Skocz do zawartości
IGNORED

Phono Box II USB taki dobry do MC ?

rykuj

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istotnie nada się dobrze do tych wkładek ?

Sądzę, że posiadacze drogich gramofonów i wkładek na Phono Boxa II nawet nie spojrzą, myśląc o preampie.

Czy ktoś używa tego w lepszym systemie ?

Dzieki

rykuj

https://www.audiostereo.pl/topic/54346-phono-box-ii-usb-taki-dobry-do-mc/
Gość vasa

(Konto usunięte)

Mam Phono Boxa USB. Kupiłem jako drugie pre do zgrywania winyli na dysk.

Nie jest to pierwsza liga ale w drugiej zajmuje wysoką pozycję.

Nie można mu zarzucić żadnych poważnych uchybień, gra poprawnie, chociaż można lepiej.

Dla tych, którzy zaczynają słuchać winyli, mają dobry choć nie high-endowy sprzęt jest to propozycja warta sprawdzenia. No i USB w prezencie.

Ja gram wlasnie na pozyczonym od Vasy pre PJ :) i potwierdzam co napisal powyzej oraz dodam ze zaskakujaco dobrze obsluzyl wkladke MC DL -103 ktora ma niski poziom wyjsciowy a jednak glosnosc i dzwiek pierwsza klasa!

Caly czas czekam az kolega dino skonczy pre diy to wtedy porownam co w trawie piszczy z ww i w koncu oddam PJ wlascicielowi bo juz az wstyd tyle go przetrzymuje a jedynym plusem jest jego wygrzanie:)

Ten ,,bolec,,o ktory pytasz to pewnie jest GND uziemienie gramofonu (nie wszystkie maja wyprowadzone osobno) by nie buczal w glosnikach.

jest jeszcze przycisk do zmiany MM na MC .

robix

Moja opinie na temat tej zabawki znacie.

Robixie - nie trac nadzieji zasilacz do pre jest juz uruchomiony (fotka)- CDN

Niestety trwa bo ...praca nie spi a zeby zrobic cos porzadnego (a nie zasilacz jak do RCM za 6 Kzł) trzeba popracowac i ... kompletowac elementy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No Robixie - doczekałeś się.

Dzisiaj odpaliłem zabawkę z DL103 i ... masakra (Perraux służy jako regulacja głośności).

Trzeba się spotkać i posłuchać a potem sobie protestujesz.

Gra bardzo przestrzennie i dynamicznie, znakomita scena i selekcja - idę słuchać dalej.

dino >>> No wreszcie !! Tylko ja nie chce ,,protestowac,, tylko potestowac a pozatym chce wkoncu kable i DL ke zeby wkoncu sprawdzic mojego CECa czy da rade z nia zagrac.

W takim razie musimy sie spotkac wiec czekam na propozycje dogodnego terminu dla nas wszystkich:)

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.