Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana głośników wysokotonowych stx

amator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie mam pytanie zakupiłem kolumny stx A125B nie dysponowałem większą gotówką podoba mi się

ich brzmienie zwłaszcza krótki i kontrolowany bas i tony średnie natomiast tony wysokie są mało klarowne zniekształcone w związku z tym chcę wymienić głośniki wysokotonowe na lepsze oznaczenie obecnych głośników -GDWK 9-150-8-PJ preferuję wysokie tony lekko ocieplone i naturalne bez metaliczności oczywiście w umiarkowanej cenie proszę o pomoc

Gość ralp

(Konto usunięte)

GDWK 11/100

Tonsil robił je dla Denona

do kupienia za 40-55 pln (katalog 100,- pln)

na 100% będziesz zadowolony ( stx tylko syczy)

czysty miękki dźwięk bez śladu metaliczności

Nic droższego w tym układzie nie warto kupować

Witam ponownie wymieniłem głośniki wysokotonowe na 11/100 tonsila naprawdę było warto zmniejszyło się tak zwane cykanie na korzyść subtelnych szczegółów pozbawionych metaliczności i wogóle wydaje mi się że tony

średnie zaczęły grać bardziej miękko czyżby to wpływ zmiany glośnika na zwrotnicę ,przeczytalem rownież że

trzeba dopasować efektywność zwrotnicy do głośników poprzedni miał 90db a obecny 88db czy to ma wpływ

na trwalosć i pracę glośnika bo jak dla mnie dzwiek jest OK posiadacze STX-sów 125 zróbcie tą podmianę głośników polecam

• 5 miesięcy później...

czesc,tez planuje wymiec wysokotonowe tylke czy te tonsile beda pasowaly do moich stx-ów i czy zwrotnice bede musial wymieniac???????

posiadam model a170 a piszczałka to GDWT 8-150-8 PJ

• 3 tygodnie później...

Witam. Ja kiedyś w ramach oszczędności zastąpiłem tonsile 12/60 stxami. Dźwięk zmienił się jakby mi ktoś piasku nasypał na membrany. Więc jeśli zależy Ci na dalszym "zmiękczaniu" dźwięku, to zmień przy okazji także średniotonówki. STX ma z grubsza takie same oznaczenia głośników co tonsil, więc po prostu kup głośniki o takich oznaczeniach jak ma STX.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Wziąłem na odsłuch wysokotonówki tonsila gdwt 9/80/5f i gdwt 9/120 ten pierwszy podobno jest z plynem, lepiej gra od tej 120 ale za głosno,strasznie uszy meczy,jest jakis sposob zeby to jakos wyciszyc i ktorego wziac?9/80/5f - 75zł/szt. 9/120 - 50zł/szt.?prosze o szybka odp.gdyz najpozniej w poniedzialek musze je zwrocic.

dzieki pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.