Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus 8 XP d

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słuchałem go na kolumnach PMC FB1i. Był uzupełniony o PSX-R. Nastepnie 8v2 też z zasilaczem. Jako cecek wystąpił Bryston. Dla mnie lepiej grał ten nowszy (z wyświetlaczem). Na tej podstawie mogę sądzić, że w środku nie siedzi w nim to samo co w poprzedniku. Poprostu nie pytałem sprzedawcy co ma w środku tylko słuchałem (od paru lat kompletnie mnie nie interesuje co tam w środku siedzi). Z opowieści obługi sklepu można wywnioskować, że to jest kompletnie nowy wzmacniacz o wielkich możliwościach (np. druga strefa).

Jednocześnie zasugerowano mi, że jeśli miałbym korzystać z niego jako głównego przetwornika dla źródeł cd, dvd, tuner sat, itp. to warto zamówić jego wersję z lepszym przetwornikiem w środku. Ja osobiście używam przetwornika Brystona więc ta opcja mnie nie interesowała.

Dzwiękowo - rzeczywiście lepszy od starej 8-ki pod k a ż d y m względem. Ale... mocno droższy. Chyba o jakieś 2 tys. zł. Różnica polegała poprostu na takiej dziwnej odsłonie, jak zdjęcie koca. Bardziej dynamicznie prezentowane były różne smaczki, detale. Lepiej/precyzyjniej przedstawiona jest scena. Podobny efekt mamy gdy do tego samego wzmacniacza wepniemy kolumny (o zblżonej klasie i charakterze brzmienia) o efektywności 86 dB a potem 90 dB. To tak na szybko, bo miałem tylko 40 minut. Zatem sam rozumiesz, moje wrażenia mogą być nie do końca miarodajne. Umówiłem się na drugi, dłuższy odsłuch we wrześniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/57512-cyrus-8-xp-d/#findComment-1424346

Dzięki, wiadomo ze jeśli zdecyduje się na zakup będę odsłuchiwał. Słuchałem jakiś czas temu 8v2 i podobał mi się i to bez PSX-a (bo akurat nie było). Obecnie gra u mnie Cyrus III (niestety bez i). W moim przypadku dość mocno wykorzystywał bym przetwornik - do odsłuchu plików w gęstych formatach. Na stronach Cyrusa dodali 'buy online" (co prawda tylko UK) ale wychodzi, że nowa 8 XP d (z przetwornikiem standardowym) + PSX R wychodzi 1700 z groszami funtów (po upustach).

https://www.audiostereo.pl/topic/57512-cyrus-8-xp-d/#findComment-1424378

>stronach Cyrusa dodali 'buy online" (co prawda tylko UK) ale wychodzi, że nowa 8 XP d (z

>przetwornikiem standardowym) + PSX R wychodzi 1700 z groszami funtów (po upustach).

W mojej rozmowie z przedstawicielem Cyrusa w Polsce, padło z jego strony stwierdzenie, że jeśli ten wzmak ma pracować przyjmując sygnał cyfrowy, to naprawdę warto pokusić się o wersję z lepszym przetwornikiem. Ale jak już napisałem, mam "w tym temacie" już coś innego więc nie ciągnąłem za język. W razie czego dzwoń do Intrady w Poznaniu i tam popytaj jak to wygląda od strony klasy użytego przetwornika i w efekcie różnicy w dźwięku. Jeśli nie masz jednak szczególnie wygórowanych wymagań, to standard powinien Cię zadowolić.

Wiem ponadto, że istnieje opcja zmiany przetwornika na lepszy dla posiadaczy wersji standardowej, nie jest to problem.

https://www.audiostereo.pl/topic/57512-cyrus-8-xp-d/#findComment-1424390

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.