Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana UPC (analog) na cyfre?

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałem przesiąść się z małego pakietu upc na coś innego.

najpierw myślałem nad upc cyfrowym (pakiet select za 65zl), ale najtańszy dekoder nie ma hdmi i ogólnie jakość podobno jak przy zwykłej kablówce.

Potem zastanawiałem się nad cyfrowym Polsatem, cena ok, ale u znajomych jakość obrazu tragiczna.

Została N i cyfra +, cyfra wygrywa cenowo i ilościowo (ale za to N ma parę kanałów HD, cyfra w pakiecie za 20 zł nie ma), nie wiem jednak jaka jest jakość obrazu, nie wiem jakie są ceny dekoderów oraz ile się płaci po 10 miesiącach promocji (abonament przez 10m jest połowę tańszy).

Telewizor- plazma panasonic 37'. (btw czy telewizja N działa na panasonicach po HDMI?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/50669-zmiana-upc-analog-na-cyfre/

kup dreamboxa..wydatek jedne z gory a potem sama przyjemnosc..troche poszperania po necie i darade wykombinowac wszytskie tv ..czyli cyfra, polsat i N... wiecej szczegołow nie dradze.. poczytaj na innych forach..;p

Abonament zależnie od pakietu - ceny masz na stronie c+.

Co do tunerów to z C+ tylko philips PVR, ale nie wiem ile kosztuje obecnie ( jak nie na własność to dzierżawa)

Lepiej już raz zainwestować i kupić coś własnego, a że C+ nie paruje kart, to chodzi praktycznie na każdym tunerze z czytnikiem seca.

Jeśli chcesz z HD to np. Ferdek HF 8900 , jak sd to np/ FK 6900 z usb.

Każdy tuner nie od cyfry będzie zawsze lepszy od tego od operatora - m.in. możliwość wgrywania list, bezproblemowa obsługa diseqc czy usals czy inne funkcje dodatkowe = np. nagrywanie na usb czy dogrywanie np. napisów.

A i nie dawaj wiary, że można obecnie mieć na jakimś tunerze kombinując inne platformy w emu ( tylko ewentualnie shar ale to tak śliska sprawa, ze nikomu nie radzę )

Mogę powiedzieć, ze nawet w sd obraz po hdmi jest na plaźmie całkiem niezły, a hd to już całkiem całkiem - ale wszystko zależy od kanału i konkretnej audycji

-wiem że umowa jest na 13 lub 18 miesięcy (oczywiście nie jest napisane czy wiąże się to z różnym abonem czy nie)

-wiem że abon jest przez 10 miesięcy tańszy o 50%, ale po tym czasie jest pełny?

-niestety ten dekoder kosztuje dodatkowe 20 zł na miesiąc, mnie zależy na HDMI, ale nie na HD (drogo), może jednak RGB po Euro wystarczy do sygnału SD?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.