Skocz do zawartości
IGNORED

WSTĘPNY PROJEKT - UKOŃCZONY!!!

jesko

Rekomendowane odpowiedzi

--> Przemski

Mam ten ściemniacz działa on nie od zera, ale żarówki ledwo się jarzą do max napięcia. Dotkniecie go załącza lub wyłącza światło zaś przyrzynanie ściemnia lub rozjaśnia. Można zaprogramować dowolny przycisk pilota, który biedzie działał jak powyżej napisałem. Jest jeszcze funkcja wyłączenia światła po 12h gdy zapomnisz sam wyłączyć jak również wyłącznik może symulować po zmroku obecność ( przed złodziejami:)) załącza i wyłącza światło w określonych odstępach czasu. Bardzo polecam ładnie wygląda i niewiele kosztuje!

firma ELDA seria FORUM typ SPP-1F (z pamiecia) SPP-2F (bez pamieci)

www.elda.com.pl

--> Przemski

Mam ten ściemniacz działa nie od zera, ale żarówki ledwo się jarzą do max napięcia. Dotkniecie go załącza lub wyłącza światło zaś przyrzynanie ściemnia lub rozjaśnia. Można zaprogramować dowolny przycisk pilota, który biedzie działał jak powyżej napisałem. Jest jeszcze funkcja wyłączenia światła po 12h gdy zapomnisz sam wyłączyć jak również wyłącznik może symulować po zmroku obecność ( przed złodziejami:)) załącza i wyłącza światło w określonych odstępach czasu. Bardzo polecam ładnie wygląda i niewiele kosztuje!

firma ELDA seria FORUM typ SPP-1F (z pamiecia) SPP-2F (bez pamieci)

www.elda.com.pl

Witam,

Ja tak gościnnie bo KD to dla mnie czarna magia. Jestem pełen podziwu dla Jesko. Bardzo podoba mi się twoje podejście do sprawy, bo przecież system nie składa się wyłącznie z klocków, kabli i kolumn, to jest styl życia do tego potrzebna jest pasja i cieszy mnie że nie tylko ja tak to widzę!!!. Taki wstępny projekt dużo pomaga, dzięki niemu można poprawić kilka rzeczy które były by niemożliwe do zrobienia podczas budowy. Największy problem to niewątpliwie strop, który napewno bedzie miał wpływ na brzmienie, no ale tego nie przeskoczysz! Bardzo podoba mi się rozmieszczenie regałów półek i kotar, tutaj nic nie zmieniaj, takie naturalne ustroje dużo pomogą. Jednak póżniej zastanów się nad gotowymi ustrojami np. walce na sufit, piramidki za kotary, bo boję się że w pokoju będzie za duży pogłos. Pamietaj też o wygłuszeniu dżwi, kwitki też stoją na prawidłowym miejscu, najlepiej jak będą wysokie, wtedy dzwięk nie będzie odbijał się od stropu tylko się rozproszy, możesz też zamiast kwiatków powiesić tam kilka półek, taki zabie z pewnością pomoże.

Pozdrawiam i jeszcze raz GRATULUJE, mam nadzieję że końcowy efekt będzie jeszcze lepszy niż ten na obrazkach!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.