Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do yamaha ax,cdx 396,

rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam yamahe ax,cdx 396 , poloczone profigold 4201.Graja z tannoyami M1.polaczone zwyklymi drutami.Pokoj ok 3X3m.Dzwiek Tanoyyow mi sie podoba , lecz w muzyce rockowej bas troche jakby nie nadarzal.Jakie kolumny dobrac do sprzetu?Jakimi kabelkami polaczyc.Dodac musze , ze pokoj niezbyt ustawny.Kolumny powinny miec bas reflexy z przodu, interesuja mnie tylko monitory.cena do 1200 zl

https://www.audiostereo.pl/topic/5422-jakie-kolumny-do-yamaha-axcdx-396/

Mi się niegdyś słuchało dobrze rocka na tym kompakcie z Eltaxami Liberty 3+, moj znajomy miał z nim Minimonitory Paradigma i było jeszcze fajniej. Jak wzmak da ardę, to polecam - do rocka jak znalazł. Twardy i szybki bas, spora dynamika. Warto z nimi poeksperymentować, z dobrze zestawionego z nimi systemu dźwięk naprawde daje radę :)

Monitory bass reflex przód do Yamachy bardzo proszę:

B&W 602 S3 - 1500 zł nowe allegro, dźwięk różni się dosyć znacząco od tannoy, lecz twierdzisz że słuchasz rocka.

JBL LX2002 bas tutaj powinien być szybki także idealne do Yamahy polecam. ok. 1100 zł nowe allegro.

lub

Eltax Liberty 3+ te dynamiczne ale ze słabo rozciągniętym basem.

Gość Rafal4

(Konto usunięte)

Dzieki Seba!Ale oproczrocka slucham jeszcze troche jazzujacych kobiet;Norah Jones , Diana Krall, Natalie Cole, etc, Anna Maria Jopek.Poza tym Wlasciwie wszystkiego po trochu od Massive attack, us 3 po metallice, nirvane.Czy w zwiazku z tym dzwiek b&w bedzie mi sie podobal? Rozwazalem zakup tych wlasnie kolumn.Co do eltaxow to ma ja moj mlodszy brat i w nich brakuje mi tej odrobinki subtelnosci tannoyow.Jakie kabelki glosnikowe?Sprzet budzetowy wiec i okablowanie nie powinno byc zbyt drogie.Zreszta fundusze mam ograniczone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.