Skocz do zawartości
IGNORED

BERESFORD TC 7520 czy wzmak OTL BOMAREK

Gringo997

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Poszukuję wzmacniacza słuchawkowego w dobrych pieniążkach i chciałem zapytać co lepiej gra waszym zdaniem z tych oto dwóch wzmaków:

Beresford tc7520 z dac'iem

wzmacniacz słuchawkowy p. Marka Brożka z forumowego DIY (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

posiadam AKG k701, lubię AMJ, Dave Brubeck, Anna Caram, CKOD, A Jezusowi Kazali Spać, Metallica, Shpongle, DP, DM, Chopin'a więc słucham praktycznie każdego gatunku, lubię też orkiestry symfoniczne

chcę wzmacniacz który da mi dużo radości, będzie grał ciepło, bez przesterów i przebarwień. Nie lubię suchego, świszczącego grania ala odtwarzacz CD technicsa który mam w domu. Muzyki słucham z CD, z macbooka pro poprzez AirPort Express (wireless).

co polecacie?

górna granica 1200zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S. wiem, że do OTL nie powinno się używać słuchawek z mniejsza impedancją ale p. Marek może wymienić kondensatory, pytanie tylko jak to wtedy będzie brzmiał razem...

Jedni piszą, że z mniejszą a inni, że z większą impedancją. Nie dajmy się zwariować. Ja mam AKG 271 mk II i gra to u mnie z OTL od white-bird.pl HPA-03 - AKG mają 55 Ohm i niską efektywność, prądożerne utrapienie dla wzmaka. HPA-03 daje radę, przy duzych poziomach głośności występuje clipping i konstruktor wprowadził upgrade. Ten sam clipping na "Senkach" 120 Ohm (HD555 - stara produkcja) nie występuje.

Co do jakości dźwięku.... za dobry. Serio z AKG 271 mkII po 200 h pracy i HPA-03 po 200 H pracy na Lampach EHG 6922 i 2x EH 6922 usłyszałem jakie mam beznadziejne, suche i metaliczne źródło ;) i cóż, muszę poszukać dac lub innego źródła bo NIESTETY słyszę teraz wady Onkyo 7511 (metaliczna i ostra góra).

Otóż to :) Ważny jest cały system. Najlepiej mieć i DACa i porządny wzmacniacz słuchawkowy skoro słuchawki są z wyższej półki. Same z siebie nie zagrają. W TC-7520 jest już niezły wzmacniacz na stanie, a potem w miarę potrzeb i możliwości finansowych można dokupić któregoś z lampiaków.

DAC jest do sprawdzenia u siebie

Skoro mój ZASTĘPCZY TC-7510 bardzo fajnie zgrywa się z AKG 240 studio, to chyba nie ma powodu aby lepsza wersja tego DAC-a nie dała sobie rady z lepszymi AKG :)

Jancio

p.s.

Grado_Fanie...już Ty wiesz o co chcę cię molestować :)

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.