc nie stronie od rocka lat 70-tych i 80-tych.Kolumny moge odsunac od tylnej sciany okolo 50cm od bocznych do 100cm.Preferuje zakup kolumn podlogowych.Pozdrawiam.Tomek

Mając taką sumę można się już rozejrzeć za naprawdę dobrze grającymi kolumnami.Audio Physic Yara Superior, czy A.P. Spark, to świetne kolumny, ale nie wiem, czy średnica będzie tak plastyczna jak z Chario, poza tym to naprawdę bardzo dobre kolumny, Świetne są też Monitor Audio GS20, bardzo pozytywna recenzja w Audio.Szkoda, że raczej nie bierzesz pod uwagę kolumn standowych, bo może się okazać, że to jest to, czego szukasz, na przykład coś z oferty Harbeth albo Spendor.Te firmy mają całkiem duże gabarytowo kolumny, które sprawdziłyby się w Twoim pomieszczeniu, może niskie tony nie schodzą do "podziemi" a przestrzeń nie tak spektakularna jak w A.P. ale cała reszta ze znakomitą średnicą i przepiękną barwą dźwięku naprawdę może oczarować.Możesz poszukać też podłogówki Dynaudio.

W ogłoszeniach Audiostereo widzę, że ktoś ma do sprzedania legendarne (standowe niestety) Totem Mani2, ale nie wiem czy Cię to zainteresuje, ale może się dogadasz i sprzedający opuści trochę cenę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.