Skocz do zawartości
IGNORED

Creative Gigaworks T3

ALTON

Rekomendowane odpowiedzi

...i mało wiarygodne, bo jeżeli ktoś mówi że średnica w Logach jest świetna, to dla niego np. średnica z Bose to pewnie Hi-end :P ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czy ktoś kto posiada te głośniki mógłby powiedzieć czy najniższe basy 30, 40 hz głośno słychać ? Ile jest gdzieś -db przy 30, 40 hz ?

Ilu calom może się równać ta konstrukcja 3x6,5 cala ?

• 6 miesięcy później...

Czy ktoś kto posiada te głośniki mógłby powiedzieć czy najniższe basy 30, 40 hz głośno słychać ? Ile jest gdzieś -db przy 30, 40 hz ?

Ilu calom może się równać ta konstrukcja 3x6,5 cala ?

Bass zaczyna być słyszalny od 30hz. Sam bas jest bardzo ładnie kontrolowany, ta konstrukcja bije na głowe porównywalne bas reflexy przede wszystkim dynamiką i brakiem przemuchów słyszalnych w tej klasie cenowej z otworu. Nie ma zlewania sie instrumentów basowych. Jakieś wiolączele i inne takie brzmią mało wiele dobrze , naprawde miło posluchac nie jest to jedno wielkie buuuu. Sam głośnik jeżeli o moc porównywałbym z normalnym 18-20 cm subem z basreflexem. Ogólnie basu jest duuuużo. Nikt widzac to pudełko nie mógł dać wiary, że to tak ladnie zagra. Ogólnie to świetny zestaw na biórko do kompa. jako zestaw na caly pokój już wymięka ale nie ze wzgledu na suba tlyko wyraźnie kierunkowo grające satelitki. One tworza scene tylko w miejscu gdzie są skierowane i to w sumie zaleta nie wada przy standardowym rozstawie na prawo i lewo od monitora.

• 9 miesięcy później...

Witam. Mam powyzszy zestaw i jestem w sumie z niego zadowolony. Udalo mi sie go zdobyc pare lat temu za okolo 500zl (dzisiaj cena zestawu na allegro nie schodzi ponizej 800zl). Jak za tamte pieniadze to byl istny strzal w dziesiatke, potrzebowalem czegos do malej powierzchni. Bralem jeszcze pod uwage Bose Companion 3 - jednak byly trudno dostepne i zdecydowanie drozsze. Jakis czas temu rozlecial mi sie potencjometr, a z racji tego, ze zestaw nie jest juz na gwarancji (a zakup samej galki sterujacej w chwili obecnej graniczy z cudem) musialem sie ratowac wstawieniem czegos zblizonego do oryginalu. Po calej operacji zestaw oczywiscie gra - jedynie galeczka wyglada troszke gorzej. W sumie doszedlem do wniosku, ze nie bede go sprzedawal i zestaw zostanie u mnie na dobre i na zle, a jako, ze zostal juz rozparawiczony postanowilem sie nim troszke pobawic. Po otwarciu obudowy subwoofera ukazala sie plytka z kondensatorami firmy YIHCON.Kondensatory otoczone byly klej glutem. Wujek google potrafil na ich temat powiedziec tylko tyle, ze jest to produkcja chinska i jest to raczej crap. I teraz takie male pytanko - czy oplaca sie je wymnieniac (jest ich w sumie 16 sztuk) na cos lepszego? Koszt takiej zabawy to okolo 50 zl w przypadku powiedzmy jakis Nicichonow czy Panasonicow. Czy ktos bawil sie wogole w lekki tuning zestawow komputerowych. Powiem tak, dziek plynacy z T3 jest ok ale podswiadomie czuje, ze moze byc lepiej.

Acha

Zestaw gra w nastepujacym polaczeniu

Audiotrak Prodigy 7.1 z wymienionymi opami

Foobar - Flac

Polaczone z kompem za pomoca niedorgiego IC Aduionova

• 3 tygodnie później...

szukałem czegoś przenośnego, przymierzałem się do t3 ale ostatecznie kupiłem corsair sp 2500,mają lepszy bas i naturalniej grające satelity.z t3 jest taki problem, że ogólnie są ok poza satelitami z którymi nic się nie da zrobić, żaden dac nie spowoduje że zagrają naturalnie niby wszystko jest ok ale jednak słychać, że są to tyko głośniki do komputera, efekt niestety psują satelity.

z corsair jest inaczej nagłośnicie nimi sporo większe pomieszczenie, czym lepsze źródło tym lepiej zagrają,lepszy bas, niżej schodzący, szybki sprężysty z dac'iem zagra jak przyzwoite podłogówki, dwudrożne zamknięte satelity, biamping, biwiering swoje robi. porównuje do sprzętu z opisu o mnie i powiem, że na prawdę te głośniki mogą sprawiać frajdę przy słuchaniu, są to pierwsze moje głośniki do kompa które niczym nie rażą

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.