Skocz do zawartości
IGNORED

Brak doświadczenia miażdży XYZ..

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Seba78, 27 Maj 2009, 15:17

>>Tylko, że to tobie przeszkadza, że ktoś jest na forum, a nie Pawłowi. Więc skoro ci to tak

>>przeszkadza, to zmień forum.

>

>Tylko, ze ja jestem na właściwym - zgodnie z moimi zainteresowaniami. A nie XYZ. Więc dlaczego to ja

>mam zmieniać?

Czyli to jest forum o voodoo ?

nie muls, to forum audiofilskie, które ja świadomie wybrałem. naszość i waszośc nie ma tu nic do rzeczy.

kurs - o jakim voodo piszesz? coś chcesz powiedzieć - ale jakoś śmiałosci ci brakuje.

Obrońcom uciśnionych proponuję pogadać sobnie z ofiarą na PW skoro różnorodnośc poglądów jest taka pasjonująca.

Nawiasem mówiąc jak go wyrzucali z kolejnych forów (bo już z kilku go wyrzucili) to za każdym razem było to samo - zrobił z siebie męczennika a to zwykłe trolisko któremu zalezało jedynie na fermencie. Dobrze wiedział, że tak się to skończy - dokładnie sobie to obmyślił i systematycznie do tego dążył. Trzeba być naiwniakiem aby tego nie widzieć. Rozpierdzielanie różnych grup dyskusyjnych i forów to hobby tego trolla. Ma rację jar1 - żałuję, ze dałem się wciągnąć w to - posypuję głowe popiołem. Ale i tak doszło by niebawem do tego samego co na AH - nie dało by się słowa zamienić bo wszedzie by się wcinał - a ignorowanie nie przyniosło by efektu. Więc jak już się zaczeło to dobrze, ze tak poszło. Jedyny plus.

heh seba ale jakie nieopierdzielenie forum ? Pawla nie ma a piane bijesz nadal ...

"Ale i tak doszło by niebawem do tego samego co na AH - nie dało by się słowa zamienić bo

>wszedzie by się wcinał" ....

jakiego słowa zamienic ? : " słuchaj ten czerwony kabelek lepiej brzmi od tego niebieskiego co o tym sadzisz ? " = "slepy powiedział kulawemu zeby uciekał, bo powiedział mu głuchy ze słyszał jak ktoś za nimi biegnie" ....o taka wymiana "doswiadczen" ci chodzi ;p ?

to podchodzi pod fanatyzm "giń niewierny" nie słyszysz nie może Cię tu być...

"kto nie słyszy niech nie zabiera głosu" ...

forum Audiofilskie.... powiadasz... audiofilizm postrzegany w sposób jak tutaj na AS ...to choroba ....a choroby dobrze jest leczyć bo mogą wystąpić powikłania... niektórym tutaj już mocno zaszkodziły... NA MÓZG

mi się wydaje że forum jest publiczne ....wybieraniem ludzi do wywalenia z tego forum zajmuje się jakiś "dziwny algorytm" ...niektórzy mogą wiecej inni za polowę tego mogą wyleciec...czy to jakas sekta jest ?

"heh seba ale jakie nieopierdzielenie forum ?" ...miało być

heh Seba78 ale jakie rozpierdzielenie forum ?

PS przydała by się możliwość edycji np przez 10 minut od umieszczenia ;p

Seba78, 27 Maj 2009, 17:12

>nie muls, to forum audiofilskie, które ja świadomie wybrałem. naszość i waszośc nie ma tu nic do

>rzeczy.

A co to znaczy, że jest audiofilskie? I gdzie tak jest napisane? A jeżeli jest audiofilskie, to kto może na nim przebywać?

>seniortelefono, 27 Maj 2009, 09:25

>Jako że Pawel został zbanowany

wspaniale!

>poprosił mnie przez PW żebym przekazał, że zacznie się udzielać na

>tym forum dopiero jak zmieni się Redakcja.

doskonale!! :)

>Młodzież określa coś takiego chyba słowem "żenua".

autorytet ;)

młodzież niech poczeka aż dorośnie teraz morda w kubeł i wracać do odrabiania lekcji!! :))

Seba78, 27 Maj 2009, 17:12

>nie muls, to forum audiofilskie, które ja świadomie wybrałem. naszość i waszośc nie ma tu nic do

>rzeczy.

>kurs - o jakim voodo piszesz? coś chcesz powiedzieć - ale jakoś śmiałosci ci brakuje.

>Obrońcom uciśnionych proponuję pogadać sobnie z ofiarą na PW skoro różnorodnośc poglądów jest taka

>pasjonująca.

Muls Ci wytłumaczył o co chodzi a Ty dalej nie rozumiesz "o co kaman".

Dobrze, ze Wy wiecie "o co kaman". Daliście się zmanipulować trolowi jak naiwne przedszkolaki:) Gdybyście śledzili karierę XYZ to wiedzieli byście, że to nie pierwszy taki cyrk. On się tym żywi... a Wy mu jeszcze dosłodziliście:) XYZ musi być cały w skowronkach, że znowu został menczennikiem - po raz 5 a może i 10....

Chyba forum trybuny było za ciasno - coś ostatnio lewactwa tu dużo:)))

hi hi moi mili xyz tym razem mocniej pogonili?

słynnego alfa i omega jestem który jestem nie podskakuj bo cię testem ciepnę?

spokojnie żałobnicy egipscy, będzie miał trochę czasu żeby wam nową porcję idiotyzmów przez ten czas przygotować

już kolejne swątki widzę

- wpadłem znowu na chwile, jak się macie debile

- wpływ czerni nocnej na dźwięk muzy mocnej

- słuchaj uchem z pełnym brzuchem

- dlaczego Oriony nie kraczą jak wrony

- węże ogrodowe a kable głośnikowe

- wpływ doniczki na wzmaku na dźwięk skrzypka na dachu

- genialne kolumny z których jestem dumny

- ślepe testy w soboty - skąd te kłopoty

- zróbmy test głupoty, kto nie ma ochoty?

Zacznijmy dni odliczać do przybycia Gada co audiodebili wraz z kablami zjada!

Tobie nie chodzi seniortelefono a mi chodzi. Może mi chodzić o coś innego niż Tobie czy nie? Pozwolisz mi na inne poglądy czy nie? może jestem "debilem" jak to mawiał pewien XYZ bo mam inne zdanie?

Tylko proszę nie mów mi, ze To my byliśmy NIE tolerancyjni... do dzisiaj pamiętam słynne kwiatki XYZ typu - "nie pozwolę na rozmowę o tym, rozpieprzę wam ten wątek" itd... ale może po prostu nie widziałeś tego.

Ok Seba, rozumiem.

Masz rację, to wy byliście niesamowicie tolerancyjni, to tylko XYZ używał zwrotów: debil, idiota.

>do dzisiaj pamiętam słynne kwiatki XYZ

>typu - "nie pozwolę na rozmowę o tym, rozpieprzę wam ten wątek" itd... ale może po prostu nie

>widziałeś tego.

Fakt, tego nie widziałem. Nie czytałem wszystkich postów Pawła. A szukać mi się nie chce.

Powiedz mi tylko jedno: jeśli założyciel wątku nie chciał dyskutować z XYZ - mógł go zablokować. Jeśli kogoś denerwowały jego wpisy - mógł wcisnąć ignora. Czy uważasz że to mało? Nie spotkałem się z innym forum gdzie KAŻDY forumowicz miałby takie możliwości osobistej moderacji.

Wiem, zaraz mi powiesz, że na każdym innym forum Paweł dostałby dożywotniego bana. Tak, tyle że na każdym innym forum takiego bana dostałoby ze 20-30% naszych forumowiczów.

To forum jest bardzo specyficzne. Są równi i równiejsi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

seniortelefono, 27 Maj 2009, 22:23

>Masz rację, to wy byliście niesamowicie tolerancyjni, to tylko XYZ używał zwrotów: debil, idiota.

Myślę, iz reszta ogółu dostroiła sie po prostu do bohatera niniejszego wątku.

No ale nie od dziś wiadomo, że to forum schodzi na..

>>do dzisiaj pamiętam słynne kwiatki XYZ

>>typu - "nie pozwolę na rozmowę o tym, rozpieprzę wam ten wątek" itd... ale może po prostu nie

>>widziałeś tego.

>

>Fakt, tego nie widziałem. Nie czytałem wszystkich postów Pawła. A szukać mi się nie chce.

Odpowiedź godna XYZ.

Brawo. Uczysz się.

>Jeśli kogoś denerwowały jego wpisy - mógł wcisnąć ignora.

Funkcja ignorowania to takie ciemne okulary zakładane z przyczyn estetycznych.

Leżącego na ulicy guana nie zobaczysz a i tak w nie w wdepniesz.

cóż - gdybyś prześledził historię kilku innych miejsc w necie, gdybyś zobaczył co się działo na forum audiohobby to zrozumiał byś zacietrzewienie niektórych (w tym niestety mnie - dałem się wciągnąć w tą dyskusję i trochę żałuję). Na AH Zaczeło się niewinnie a skończyło na tym, że w żadnym wątku nie szło rozmawiać a XYZ całkiem otwarcie mówił, że nam porozpieprza wątki nie pozwoli na nasze dyskusje bo ma misję i musi nas uleczyć (tak mawiał - niemal dosłownie). Spytaj innych, spytaj np Rocha, Lancastera co się działo na AH. Jeszcze kilka tygodni i było by tak samo. Pewne rzeczy nalezy szybko kończyć - raka wypala się od razu - nie dopuszcza się aby rozprzestrzenił się po całym organiźmie.

A ignorowanie nie rozwiązuje wszystkich problemów - używanie go utrudnia rozumienie dyskusji - a poza tym i tak to czytasz w cytatach. Owszem, tego trola miałem wśród zbanowanych ale na skutek uczestnictwa w wielu dyskuchach i tak ciągle go widziałem a jeśli nie to sens dyskusji był wypaczany.

Tolerancja? owszem. Wolność? tak... ale nie wobec osób, które próbują ją odbierać innym.

Oczywiście XYZ pozuje tu na ofiarę - próbował zakładać nawet wątki typu Kneblowanie XYZPawla... niektórzy widzę nabierają się na to. A jeszcze tendencja do odwracania faktów i manipulowania faktami i masa kłamstewek dopełniają całosci. Oczywiście są tu rozgrywane inne meczyki... Ale to nie moja sprawa.

seniortelefono, 27 Maj 2009, 22:23

>Nie spotkałem się z innym forum gdzie KAŻDY forumowicz miałby takie możliwości osobistej moderacji.

dziwne - większość forów oparta o dwa najbardziej popularne szablony ma możliwość zakładania list blokowanych userów

rochu, 27 Maj 2009, 22:32

>>Fakt, tego nie widziałem. Nie czytałem wszystkich postów Pawła. A szukać mi się nie chce.

>

>Odpowiedź godna XYZ.

>Brawo. Uczysz się.

Prawdę mówiąc rochu myślałem, że stać Cię na trochę więcej...

Dobra Panowie - poddaję się. Ani wy mnie nie przekonacie, ani ja was. Sąd się odbył, gilotyna spadła. Gościa nie ma i po problemie.

Pierwszy krok zrobiony, ciekawe kto będzie następny.

Gość rochu

(Konto usunięte)

seniortelefono, 27 Maj 2009, 23:01

>Prawdę mówiąc rochu myślałem, że stać Cię na trochę więcej...

I to też odpowiedź godna XYZ.

Brak jakiejkolwiek merytoryki.

Pusta figura retoryczna, która ma sprawiać wrażenie wypełnienia głębszym sensem.

Rochu wybacz, ale twoja pseudo elokwencja naprawdę nie robi na mnie wrażenia.

Uprzedzając - ten wpis to też zapewne odpowiedź godna XYZ.

I tak już zupełnie na koniec: nie broniłem tutaj stricte osoby XYZPawla. Z wieloma jego teoriami się nie zgadzam, niektóre jego wpisy też mnie denerwowały. Chodzi mi o to, że albo moderacja działa i wszyscy autorzy chamskich i nie na temat wpisów (a takich tu nie brakuje) są pociągani do odpowiedzialności, albo panuje "wolna amerykanka" jak to miało miejsce do tej pory. Wybiórcze działanie, na zasadzie: ty dostaniesz bana bo nie dość że psujesz wątki to jeszcze poddajesz w wątpliwość prawdy wiary uważam za ... Tu każdy może sobie wpisać to co myśli :-)

Z mojej strony EOT.

rochu, 28 Maj 2009, 00:20

>Za krótko tu jesteś Kolego, aby wygłaszać takie opinie.

wiesz fakt na bocznice to "dostep" mam bardzo krótko ...w sumie nie wiem czy nie zdrowiej dla mnie bylo dalej nie miec ..ale potrzebna mi byla pewna opinia której zresztą i tak nie otrzymałem ;p

ALE jako gość to jestem ponad 2 lata..... i naprawdę patrząc na tamte działy to znalazłbym takich którzy powinni szybciej niz XYZ wylecieć...

tyle ze jak ktoś tu już napisał są tu równi i równiejsi

chciałbym tez co poniektórym powiedzieć ze na szanujących sie forach moderacja nie polega na po prostu cieciu cieciu co popadnie ... całego postu czy topicu ... (naprawdę rzadkie przypadki tego wymagaja) a usuwaniu z niego treści niezgodnych z regulaminem ... takie ciecie powoduje burdel i nieciągłość wątków.....

kilka przykładów można podać...

a w podsumowaniu od siebie dodam: "jaki Pan taki kram" ..

bawolek, 28 Maj 2009, 00:33

>chciałbym tez co poniektórym powiedzieć ze na szanujących sie forach moderacja nie polega na po

>prostu cieciu cieciu co popadnie ... całego postu czy topicu ... (naprawdę rzadkie przypadki tego

>wymagaja) a usuwaniu z niego treści niezgodnych z regulaminem ... takie ciecie powoduje burdel i

>nieciągłość wątków.....

wiadomo, że na chwilę obecną nie ma możliwości edycji postów - jednak taki wniosek już powstał

ketsus, 27 Maj 2009, 18:51

>Seba78, 27 Maj 2009, 17:12

>

>>nie muls, to forum audiofilskie, które ja świadomie wybrałem. naszość i waszośc nie ma tu nic do

>>rzeczy.

>

>A co to znaczy, że jest audiofilskie? I gdzie tak jest napisane? A jeżeli jest audiofilskie, to kto

>może na nim przebywać?

Seba78- odpowiesz? czy udasz, że nie widzisz? :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.