Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś słyszal o firmie MX z Poznania?

Gość Jaxa

Rekomendowane odpowiedzi

ta firma, to badziew, stosują głośniki STXa. Nie ma co się w to pchać. A co dopiero przyrównywać do markowych, zagranicznych kolumn.

Ta firma jest pokroju, KBRX, Audiomega, Skart, Tawo...

Gość Jaxa

(Konto usunięte)

Czy są w takim razie w Polsce małe firmy godne uwagi? Ale takie do których nie trzeba iść z własnym schematem i głosnikami. Chodzi o firmy, które robia glośniki tańsze, ale zachowujące wysoki poziom (i niewysoką cenę, jesli to możliwe).

hmm, raczej takich frim, jakie Cię niteresują to niema. Z tańszych tak jak napisał PIOTREQ - Tonsil, a potem to już Esa, QBA, AA...

Poszukaj firm na forum, tu jest masa takich wątków.

Jaxa ja osobiście posiadam kolumny Tawo 602 i 202 z których jestem bardzo zadowolony. Gram nimi na Y 540 w pokoju 45m2 i są 10 razy lepsze od moich starych Tonsili. Firma ta robi kolumny na czeskiej Tesli. Też nie miałem kasy na drogie kolumny i znalazłem coś tańszego z tradycją, bo Tesla ma tradycje ponad 50 letnie w produkcji głośników. Firmie Tawo udało się zrobić naprawde ładne zestawy, które jak dla mnie ładnie grają i wszystkim moim znajomym też bardzo się podobają. Rozumiem kolegów że jak zapłaci się kupe kasy za HECO to będą ładnie grały, tylko że 95% społeczeństwa nie stać na drogie kolumny , a też chcą słuchać muzyki. Tak więć proszę starajmy się też doradzić ludziom , co można kupić taniej, a nie tylko pisać nie bo nie, bo jak tanie to musi być szajs.

Proszę o nie wpisywanie tutaj tekstów że Tawo to gówno(bo Polskie) jeśli ktoś nie widział i nie słyszał.

Pozdrawiam

Ja od 3 lat posiadam kolumny Tonsila "Maestro 130" i jestem bardzo zadowolony. Zaplacilem za nie wtedy w salonie firmowym 1600 zł za pare i uwazam, ze jak za te pieniadze, to graja naprawde super. Wiem, ze wielu nazywa takich jak ja 'pier....m tonsilowcem', ale nie uwazam sie za kogos gorszego. Slucham na takim sprzecie na jaki mnie stac i z jakiego jestem za te pieniadze zadowolony. Owszem, slyszalem ostatnio jak graja B&W 703 - jest to naprawde odczuwalna roznica, ale te kolumny kosztuja 7000 zł. Wiec jesli kogos na nie stac, to polecam. Ale jesli nie, to naprawde jest kilka modeli Tonsila wartych posluchania.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.