Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o : Linn Intek/Powertek

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam opinii na temat tego wzmacniacza czyli jak gra i czy warto go kupić.

Jaki jest jego charakter brzmienia.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

https://www.audiostereo.pl/topic/57207-opinie-o-linn-intekpowertek/
  • 4 miesiące później...

Naprawdę nikt nic nie wie ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Może ktoś wie, ale pewnie nikt na razie nie chce z jakiegoś powodu tego opisać.Widzę jednak, że Ty masz te klocki i ja chętnie przeczytam jak brzmi taka konfiguracja.Do czego to porównywałeś, lub co miałeś wcześniej?Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.Nie wykluczone, że ktoś jeszcze coś na ten temat napisze.

Po to że jeśli ktoś napisze że te wzmacniacze nie są zbyt dobre i że za te pieniądze mogę mieć coś dużo lepszego to możliwe że zastanowię się nad zmianą.

To w takim razie opiszę własne odczucia, słuchałem tego z wybitnie nieaudiofilskim Sony CDP-209 :( , zwykłymi kablami i kolumnami Dali 104(+podstawki z ala kolcami,bynajmniej się sprawdza).Słucham różnej muzyki ale przeważnie z dużą ilością wokalu typu Annie Lenox czy Celine Dion.

Przy cichym słuchaniu zestaw jest w porządku, nie męczy, w miare zrównoważone brzmienie ale moim zdaniem zbyt zimne i suche.

Trochę głośniej? Tu już nie jest tak miło, wysokie tony(Kopułki Vify) już wyraźnie wyprzedzają resztę i krótko mówiąc nie da się tego na dłuższą metę słuchać, jest zimno i dźwięk nie jest czysty, wydaje się zapiaszczony.Bas jest już trochę lepszy ze względu na podstawki,nie przenosi tak wibracji i

Postaram się dorwać jakiś lepszy CD i sensowne kable do kolumn, mam nadzieję że coś się zmieni.Bynajmniej dalej jestem przekonany że te wzmaki mają neutralne brzmienie.

W środku całkiem porządnie zbudowane, wszystko w rządkach poukładane, toroid 500VA, BlackGate'y i Rubycon-y i nieduży radiator (2x50W 8Ohm, 2x80W 4Ohm) ale nawet przy 8Ohm dosyć mocno się grzeją.Linn-a Intek kupiłem raczej przez przypadek, myślałem że to pre ale jak się okazło kupiłem wzmacniacz+ końcówkę, więc Intek-a używam tylko jako pre.

Powiem szczerze, miałem Dali potem kupiłem z czystej ciekawości Altusy 110, trochę zmodyfikowałem i się cieszyłem z dźwięku, ale jak tylko podłączyłem z powrotem Dali, Altus od razu poszedł do szafy.Kwestia przyzwyczajenia, ale nawet z kiepskiego sprzętu można cieszyć się dźwiękiem (Altusów bez przeróbek nie da się słuchać, głowa pęka).

• 3 miesiące później...

Chcialem kupic Linna Intek, zadzwonilem i gosc powiedzial, ze jest to tylko koncowka mocy a regulatory

dotyczą funkcji RECORD. Sam juz nie wiem co o tym myslec, myslalem, ze to integra. To jest ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to w takim razie musiał być uszkodzony.

Linn Intek to integra pełną gębą, wykonana na bazie dobrych podzespołów ( kondy Rubycon, w tym Black Gate)

bardzo wysokiej klasy Pre gramofonowe, wszystko na tranzystorach, bez op-ampów.

Wzmacniacz pracuje w klasie A/B ale zbyt mocno się nie grzeje.

Brzmienie, szybkie, dynamiczne, krystaliczne.

Trochę suche, świetnie brzmi monitorkami Linn-a,

także budżetowe Tannoy M-2 brzmią w połączeniu z nim całkiemm nieźle.

Z blackgate to prawda, jest naprawdę porządnie zbudowany,solidny i czuć że to nie tandeta, nie ma opóźnionego załączania kolumn, no i w moim modelu rozjeżdżał się potencjometr, dopiero od pewnej głośności grał równo.To jest oczywiście integra, końcówka mocy do tego to Linn Powertek.Dynamiczny jest na pewno, z elektrostatami było trochę za ostro u mnie.Klasa AB, nei grzeje się mocno ale jednak swoją temperaturkę osiąga.

Zastanawia mnie tylko fakt, ze profesjonalny sprzedawca sprzetu twierdzi w opisie aukcji jak rowniez w rozmowie ze mna, ze Intek, to koncowka, tym bardziej, ze z frontu, tylnej plyty oraz wszelkich linkow w necie zdecydowanie wynika, ze to integra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.