Skocz do zawartości
IGNORED

UPC czy Aster w Krakowie

yancho

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chodzi o internet i tel. stacjonarny. Tepsy nie chcę, a Netia i GHNET mają do mnie słabe łącza.

Dotychczas miałem internet w Aster 4/8Mb za 85Pln i tel. w Tepsie. Internet OK, ale chcą teraz 118 Pln, i wydaje mi się to przegięte. Dadzą taniej (75Pln) jeśli wezmę jeszcze tel. i podpiszę to na 2 lata - w sumie około 100Pln. Do tego Aster ma umowę która pozwala im odciąć internet gdybym ściągał nielegalne pliki.

UPC daje 5Mb + tel. za lekko ponad 100Pln.

Chciałbym Was zapytać:

1. Jak się sprawują te telefony w porównaniu do Tepsy np.? (u mnie TPSA OK)

2. Jak działa internet w UPC?

3. Czy należy bać się tego zapisu w Aster, tzn. czy znane są wypadki faktycznego odcięcia abonenta za ściąganie filmów np.?

https://www.audiostereo.pl/topic/57017-upc-czy-aster-w-krakowie/

2. Jak działa internet w UPC?

Kiedyś idealnie, transfery max zawsze, pingi do onetu 8ms, w grach 20-40.

Teraz UPC sie rozszalało z prędkościami i wiele osób narzeka a na transfery i pingi. (u mnie jest zawsze 5mb, ale pingi czasem skaczą)

Gość

(Konto usunięte)

...Czy należy bać się tego zapisu w Aster, tzn. czy znane są wypadki faktycznego odcięcia abonenta za ściąganie filmów np.?...

Ich nie. a słyszałes co zrobił RIAA pewnej pani w ameryce?

Niby daleko od nas, ale moim zdanie to tylko kwestia czasu.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

yancho, 27 Cze 2009, 22:42

>Dotychczas niczego nie ściągałem, ale korcą mnie niszowe filmy których nie znajdę w inny sposób.

od 4ech lat ściągam w astershicie wszystko co jest mi potrzebne - odpal osiolka + peerguardiana, przy umowie-instalacji netu wybierz zewnetrzne ip i jazda

mam i tel i internet w UPC. Bardzo sobie chwalę , praktycznie nic się nie dzieje - przez ostatnie 2 lata jak były może 2 awarie to wszystko i to nie dłużej niż godzinka (piszę o necie)

P.S. Swoją drogą Aster i UPC mają wspólnych właścicieli (choć nie wiem jak tam u nich ze szkieletem ale wydaje mi się że to tan sam).

Słucham tylko muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.