Skocz do zawartości
IGNORED

głośnik zaczął grzechotać

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich jestem tu nowy. otóż mój głośnik zaczął cicho grzechotać :( jest to głośnik dość stary już i przy lekkim basie wydaje z siebie cichy dźwięk taki do grzechotki podobny lekko strzelający. da się to jakoś naprawić zregenerować? jak dam głośniej to tego grzechotania nie słychać już bo dźwięk muzyki zagłusza to. proszę o pomoc. aha jak wyłączę muzykę

i poruszam palcem membraną to nie słychać żadnego tarcia ani nic z tych rzeczy.

Prawdopodobna przyczyną jest-uszkodzona/naderwana lica doprowadzająca sygnał do cewki.Lub co raczej mało prawdopodobne ale jednak przebicie między zwojami ceki głośnika.

Najlepiej kupic nowy głośnik jeśli nie to naprawić.

nie wiem co może być tego przyczyną to są tanie i stare głośniki ale nawet grają i nie mam innych. mogę dac wam zdj samego wykręconego głośnika. jego stan wizualny jest bardzo dobry

a teraz mam takie pytanie ale na pewno nie w temacie. zastanawiałem się nad kupnem jakiś głośników. mam mały pokój tylko 12 metrów kwadratowych. co polecacie? chodzi mi o dwie kolumny steereo podłogowe. zastanawiałem się nad jamo c405, c407, c605 które z nich? może jakieś inne?

Tylko i wyłącznie porozglądaj się po sklepach i posłuchaj różnych kolumn.

Jedyna recepta na dobry zakup to słuchanie i nie podpieranie się podpowiedziami innych!

Nie ma innej możliwości. Chyba że kolumny mają być kupione dla podpowiadającego i złożone jemu jako dar za bycie guru/wyroczni dla twojej osoby.

chodziło mi o jakąś opinie na ich temat. jedni mi gadają w sklepie ze c407 są najlepsze w swojej cenie inni że c605 to całkiem inna bajka w porównaniu do c407. i nie wiem w końcu. c407 chyba sś głośnikami komorowymi słyszałem jak grają w sklepie ale c605 nie mieli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.