Skocz do zawartości
IGNORED

Vincent SV 226mk2 + CD S2 - pobór mocy.

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Słuchajcie, taka informacja techniczna. Jakby ktoś był ciekaw ile prądu pobiera Vincent SV 226mk2 to włąśnie sprawdziłem takim sprytnym urządzonkiem. Więc tak, przy włączonym wzmacniaczu, ale nie grającym : 45 watt, przy cichutko grającym : 47 watt, gdy gałka pojawi się na godzinie 9-tej pobór wynosi : 53 watt, na godzinie 11-tej dochodzi do: 90-100 watt, dalej nie sprawdzałem bo było już niebezpiecznie głośno! ;) Jeszcze pobór Vicka CD-S2 włączony, ale nie grający: 10 watt, grający : 13 watt. Więc reasumując słuchając dwóch urzedzeń na średniej głośności (godzina 9-ta) pobór wyniesie : 66 watt! Myślałem, że bedzie większy sugerując się tabliczką znamionową;) Pozdrawiam! :)

Z nieba mi spadasz człowieku :) Bardzo dzieki za info. Teraz wiem ze dni nieburzowe bede zostawial włączonego z vol na minimum. Jeszcze raz dzieki :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.