Skocz do zawartości
IGNORED

do posiadaczy Wharfedale Moviestar +70

sikor

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki oto pomysł związany z brakiem tylnego centrala;

Może uzbierałaby się nas grupka zainteresowanych wspólnym zakupem takiego zestawu w celu jego "rozparcelowania" na sztuki. Satelitki oraz central (jak pokazują nierozstrzygnięte polemiki prowadzone na ten temat na tym forum) mogą służyć za tylny central a na świetnego suba też pewnie znajdzie się amator.

Calość kosztowała niedawno w MM 1499 zł - w Szczecinie, do którego mam najbliżej aktualnie brak.

Czekam za opinie dotyczące takiej formy zakupu tylnego centrala do kompletnych zestawów 5.1. KD (oczywiście nie tylko produkcji Wharfedale) oraz ewentualne zgłoszenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/5553-do-posiadaczy-wharfedale-moviestar-70/

Nie dowiary, że nikt z forumowiczów nie posiada tych głośników. A może to zwykłe lenistwo ?

Podzielę się jednak informacją, którą dostałem dzisiaj z "Horna":

"Ze wzgledu na typ informacji przekazywanych w dodatkowym kanale wystarczajacy jest dodatkowy satelita. Po prostu z tylu nie ma czegos takiego jak kanal centralny dialogowy.

Normalnie nie mamy dodatkowych glosnikow do MovieStara. Poniewaz Pana mial nie jest pierwszy w tej sprawie, poprosilismy Wharfedale'a o wyprodukowanie specalnie dla nas pojedynczych satelit. Niestety roche to potrwa - ok 6 tygodni. Prosze sie odezwac do nas w tym czasie."

Pierwsze zdanie to odpowiedź na pytanie czy tylny central powinien być identyczny z satelitą czy głośnikiem centralnym centralnym.

Swoją drogą gdyby jeśli to wypali (po rozsądnych cenach oczywiście) to jest to chyba niezłe wyjście dla posiadaczy zestawów glośnikowych 5.1. i amplitunera 6.1.

A jak to jest w przypadku innych producentów zestawów 5.1. (bo 6.1. chyba nie ma) ?

• 1 rok później...

czy coś się zmieniło w temacie dodatkowego głośnika, czy niema już problemu z rozszeżeniem

zestawu o dodatkowy głośnik?

Jutro idę posłuchać tego zestawu, oraz JBL scs 260.6

ma grać z Yamahą 457 i odtwarzaczem Pioneera 2570,

biorę kilka swoich płytek no i myślę, że wreszcie na coś się zdecyduję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.