Skocz do zawartości
IGNORED

HELP Dvd +DviX

Gość Markos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Markos

(Konto usunięte)

Witam Wszytstkich.

Mam zamiar zakupić 'jakieś' DVD z możliwościa odtw. DviX (To jest warunek) bez kolumn i innych udogodnień.Było by to podłączone do technics'a SA-AX720.Raczej coś z tych tańszych modeli (niejestem kinomanem)

Na Allegro znalazłem:

4Tune MP101

Kiss DP-100

Loomax

Elta 8883

RedStar

Xoro

Medion

Hitaker

itd.

itp.

Te Nazwy/Firmy nic mi nie mówią a opinie/testy znalazłem AŻ jeden a niestety :( niestać mnie na wymianę sprzętu co miesiąc.

Więc jeżeli Ktoś miałby jakieś propozycje/opinie/zdanie na temat "Co wybrać" proszę o opinie.

ps.Jak to jest z tym 'wyjściem' z DVD ile ich powinno być??? bo zauważyłem że niekture mają tylko DWA! a ja mam coś jakby więcej w amplitunerze.Sory ale w temacie DVD jestem 'lajkonikiem'.

https://www.audiostereo.pl/topic/5546-help-dvd-dvix/

Jeśli chodzi o dvd z divx to ostatnio firma Philips wypuściła model dvd737, jest tylko jeden mały problem, nie czytało napisów, więc wycofano całą serie końcem zeszłego roku do poprawki softu. Jak zauważyłem ostatnim czasem pokazały sie one na hurtowniach, ale jak wygląda teraz wczytywanie napisów tego nie wiem. Najlepiej wybrać się do jakiegoś sklepu z płytką i poprosić o podłączenie.

Sprzęt ma rewelacyjną jak na detal cene bo 849 pln i ma czytać od 3.11 aż po 5.05 i XVID-a.

jeśli chodzi o wyjścia to w dvd masz scart/composit/czasem component-gdy jest progrresiv/optyk i coaxial-cyfrowe/

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5546-help-dvd-dvix/#findComment-79305
Gość Markos

(Konto usunięte)

Kumpel kupił jakiegoś Philips'a ale niestety niemam narazie jak sie z nim skontaktować.

Co do wyjść/wejść chodzi mi o audio.W niektórych DVD (na allegro) zauważyłem tylko DWA Prawy i Lewy kanał.

A u innych prawy i lewy przód, prawy i lewy tył, centralny i basowy.I niezabardzo wiem o co tu biega?

https://www.audiostereo.pl/topic/5546-help-dvd-dvix/#findComment-79704
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Dysponując taką kwotą można rozważyć jeszcze jedną propozycję. Nie będzie to typowy odtwarzacz, ale konsola - Xbox. Wspomagana prostym w obsłudze Xbox Media Player staje się uniwersalnym kombajnem multimedialnym. Wśród odtwarzanych formatów znajdują się nie tylko DivX (wszelkie wersje i odmiany kodeków), DVD-Video, CD-Audio ale także większość innych popularnych formatów audio i video, a więc istnieje możliwość odtworzenia każdej sekwencji video pobraniej z internetu i nie tylko, plików zawierających muzykę itp. Wyświetlanie napisów w języku polskim nie stanowi również żadnych problemów.

Koszt będzie trochę wyższy niż tanie odtwarzacze z tajwanu, ale na prawdę warto zainwestować:

-konsola,joypad,podstawowe okablowanie + modchip - 999 zł

-okablowanie wyższej jakośći - RGB SCART + SVideo + RCA + SP/DIF lub TOSLInk - 80-120 zł

-ewentualnie pilot zdalnego sterowania - 70-100 zł

Ponadto rozwiązananie to będzie wymagało kilku czynności takich jak instalacja odpowiedniego oprogramowania i jego konfiguracja - mogę pomóc w każdej z tych kwestii - a pojawi się również jeden problem - odczyt płyt CD-R nie możliwy w przypadku większości serii tej konsoli, pozostaje CD-RW,DVD-R,DVD-RW. W przypadku ostatnich około 6 filmów DivX na jednej płycie. Kolejna sprawa to odgłosy pracy, ale to jest już inna bajka.

https://www.audiostereo.pl/topic/5546-help-dvd-dvix/#findComment-80223

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.