Skocz do zawartości
IGNORED

DVD ca. BR czyli dylemat laika

berberys

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka Koledzy!

W temacie stereo co nieco się orientuję - odnośnie kina laikiem jestem zupełnym! Dlatego zwracam się do Was o pomoc!!!

W ramach porządkowania otoczenia czas na wymianę prehistorycznego DVD Pioneer DV - 343 na cokolwiek nowszego posiadającego HDMI i czytającego DivXy.

Fajnie byłoby, żeby "to coś" miało również wyjście cyfrowe w formacie coaxialnym - do przewarzania dźwięku przez zewnętrzny DAC i/lub wyjścia RCA na wzmacniacz (stereo, czyli 2.0) - system kina domowego nie jest przewidywany nawet w dość dalekiej przyszłości ;).

"To coś" ma wspólpracować z LCD 37 '' marki Samsung (Full HD) i generalnie ma służyć jako źródło obrazu zazwyczaj w formacie DVD - bo dobry filmik oglądnąć lubię!

I stąd pytanie - czy biorąc pod uwagę moje wymagania i zakreślając budżet do cirka 1.000 złotych warto zainteresować się odtwarzaczem DVD, czy lepszy (widocznie lepszy) obraz zapewni odtwarzacz Blue Ray!

Czy macie jakieś sprawdzone typy spełniające moje wymagania!

Kłaniam się z wdzięczności!

https://www.audiostereo.pl/topic/57288-dvd-ca-br-czyli-dylemat-laika/

Cześć,

sugeruję BR. Mój sony 350 ma znacznie lepszy obraz z płyt DVD niż posiadane również odwtarzacze DVD samsung 950 i onkyo 501. Obraz z płyt BR to już inna bajka i dlatego choćby nie warto z tej funkcjonalności rezygnować.

Dźwięko jest b.dobrze z wyjść cyfrowych a z analogowych akceptowalnie, do filmów wystarczy.

Wadą BR jest powolność działania, czekanie na otwrcie szuflady, na wyświetlenie menu itp. To trochę irytuje.

Zwóć uwagę na ten ostatni aspekt i zainteresuj się nowszymi modelami, np. sony 360 lub nowe panasoniki. Najlepiej z płytą potestować szybkość działania w marketach.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.