Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kabelki głosnikowe?

ygrek

Rekomendowane odpowiedzi

...no wlasnie, dylemat jakich wiele, ale moze pomozecie mi cos dobrac do yamahy ax-596 i dali 6006. Kwota jaka moge przeznaczyc to okolo 60-80 zl za mb. Zastanawiam sie nad AQ type 6+ ale nie wiem czy to bedzie sluszny wybor, wiec prosze was o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/5067-jakie-kabelki-g%C5%82osnikowe/

Marcin => Diamondback spisuje sie znakomicie, choc jeszcze musze wymienic docelowo zrodlo ale jest ok.

Jako ze nie mam na nowy cd, wymieniam kabelki :) teraz gram na badridge i nie sa one zbyt udane.

Witam może troszke nie na temat ale szukam miesięcznika AUDIO numer 5/2002 tam jest test JBL LX2004 może ktoś ma i czy może mi przesłać e-mail-em wiem też że jest test w HFiM ale zależy mi na AUDIO za pomoc bardzo dziękuję

poz SZUMI

Aha dodam jeszcze ze myslalem nad kimberem 8PR ale nic nie wiem na temat tego kabelka, cieply, chlodny :)?

Rogus->A nie chcesz sprzedac swojego type 6, bo wiem ze miales sie przezucic na CV4 ale chyba sprawa ucichla

ygrek

niestety już sprzedałem, jakieś dwa miesiące temu, faktycznie byłem bliski przesiadki na CV4 parę tygodni temu, ale jeszcze trochę mu brakowało do mojego ideału, do mojego systemu o wiele bardziej pasował niż Type 6+, w którym przestrzeń była aż "za dobra", za bardzo odsunięta do tyłu, CV4 jak dla mnie grał prawdziwiej chociaż mniej efektownie niż Type 6+, ktory miał również potężniejszy bas, także jeżeli cierpisz na niedostatki przestrzeni to Type 6+ powienien być dobrym rozwiązaniem, jeżeli przestrzeń jest w porządku i nie chcesz dodawać "powietrza" to może posłuchaj również CV4, jest spokojniejszy od Type 6+, mniej ostry, tak samo szczegółowy, przestrzeń jest ok. Teraz kiedy znowu słucham na Jamo Flat bardzo brakuje mi cech CV4, to naprawdę dobry kabel. Najlepiej wypożycz do odłsłuchu oba na parę dni a na pewno wątpliwości cię ominą i wybierzesz ten który bardziej będzie pasował do twojego systemu i bardziej ci się będzie podobał.

Pozdr.

Gość Yarni

(Konto usunięte)

Witam. Niedawno miałem ten sam problem z wyborem kabelków. Słuchałem DNM Reason, AQ Type 6+ oraz Tara Labs Prism Nexa. Wybrałem te ostatnie. Z tych trzech zagrały (moim zdaniem) najlepiej. Stanowczo polecam.

Pozdr.

Ok. zgadzam się z opinią rogusa ad. Type 6+ i CV4.

Nie piszcie tylko, że Type 6"+ jest "za ostry", bo to nie jest właściwe określenie. W gruncie rzeczy chodzi o to, że uwypukla sybilanty, ale NA PEWNO nie jest "za ostry".

Kto nie słyszał Type 6+ weźmie takie określenie zbyt dosłownie i zawczasu się sparzy. A szkoda ciekawego kabla.

Pozdr.

Mysle ze jednak type 6+ bedzie odpowiednim kabelkiem do mojego systemu, poniewaz brakuje mi powietrza i odrobinke lepszej kontroli basu.

Andrea, Rogus -> Orientujecie sie jaki jest koszt konfekcji w tophifi tego kabelka, i jakie bananki uzywaja do konfekcji?

andrea

masz rację ostry to złe określenie, to bardzo fajny kabel, i wielu systemach się sprawdzi. Polecam.

ygrek

mnie kosztowało to w sumie 180 zł razem z bananami Real Cable. Ale końcówki można pewnie dobrać. Możesz też kupić skonfekcjonowany przez Audioquesta ale cena 300 zł skutecznie ostrasza.

ygrek

Właśnie testuję AQ Crystala + . Jego niezaprzeczalne cechy :ciepły ( chociaż na forum pisze się inaczej o AQ ) ,bez ostrości na górze ( może być tonikiem ) . Przyzwoity bas oraz bardzo dobra lokalizacja.

witam

powracam do tematu, otoz pozyczylem type 6+ i musze stwierdzic iz w moim systemie sie nie sprawdzil tzn z gory bylem zadowolony natomiast dol to porazka, bylo go za duzo i tracil kontrole czesciej niz w przypadku zwyklego kabla 2x4mm.

A wiec zaczynam dalsze poszukiwanie, naczytalem sie dobrych opini o Nordost Flatline Gold, co o tym sadzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.