Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jeszcze sa fajne gry komputerowe?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

tez jestem tym pokoleniem co sie wychowalo na grach i komputerach :) zaczynalem w 88 od c64 wczesniej spectrum itd itp ale to ojciec i rowniez jestem z tego dumny poniewaz przeszedlem cala historie i najlepsze czasy gier komputerowych i programow typu deluxe paint od atari, c64 po amigi a na dzien dzisiejszy :) mam przez to kompy w jednym palcu i nie jestem tzw komputerowym analfabetą ,co nie mogie powiedziec o wielu moich rowiesnikach gdzie wiedza konczy sie na wlaczeniu i wylaczeniu marnego peceta

a pamietacie benefactor,? flashback ? another world :-) stunt car racer :) heee to byly czasy panowie ja od dluzszego czasu sie zastanawiam czy nie wrocic do porzadnej amisi ! juz swego czasu mialem 1200 i z hdd i sciaglame gierki z neta ale tezraz jak wroce to na dobre !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kanon Foder - psioder, Kwaki - śmaki a pierwszą C-Y-W-I-L-I-Z-A-C-J-Ę ktoś pamięta?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pamientamy.....

A Deluxe Paint i zdjecia w rozdzielczosci 640x400 czarnobiale na amidze kopaly .... wtedy to PC zczycil sie CGA, badz Herculesem na grafice :D

Syndicate czy jak go zwal...rewelacja naprawde gra niesamowita. Szkoda ze szybko sie ja przechodzilo.

Ja bardzo milo z Amigi wspominam Lemingi. Totalnie prosta a niesamowicie wciagajaca gierka z niezlymi walorami edukacyjnymi :)

Podobnie z PP-Hamer....ehh gralo sie godzinami

A z symulatorow to F18 Inteceptor na amidzie...., no Wings of Fury chociaz z symulacja to niewiele mialo wspolnego to mozna bylo do nocy :)

Pozniej pamientam na PC jak wszedl COMANCHE...trzeba bylo miec min 386 DX 40Mhz by plynnie pograc (na dzien dzisiejszy komorki chyba sa szybsze :) ) ale wrazenie lotu nad realnym terenem bylo spore

zwracam honor canon 93r cos mi sie ubzduralo ale to szczegol wkoncu to tyle lat !!

tak pamietam wings of fury i polowanie na japoncow :-)))

lemingi to byl wymysl wszechzasow do dzisiaj lubie sobie pograc niestety na pececie to juz nie to ! zgadza sie na tamte czasy amisia w jednym maly procesroku 500 bodajze miala 7 mhz z groszem dzwiek stereo i animacje wszystko hulalo jak talala ;)a dzisiaj co gra to inne wymagania wtedy motorola starczala na wszystkie gry mortal kombat 1 czy 2 i pierwsze zywe postacie na ekranie :)

robert a pamietasz superfroga? hehe przechodzoilem na pamiec zamknietymi oczyma cala gierke i ta plansza lodowa na koncu ,dyna blaster :-) kurde te gry wciagaly ja siedzialem dniami i nocami mama tylko krzyczala hehe

a sensible soccer??:) hehe dzisiaj dzieciaki graja w fifa 2009 a wtedy gralismy w sensible i szczerze powiem bardziej wciagalo jak te dzisiejsze gry :)

fakt zawsze maja amisie mazylem o doom:) i jak dostalem pierwszego peceta 94 rok oczywiscie amisia jeszcze sluzyla :) to kolega mi przyniosl spakowany rarem na tamte czasy jeszcze dosowskim na dyskietkach doom2 :) to byl potezny strzal jesli chodzi o grafike animacje i dzwiek wedle amisi

Jorkers, prawdopodobnie pomyliles Soccer z Fodder :) bo Sensible Soccer jest wlasnie wczesniejszy :)

Dla mnie Sensible Soccer to the best jesli chodzi o pilke :D te 3d obecnie to jakies takies :D Co do grafiki, to ok 3D amisia miala gorsza, ale 2D nawet obecnie imho jest super... dopiero dobre konsole bija amige w 2D... A pamietacie matke pozniejszych gier typu Red Alert? :)

chociaz zwolennikiem strategi na amisiach nie bylem ale cos mi switalo z dunem:)

foxbat a pamietasz piballe? :) fantasies ? ilusion :) do dzisiaj nie potrafia na peciecie zrobic tak przyzwoitych fliperków jak te 2d amigowskie

widze ze :) dobrego rowiesnika gier z tamtych czasow;) mam na forum

pozniej przeszedlem w amidze na bardziej juz powazniejsze gierki nie wiem czy kojarzysz

CYTADELA,DEATH MASK, MENTOR ,EKSPERYMENT DELFINA,kajko i kokosz:) hehe

An other world byl do kitu. Przechodziłem w nim jakieś dwa metry, z ziemi wstawała glizda, dziabała mnie w nogię i był game over, kup se rower. Po 593 próbie przejścia robala dałem spokój i zagrałem spokojnie w Historyline.

W gdansku w tamtym czasie co weekend do Zaka sie jezdzilo na gielde....stosy dyskietek, zapach zasilaczy i masa ludzi. Ten byl gosciu kto mial nowinki z tamtad. Pamientam jak wszyscy otoczyli goscia ktory puscil intro Another World... wszyscy padli...tak samo jak odpalil muzyke z Shadow of the Beast....po prostu dzisiaj to by laptop musial mnie ugrysc w ucho by tak zszokowac jak wtedy Amiga :D

i wice wersa :) i faktycznie po jakims tam roku bylo pewne zalamanie kontinuum:)na dobre zagoscil PC amiga odeszla do lamusa :) w 97 mialem jedna z pierwszych nagrywarek traxdata yamahe i wtedy to sie zaczelo na pececie;) do dzisiaj mam wiele tytulów co mlodzi nawet nie znaja na pecetach

ale amige wspominam milo swego czasu wrocilem do 1200 jakeis 5 lat temu i pogrywalem sobie w te stare gierki mozna legalnei sciagac z neta ipliki w postaci adf pozniej sprzedalem caly komplecik na allegro ale ostatnio znow mnie wzielo zeby kupic cos powaznego typu a4000 lub 1200 obudowe elboxa karte turbo i zaczac przygode na nowo :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.