Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Note Conquest

keber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich przed "pośmierdziałkiem", moje pytanie na ten wieczór:

- ile kosztują te cacka i gdzie można kupic je najtaniej?

- jaki cd /w przyszłości miałby pracować jako transport - do..../

-jakie kolumienki /do 15000/

-kabelki??

za wszelką okazaną pomoc wielkie dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/5697-audio-note-conquest/

Kolumny AN - E

Zródło - najlepiej dobry gramofon lub jak najdroższy Dac AN i byle jaki kompakt z wyjściem cyfrowym na początek i tak zagra super. Na specjalny transport przyjdzie pora.

Kabelki - na poczatku byle co, bo w przyszłości warto drucikami róznych producentów spróbowac podstroić system pod własne ucho.

preamp - oczywiście AN - M3 - alternatywy nie widze, chyba ze tymczasowo uzyjemy pasywki.

No i Ceny:

Monobloki AN conquest ok- 35 tys. zł

M3 - drugie tyle

kolumny za 15 kupimy w wersji podstawowej

Za 15 tys znajdzie sie dobre źródło.

A gdzie taniej - tylko uzywane z drugiej reki.

Zatem powodzenia w poszukiwaniach.

https://www.audiostereo.pl/topic/5697-audio-note-conquest/#findComment-80903

Sytem na Conquestach nie jest słabowity!!!!

18 W z dwóch 300 B + efektywne dopasowane kolumny. Stawiamy to za kotarą i wszyscy mysla ze to solidne koncówki mocy. Nie mozna patrzeć na sprzęt tylko przez pryzmat mocy. Pozory często naprawde mylą.

https://www.audiostereo.pl/topic/5697-audio-note-conquest/#findComment-80949

Witam. Pozwolę sobie zakwestionować słowa trebora.

Po pierwsze Kolumny e w 25 metrach + conqesty + m3,okablowanie AN ( Spz+ Vz ) + dac3 +mephisto Perra Lune + 3 godziny pracy dystrybutora = pomyłka. Sam nierozumiem dla czego, ale przerabiałem to u siebie w domu. Owszem dużo dźwięku ale mało muzyki. Zestaw koncentruje się na analizie tracąc ogólny sens muzyki ( reggae np. Marley wydany na złocie przez mobile fidelity to nieporozumienie )

Po drugie dodanie jakiegokolwiek preampu do conquestów ( przerabiałem Sonic Frontiers Line 2, line 3, Audio note M3, M5, M3 z wymienionymi transformatorami na srebrne z M8 + upgreat elementów, conrad johnson, canary audio dwu ostatnich symboli niepamietam, powiedzmy, że były one z odpowiedniego przedziału cenowego ) psuje ( moim zdaniem )dźwięk. Dostaje on może trochę więcej ciała i energii, ale gubi przestrzeń, szczeguły, a w porównaniu z bardzo dobrą pasywką także kontrolę w basie ( tak tak sam się zdziwiłem ) najlepsze co udało mi się znaleźć to pasywka na srebrnych transformatorach.

Po trzecie źródło ja używam starego Sonic frontiersa dac 2 mk 2 jedyne zastrzeżenie to 9 w porównaniu z dobrymi współczesnymi dacami minimalna utrata rozdzielczości i kontroli w basie.

Co do kolumn to... tu sam ma problem. Bardzo dobrze sprawdza się ze spendorami 7/1, mini utopiami Jm Laba i wszelkiego rodzaju trianglami ( Sam się przymierzam ) ale napradę " czadowo gra dopiero z kolumnami o efektywności 94 dB lub więcej ( do bluesa używam Alteców, ale klasykim na tym nieposłuchasz ) Aha i z pozatego, czego niemiasłem w domu to jeszcze proack 2.5, kiedyś słyszałem na wystawie i było nieżle i trochę dla zabawy herbeth 3, małe składziki, skrzypeczki itd całkiem przyjemnie.

Aha posiadaczem Conquestów jestem od jakiś 7 lat, coprawda teraz wersji Signatur tak więc trochę doświadczeń się nazbierało. A i tu uwaga Conquest conquestowi nierówny tzn w wersji Silver Signatur nie ma chyba ani jednego elementu takiego samego jak w zwykłych, ale i cena wyższa ( prawie drugie tyle ). co do ceny można trafić je ( przynajmniej w warszawie)w bardzo dobrych cenach z drugiej ręki i jeśli tylko masz kaske to warto uderzyć z grubej rury......

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/5697-audio-note-conquest/#findComment-81017
  • 2 tygodnie później...

uff, wreszcie udało się zalogować... miałem sobie odpuścić , ale

Dźwięk w 25 metrach jest dziwaczny, bawiłem się takowym zestawem chyba ze dwa tygodnie no i... kolumny wyjechały. Nietwierdzę, że to złe kolumny, tylko że złe połączenie. O dziwo ten sam zestaw ze spendorami 7/1 ( generalnie tańszymi ) gra świetnie.

Problem polegał na chudości, generalnie faceci śpiewali jak chłopcy. Muddy Waters śpiewający jak chłopczyk ze szkółki niedzielnej to chyba pomyłka. Bardzo ciekawe zjawisko zauważył mój znajomy - zawodowy skrzypek, stwierdził mianowicie, że generalnie dźwięk skrzypiec zupełnie nieprzypomina tego co można usłyszeć na sali koncertowej, a dużo bardziej to co słyszy się mając skrzypce przy uchu gdy się na nich gra..... Czy to dobrze.....

Nie wiem, może to tylko moje pomieszczenie, aczkolwiek będąc zwolennikiem wzmacniaczy AN ( no i użytkownikiem już od bardzo dawna ) uważam, że kolumny AN źle grają ze wzmacniaczami AN. Nie wiem z czego to wynika, teoretycznie kupy się to nietrzyma, ale jest to reguła. Zeby totalnie namieszać to powiem, że dużo lepiej w połączeniu ze wzmacniaczami AN grają ... bardzo stare kolumny AN ( podobno były inaczej strojone, do ustawienia na środku pomieszczenia, a nie tak jak obecne do ustawienia przy ścianbie. )

Naprawdę bardzo chciałem, żeby zagrały ( cena była super więc chciałem je po prostu kupić bo szukam czegoś takiego ) ustawiałem je bliżej - dalej na jednej ścianie, na drugiej, na trzeciej .. (na czwartej się nieda...) bez rezultatu. Dźwięk może niebył zupełnie zły, ale za taką kasę ?

https://www.audiostereo.pl/topic/5697-audio-note-conquest/#findComment-88334

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.