Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-3300 czy Yamaha RX-V795a RDS

kris05

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam w tej chwili dwa modele audio jak w tytule. I proszę o radę który zostawić do kina domowego, Denona czy Yamahę? Pokój 20m2 i w tej chwili mam wypożyczony zestaw głośników Yamaha NS 8390(fronty) i satelity NS-P70. Stereo mam zamiar osobno skompletować na Yamaha RX-797. Proszę o sugestie, pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/57437-denon-avr-3300-czy-yamaha-rx-v795a-rds/

Zdecydowanie AVR-3300, odpowiednikiem w ofercie yamahy jest RX-V1900. Pomyśl jednak o innych kolumnach, gdyż posiadane przez Ciebie modele pod względem klasy brzmienia w dużym stopniu odstają od podanych amplitunerów.

795a to był bardzo udany amplituner AV , dużo lepszy od 800(następcy 795).

Najlepiej zagrać na jednym i drugim i porównać .

Dźwiękowo 795 się nie postarzał,może jedynie tylko nie ma nowych dekoderów pod HD .

Nie znam Denona!Mój zestaw głóśników w kinie to NHT 1.0 tyły+ NHT centralny ,a przód to AP Tempo3.

Dziś koleś ma też Yamaszkę 3800 która jest po prostu lepsza od 795a, ale też droższa.

jlesien to taka różnica jest między tymi moimi amplitunerami?trudno mi sobie to wyobrazić. Ale wiem w każdym razie żeby zostawić denona. A co do kolumn to jakie byś proponował? Jeszcze jedno pytanie, gdybym sprzedał oba to co byś widział w cenie za oba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.