Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy z winylami na śląsku

aha15

Rekomendowane odpowiedzi

bylem w ALLu na Mickiewicza (Katowice) po bilety na koncert a kupilem winyla Turbo "Ostatni Wojownik" za 20PLN, stan plyty naprawde bardzo dobry,

sympatyczny facet, plyty skupuje i sprzedaje, widzialem tez nówki w folii

ale to chyba nie jest jakas okazyjna cena za to Turbo?

Czy ktoś się orientuje, co się stało ze sklepem z winylami w Katowicach przy ul. 3 Maja? Kiedyś kupowałem tam winyle, teraz tego sklepu już chyba nie ma. Przenieśli? Zlikwidowali?

Sklep przeniesiony na drugą stronę 3Maja w bramie 19 dosłownie 100m dalej niż był poprzednio

ale to chyba nie jest jakas okazyjna cena za to Turbo?

uczciwa cena za plyte mint, bez sladu spindla na labelu

no chyba.ze te 20 zeta to przekracza Twoj budzetu, wtedy zostaja mintówki po 5tce z allegro + koszt wysylki

uczciwa cena za plyte mint, bez sladu spindla na labelu

no chyba.ze te 20 zeta to przekracza Twoj budzetu, wtedy zostaja mintówki po 5tce z allegro + koszt wysylki

nie wiem, czy powinienem sie za te 5 pln juz obrazic, czy jeszcze nie

ps. tak sie sklada, ze Turbo wiekszosc mam:)

Dobry wieczór.

Nowe miejsce-Sosnowiec,ul.Targowa,

Nic specjalnego,płyty poukladane bez podzialu na gatunki,troche sie trzeba naszukac.

Wykonawcy-niemiecki szrot z wystawek(Sandra itd.)troche Zeppelin,kilka Floyd,Crimson(okladki stany prawie smietnikowe),z ciekawostek kilka płyt krautrocka-Embryo,Frumpy(35-45zł),polski smietnik 5-25zł.

Katowice,ul.3Maja.

Po zmianie lokalu duzo przyjemniej i wiecej przestrzeni,płyty i ceny bez zmian.

Nowki w tej samej cenie jak MM,czy Saturn,ale ciekawsi wykonawcy.

CD,nowe tansze w MM,S.

witam,

jestem właścicielem Komisu Płytowego w Katowicach, o którym tu można czasem przeczytać.

zarejestrowałem się nie w celu nachalnej reklamy - tylko podania kilku informacji.

przeprowadzka z ul. 3 Maja 38 pod nr 19 trwała zamiast 3 miesięcy - tylko 3 tygodnie i to spowodowało spore zamieszanie.

do dzisiaj wiele osób jest zagubionych - dlatego też dziękuję użytkownikom, którzy informowali tutaj o nowej siedzibie.

cieszę się, że wielu osobom nowy sklep się podoba (przeniesienie kilkudziesięciu tysięcy płyt w tydzień - nie pomagało aby wszystko było czytelne, przemyślane, estetyczne, etc.).

reklamy systematycznie są dodawane - ostatnio baner na 3 Maja.

co do oferty i cen: jest to ten sam sklep - udało się już wystawić ok. 10 tys. winyli i kilka tys. CD

ceny płyt mocno w dół: płyt za 2 zł jest ok. 2000 (doszła klasyka, 10" i polskie 7")

bogata sekcja płyt po 5 zł. (często LPs, które nie sprzedają się po 30-40 zł), ok. 500 maxi także po 5 zł.

minusem póki co jest skromny dział zachodnich singli, kiedyś je wystawimy, np. PUNK/REGGAE po 10 zł.

niestety wiele płyt jest droższych, niż 13 (tyle lat ma sklep), 10 czy 5 lat temu - taka jest tendencja na rynku.

kiedyś reedycje na Polydor King Crimson były po 40, potem po 60 - teraz są w near mint po 80-100.

oryginały (Pink Island) były po 80 - teraz 300, jeśli wogóle są w danym momencie, nie jest to towar z hurtowni...

co do CD to są od 5 zł. - staramy się by było zawsze taniej niż w sklepach, chociaż przy tej ilości promocji, nie zawsze się to udaje.

oferta jak to przy skupie - różnie to bywa - na ten moment mało dobrego jazzu, spora ilość bardzo dobrego bluesa - za miesiąc może być odwrotnie.

jeszcze raz dziękuję za informacje dodawane, nie tylko w tym temacie, o nowej siedzibie sklepu.

pozdrawiam,

mariusz

• 2 miesiące później...

witam,

jestem właścicielem Komisu Płytowego w Katowicach, o którym tu można czasem przeczytać.

zarejestrowałem się nie w celu nachalnej reklamy - tylko podania kilku informacji.

przeprowadzka z ul. 3 Maja 38 pod nr 19 trwała zamiast 3 miesięcy - tylko 3 tygodnie i to spowodowało spore zamieszanie.

do dzisiaj wiele osób jest zagubionych - dlatego też dziękuję użytkownikom, którzy informowali tutaj o nowej siedzibie.

cieszę się, że wielu osobom nowy sklep się podoba (przeniesienie kilkudziesięciu tysięcy płyt w tydzień - nie pomagało aby wszystko było czytelne, przemyślane, estetyczne, etc.).

reklamy systematycznie są dodawane - ostatnio baner na 3 Maja.

co do oferty i cen: jest to ten sam sklep - udało się już wystawić ok. 10 tys. winyli i kilka tys. CD

ceny płyt mocno w dół: płyt za 2 zł jest ok. 2000 (doszła klasyka, 10" i polskie 7")

bogata sekcja płyt po 5 zł. (często LPs, które nie sprzedają się po 30-40 zł), ok. 500 maxi także po 5 zł.

minusem póki co jest skromny dział zachodnich singli, kiedyś je wystawimy, np. PUNK/REGGAE po 10 zł.

niestety wiele płyt jest droższych, niż 13 (tyle lat ma sklep), 10 czy 5 lat temu - taka jest tendencja na rynku.

kiedyś reedycje na Polydor King Crimson były po 40, potem po 60 - teraz są w near mint po 80-100.

oryginały (Pink Island) były po 80 - teraz 300, jeśli wogóle są w danym momencie, nie jest to towar z hurtowni...

co do CD to są od 5 zł. - staramy się by było zawsze taniej niż w sklepach, chociaż przy tej ilości promocji, nie zawsze się to udaje.

oferta jak to przy skupie - różnie to bywa - na ten moment mało dobrego jazzu, spora ilość bardzo dobrego bluesa - za miesiąc może być odwrotnie.

jeszcze raz dziękuję za informacje dodawane, nie tylko w tym temacie, o nowej siedzibie sklepu.

pozdrawiam,

mariusz

Witam

Panie Mariuszu

jeżeli już się Pan przeprowadził , to moze się odnajdzie karton z moimi winylami , który 2 lata temu zostawiłem do wyceny Pana Matce.Od tego czasu byłem tam parę razy, dzwoniłem , niestety bezskutecznie.Całość "zaginęła".

Pozdrawiam

Arek

Witam

Panie Mariuszu

jeżeli już się Pan przeprowadził , to moze się odnajdzie karton z moimi winylami , który 2 lata temu zostawiłem do wyceny Pana Matce.Od tego czasu byłem tam parę razy, dzwoniłem , niestety bezskutecznie.Całość "zaginęła".

Pozdrawiam

Arek

Witam,

Nie znam sprawy. Nikt się nie odzywał z taką historią.

Jestem w sklepie w godz. otwarcia i proszę o tel.

Mimo wyprzedaży mamy nadal kilkadziesiąt tys. płyt w magazynie.

Trudno będzie coś znaleść jeśli nie wiemy czego szukać.

Mariusz

Sklep z winilami króry znalazłem kilka lat temu dobrze zaopatrzony, potrafią też coś ściągnąć na zamówienie, jest w Tarnowskich Górach ul. Piłsudskiego 6 schowany w bramie na dole tylko płyty Cd Dvd na piętrze analogi maja też swój sklep na Allegro ale teraz nie pomnę nazwy muszę poszukać.

Sklep z winilami króry znalazłem kilka lat temu dobrze zaopatrzony, potrafią też coś ściągnąć na zamówienie, jest w Tarnowskich Górach ul. Piłsudskiego 6 schowany w bramie na dole tylko płyty Cd Dvd na piętrze analogi maja też swój sklep na Allegro ale teraz nie pomnę nazwy muszę poszukać.

zanika w narodzie używanie przecinków...

• 6 miesięcy później...

Sklep muzyczny Jastrzębie Zdrój ul Wrocławska 19A tel: 324715123

Najważniejsze info - są WINYLE!! Usłyszałem o tym tutaj i postanowiłem sprawdzić, bo w sumie niedaleko. Rożne gatunki - ceny spoko, aż byłem zdziwiony bo wiele rzeczy wszędzie widziałem drożej a niekoniecznie w lepszych stanach. Wiele z wystawionych płyt w większym mieście poszło by od ręki - tutaj leżą bo tłumów tam nie ma. Pomocna właścicielka co też jest ważne gdy spędzasz tam kilka godzin. W sklepie dużo kaset i CD, jak widać. Odsłuch jest.

Z pustymi rękami nie mógłbym wyjść, i nie wyszedłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.