Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, dominikurbanski napisał:

Diony II w matowej bieli oddam w dobre ręce za dukaty 😉. Wiadomosc na priv. 

Na co masz apetyt?

lub już zmieniłeś?  

7 minut temu, bogus18 napisał:

Na co masz apetyt?

lub już zmieniłeś?  

Wiesz, klecę własne konstrukcje (odgrody)obecnie i potrzebuje kase na wykończenie. Na razie jest to wersja testowa a brakuje mi całej stolarki. Gdyby nie moja wife, która niestety ogranicza mi środki na audio ( chyba jak każda nie rozumie że jestem "chory"😄), to nigdy bym się AA nie pozbywał. Tym bardziej że są super ustawione przez Michała pod mój system i akustykę.

17 minut temu, dominikurbanski napisał:

Wiesz, klecę własne konstrukcje (odgrody)obecnie i potrzebuje kase na wykończenie. Na razie jest to wersja testowa a brakuje mi całej stolarki. Gdyby nie moja wife, która niestety ogranicza mi środki na audio ( chyba jak każda nie rozumie że jestem "chory"😄), to nigdy bym się AA nie pozbywał. Tym bardziej że są super ustawione przez Michała pod mój system i akustykę.

Dziękuję za informację . 

Wśród nas miłośników kolumn AA znam takich którzy jak  Ty poszli własną drogą ( grają na kolumnach wg swojego  projektu) 👍

Powodzenia 

34 minuty temu, bogus18 napisał:

Dziękuję za informację . 

Wśród nas miłośników kolumn AA znam takich którzy jak  Ty poszli własną drogą ( grają na kolumnach wg swojego  projektu) 👍

Powodzenia 

Dzieki🙂.

Pozdrawiam.

Co mnie tknęło? Chyba własna ciekawość czegoś nowego. Jak wspomnialem wcześniej, nie dlatego że w AA coś mi nie pasuje. Wręcz przeciwnie. Mam je już chyba z 3 lata i jak do tej pory w moim systemie nic lepiej się nie wpasowało, nawet Rhea. Zresztą P. Michał wie, bo razem walczyliśmy z tematem. A odgrody to zupełnie coś innego, inny dźwięk, a czy lepszy ????? U mnie inny ale rownie bardzo wciągający i niemęczący. A na to właśnie głównie zwracam uwagę. Zresztą cały tor ma stanowić jedność, a nie same kolumny itp. Moje odgrody na razie nie wyglądają ekscytująco 🫣. To testówka i jeszcze mocno rozwojowa. Zresztą pewnie jak zrobię do nich stolarkę to dźwięk też znacząco się zmieni i wtedy też trzeba będzie wprowadzać korekty. Ponadto są bardzo wrażliwe na ustawienie.20250402_164630.thumb.jpg.1431a211b152f66a6b97c7957df067ec.jpg20250402_164556.thumb.jpg.c35114b77584a88585d7ea01902394c4.jpg

1 godzinę temu, dominikurbanski napisał:

Co mnie tknęło? Chyba własna ciekawość czegoś nowego. Jak wspomnialem wcześniej, nie dlatego że w AA coś mi nie pasuje. Wręcz przeciwnie. Mam je już chyba z 3 lata i jak do tej pory w moim systemie nic lepiej się nie wpasowało, nawet Rhea. Zresztą P. Michał wie, bo razem walczyliśmy z tematem. A odgrody to zupełnie coś innego, inny dźwięk, a czy lepszy ????? U mnie inny ale rownie bardzo wciągający i niemęczący. A na to właśnie głównie zwracam uwagę. Zresztą cały tor ma stanowić jedność, a nie same kolumny itp. Moje odgrody na razie nie wyglądają ekscytująco 🫣. To testówka i jeszcze mocno rozwojowa. Zresztą pewnie jak zrobię do nich stolarkę to dźwięk też znacząco się zmieni i wtedy też trzeba będzie wprowadzać korekty. Ponadto są bardzo wrażliwe na ustawienie.20250402_164630.thumb.jpg.1431a211b152f66a6b97c7957df067ec.jpg20250402_164556.thumb.jpg.c35114b77584a88585d7ea01902394c4.jpg

Nigdy nie mówię że tak jest !

jeśli osobiście nie słuchałem .

: gołe ściany, okna , skosy ! puste pomieszczenie ? problemy z akustyką się  mnożą ?

Nie że nie da się słuchać?

W takim miejscu bez odpowiedniej adaptacji trudno będzie zbliżyć się do odwzorowania  muzyki na żywo. 

Gratulacje że szukasz ?

Raczej w tego typu kolumnach zmiana obudowy To tylko ładny wygląd i nie wpłynie na poprawe grania tak jak adaptacja pokoju .

13 minut temu, bogus18 napisał:

Nigdy nie mówię że tak jest !

jeśli osobiście nie słuchałem .

: gołe ściany, okna , skosy ! puste pomieszczenie ? problemy z akustyką się  mnożą ?

Nie że nie da się słuchać?

W takim miejscu bez odpowiedniej adaptacji trudno będzie zbliżyć się do odwzorowania  muzyki na żywo. 

Gratulacje że szukasz ?

Raczej w tego typu kolumnach zmiana obudowy To tylko ładny wygląd i nie wpłynie na poprawe grania tak jak adaptacja pokoju .

Dziękuję za uznanie.

Nie zmieniajmy jednak tematu wątku. On nie jest o moich kolumnach DIY tylko dot. AA. Ale miło że wyraziliście zainteresowanie 🙂.

Z frontu wyglądają super,lubię tego typu kolumny, mają swoj styl,swego czasu oglądałem japonksie odgrody,ciekawy kierunek!

Chętnie bym posłuchał!😀

Super robota, może jakaś mała manufaktura 😃wyjdzie z pod twojej ręki!!😉

A może Pan Michał zrobi takie kolumny nie jak kolegi z temtu ale zamknięte i w podobnym stylu 😉

Extra robota!

26 minut temu, Audio Academy napisał:

Kiedyś słuchałem wielkich 3 drożnych w pewnym sklepie, ale dwudrożnych jeszcze nie miałem przyjemności. Chyba wpadnę na odsłuch 🙂

Zapraszam P. Michale. Posiedzimy, posłuchamy pogadamy 😀.

Godzinę temu, YaroAbrahamsen napisał:

Super robota, może jakaś mała manufaktura 😃wyjdzie z pod twojej ręki!!😉

Niestety nie wyjdzie. To nie mój pomysł. BTW wielki szacunek dla konstruktora, ŚP Johna. RIP.

Jeśli ktoś chciałby posłuchać nowych Hyperionów u siebie w domu, to zapraszam do kontaktu. Mogę przyjechać i zostawić kolumny na łikend. Tylko Łódź i bliskie okolice. Oferta jest niezobowiązująca, nie namawiam na zakup, nie pobieram pieniędzy za wypożyczenie.

Dalsze wyprawy wchodzą w grę, ale tu musimy się dogadać co kosztów przyjazdu.

2 godziny temu, Audio Academy napisał:

Jeśli ktoś chciałby posłuchać nowych Hyperionów u siebie w domu, to zapraszam do kontaktu. Mogę przyjechać i zostawić kolumny na łikend. Tylko Łódź i bliskie okolice. Oferta jest niezobowiązująca, nie namawiam na zakup, nie pobieram pieniędzy za wypożyczenie.

Dalsze wyprawy wchodzą w grę, ale tu musimy się dogadać co kosztów przyjazdu.

Warszawa? Ile by to kosztowało?
Mam Pana Hyperiony IV po upgradzie u Pana do v2. Te są inne?

Pozdrawiam. 🙂

No te są inne. Inna topologia zwrotnicy, nowe głośniki. Właściwie nowe brzmienie.

Dla stałych klientów do Warszawy to 150zł, ale wtedy musielibyśmy posłuchać na miejscu, czyli wracam z kolumnami tego samego dnia.

26 minut temu, Audio Academy napisał:

No te są inne. Inna topologia zwrotnicy, nowe głośniki. Właściwie nowe brzmienie.

Dla stałych klientów do Warszawy to 150zł, ale wtedy musielibyśmy posłuchać na miejscu, czyli wracam z kolumnami tego samego dnia.

Rozumiem. Przemyślę to. Dziękuję. 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.