Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Pioneer DV410.......

jkazan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam telewizor LCD (Toshiba 35RV555) oraz odtwarzacz DVD Pioneer DV 410.

Chciałbym do tego dokupić jakieś głośniki i amplituner (chyba, że amplituner nie jest konieczny) w rozsądnej cenie.

Myślę o głośnikach typu 5.1. Czy można do takiego zestawy podłączyć głośniki kompurtrowe 5.1? Czy lepiej wybrać inne?

Rozmiary pokoju to 4x5. Sprzęt głównie ma służyć do ogladania filmów. Bardzo rzadko do słuchania muzyki.

Dodam, że audiofilem nie jestem.

Pozdrawiam

jkazan

amplituner vsx-418 pioneera i kolumny ze względu na wielkość pokoju KODA AV702FCS+SW1000 lub tańsza opcja TAGA TAV406+TSW90, bardzo ekonomiczne rozwiązanie a zarazem najlepszy dźwięk w tej klasie :) chociaż pośpieszyłes sie z zakupem bo cały zestaw amp+dvd+głosniki 5.1 mógłbyś wtedy kupić za 2800zł:)

Spox, takie rozwiazanie OK. Tylko jeszcze biore pod uwage ampli VSX-416.

I teraz jeszcze zapytam jak to wszystko podlaczyc ze soba? To co napisales zeby kupic(amplituner VSX-418 + glosniki 5.1) + TV + DVD + tuner echostar (polsat cyfrowy)....tak zeby glos szedl z glosnikow 5.1?

Pzdr

416 to tylko używaną w tym momencie, wg mnie lepiej dołożyć parę zł i kupić nówke :)

co do podłączenia to nic prostszego :) dvd z amplitunerem- kabel coaxialny, satka z amplitunerem -kabel coaxialny albo optyczny w zależności jakie wyjścia ma dekoder, dvd z tv - kabel hdmi (plazma. lcd),jeśli to stary crt to scart. Kabel głośnikowy proponuje 2x2,5mm z miedzi ofc.

Konfiguracja tego amplitunera nie powinna ci zając wiecej niż 5 minut, jeśli masz tv z hdmi to przeskaluj obraz na 1080p jeśli sie da :) nie kupuj używek, mało kto sprzedaje sprzet jeśli nic sie z nim nie działo albo był "nadmiernie" użytkowany. Kupując nowy masz gwarancje i instrukcje w jezyku polskim ;)

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.