Skocz do zawartości
IGNORED

AU-G90X X-Balanced Amplifier

adi1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie wzmacniacza vintage Sansui AU-G90X. Czy ktoś z forumowiczów zna ten model i może o nim coś więcej powiedzieć. Jak wygląda jego scena muzyczna ,wady zalety.

Szukam wzmacniacza stereo do napędzenia B&W 804s.

kilka danych oraz zdjęcie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14638-100005018 1242390119_thumb.jpg

post-14638-100005019 1242390119_thumb.jpg

post-14638-100005020 1242390119_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/52920-au-g90x-x-balanced-amplifier/

Dane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś właśnie ten model(a nawet dwa) .

Jak dla mnie bardzo neutralne brzmienie . Dobrze kontrolowany bas. Czasami brakowało mi wysokich ale to kwestia gustu .

Technicznie

Na minus . Kiepskie mikro-styki .Nie łączyły . Mam od niego parę elementów

• 5 miesięcy później...

też mam taki i zgadzam się co do neutralności. dobrej kontroli basu nie mogę niestety potwierdzić, bo jest raczej "gumowy". pewnie dlatego, że wzmacniacz jest wciąż na oryginalnych kondensatorach, które powysychały (z oczywistych względów trudno mi znaleźć kogoś, komu mógłbym powierzyć naprawę - może ktoś z forum pomoże?)

do tego śliczny tunerek TU-D99X, któremu na szczęście nic nie dolega

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To ja mam chyba wiecej szczescia:) AU-G 99x czyli nastepca AU-G 90x. Nie ma problemu ani z zejsciem ani z kontrola. Do bolu neutralny. Typ dzwieku zalezy od reszty toru i jakosci nagrania. Potrafi zagrac slodko jak miod i uspic tylko po to zeby za chwile porazic srednica i iloscia szczegolow. Piec na dlugo ktory zamierzam odrestaurowac zgodnie z oryginalna serwisowka. Przy okazji: kogutaudio serdeczne dzieki za owczesne rady. W 100% trafione. Pewnie pamietasz ze zmienialem wzmaki co 2-3 miesiace a czasem czesciej. Sansui mam od poczatku roku. Z dwoma referencyjnymi zrodlami Pioneera sprawuje sie znakomicie. Z Bowersami powinno byc niezle i mysle ze warto. Na tym poziomie ewentualne niedoskonalosci brzmienia mozna "wyregulowac" odpowiednim okablowaniem. U mnie ogromny przyrost jakosci dzwieku po zamianie XLO Pro na Hotline'a. Teraz tylko musze wymienic moje monitory bo niestety odstaja od reszty towarzystwa i bedzie super.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

No dobra teraz ja się wtrącę ... Mam 911 po mocnych zmianach i jedynie mogę potwierdzić kolegów pozytywne opinie. Dwie ważne rzeczy a w zasadzie trzy : wymienić kondy na kombinację Elna silmic II i Nichicon KZ, dodać bypassy polystyrenowe i polipropylenowe na zasilaniu (tak jak w najwyższych modelach serii 907 i wyższych) wyregulować sumiennie wszystkie prądy !!!!!!! Efekt zwali z łóżka !

nie zdziwię się jak go nigdy nie sprzedasz a bardzo szybko przykleisz do szafki na stałe ... Niekontrolowany bas ??? wyregulować odświeżyć i .... pogadamy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.