Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD i kolumny do Sony TA-F690ES ???

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

denon.dcd.2560

22 Sie 2009, 11:38

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1112 / 1579 / 28

słabej przestrzeni we wzmacniaczu nie da sie całkowicie przeskoczyc. jezeli ktos lubi naprawde przestrzenny dzwiek, z mnóstwem powietrza, to jakas dobra stara yamaha. soniaki ładnie rozstawiają scene, ale jak dla mnie zbyt wąsko. wlasnie dlatego sprzedałem 690es.

Powiedz dociera do Ciebie ze te zjawiska maja miejsce w TWOIM POMIESZCZENIU? W innym pokoju na innych kolumnach i z innymi urzadzeniami towarzyszacymi czesto bywa INACZEJ. Kazdy pisze o swoich doswiadczeniach.

discomaniac71

nie bardzo Cie rozumiem a co do przestrzeni to nie jestem audiofilem i sie tak dobrze na tym nie znam ale cos tam slysze i nie podobaja mi sie wokale w tej 690es a dziwi mnie to tym bardziej ze kiedys mialem 570es i wspominam go bardzo dobrze nie powiem na niego ani jednego zlego slowa a na niby lepsza 690es juz powoli mi slow brakuje :-/

Tego Sonego TA-F690ES nie słuchałem , ale swojego czasu bardzo chwalił go i używał Piotrek608 także śmiało zapytaj również na PW Piotra ja natomiast mogę podpowiedzieć to co napisał discomaniac71 i czubsi -PD 9700 Pioneera będzie na pewno znakomicie pasował i współpracował z twoim ES-em

mam obecnie 3 cd-ki Pioneera wcześniej miałem PD-S901 od discomaniaca71 i jak nic wszystkie idealnie zgrywają się ze wzmakami Sonego a co do przestrzeni to jest jej dużoo naprawdę zapewne faktycznie zależy to od pomieszczenia u mnie gra to wszystko na 25m2

Dzieki Wszystkim za rady wiec bede polowal na tego pionka 9700 moze go upoluje ;)

a co do pomieszczenia to wiadomo ze w kazdym jest inna przestrzen i dzwiek ale ja ta 570es mialem w tym samym pomieszczeniu i dlatego tak mnie meczy dzwiek tej 690es az nie moge uwierzyc ze mi sie nie podoba bo 570es bylem zachwycony (prosze sie nie smiac ze sie zachwycalem zwyklym sony 570es) ale jak dla mnie gral wystarczajaco cieplo czysto i milo :) i kupujac 690es tego samego sie spodziewalem a tu hmm... calkiem cos innego brak ciepla i powera jest jakos tak sucho ze tak powiem i nie daje mi to spokoju caly czas mam wrazenie ze cos z ta 690 jest nie tak :-/

no niby na 11 juz pyrka dosyc glosno ale czegos mi brakuje w tym dzwieku nie wiem moze dzis kolega pozyczy mi 500es i sprawdze jak ten 500es gra jesli bedzie podobnie to 690es u mnie nie zostanie i znowu bedzie problem co kupic do Metasow 500 hehe masakra zeby sobie muzyki posluchac to trzeba sie niezle zmeczyc i nalatac :]

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sprawdz wszystkie polaczenia czy nie zamieniles fazy itp potem daj do jakiegos elektronika zeby sprawdzil stan techniczny. Wydaje mi sie ze wzmak nie jest w 100% sprawny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

denon.dcd.2560

22 Sie 2009, 13:58

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1112 / 1580 / 28

disco

czesto bywa, ale NIE ZAWSZE. mam prawo miec własne zdanie. moze zaraz zabronisz mi sie odzywac?

jestes żałosny.

Powiedz o co Tobie chodzi? Jestes jakims pieprzonym guru? Napisalem jasno i wyraznie ze KAZDY PISZE O SWOICH DOSWIADCZENIACH. Jak na razie to Ty jestes zalosny. Przykre.

discomaniac71

sprawdzilem fazy ok zaraz dzwonie do kumpla po ta 500es moze pozyczy na dzis to bede mial jakis obraz tego 690es bo 500es powinna grac slabiej i gorzej chyba no albo tak samo jak 690es jesli bedzie lepsza to znaczy ze ta 690es jest jakas trefna :-/

Ps.

a co to za wpisy dziwne ??? o co chodzi ???

Gość czubsi

(Konto usunięte)

sebolx

Jesteś w stanie rozkręcić tą 690 i pyknąć kilka zdjęć na wątek ? Myślę, ze to moze być wina tuningu kondensatorów ... Co do tzw niemieckiego brzmienia to taki rodzaj trochę suchej "altusowej studni" jednak z większą kulturą i czystością góry ... Ci ci mają niemieckie kolumny zaraz się tu zbiegną :-) Prawda jest taka, że Niemcy swego czasu sami oficjalnie o tym mówili, iż to taka ich ideologia brzmienia ... Niemieckie wcale nie znaczy złe ! Wcześniej pisałem, że słuchałem Metasów - mój błąd słuchałem Celanów ...i one wyłamują się w/g mnie z tej ideologii choć coś tam pozostało. Jak jest z Metasami i nowymi Magnatami - nie wiem - nie słuchałem więc nie wiem czy coś w tej kwestii się zmieniło ponoć tak - tak twierdzą ich posiadacze ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przykro mi ze potrafisz tylko operowac kuchenna lacina. W tym watku zostalem przez ciebie kilkukrotnie obrazony. Pytam sie za co? Co takiego ci zrobilem? Ze mam inne zdanie od ciebie? Mam i mial je bede czy ci sie to podoba czy nie.

dla jasnosci:

1. kolega discomaniac71 kłamie. nie dostał ode mnie ZADNEJ WIADOMOSCI PW OD JAKIEGOS ROKU !!

2. Prosze mi pokazac w ktorym miejscu obraziłem w tym wątku kolege DISCOMANIAC71

3. prosze spojrzec na epitety uzywane wobec mnie wskazujące ewidentnie na próbe obrazy, np "jestes

chory psychicznie". podobną próba obrazy jest kłamstwo by mnie oczernic-patrz pkt 1.

4. jesli ktos chce moze przesledzic powyzsze wpisy, gdzie bez problemu da sie zauwazyc ze to

uzytkownik DISCOMANIAC71 próbuje pozbawic mnie własnego zdania, czyli jest zupełnie na odwrót niz

napisał powyzej. polecam lekture dla cierpliwych.

podsumowując: kolega DISCOMANIAC71 burzy sie i skręca ze przeciez to ona ma racje, a pisze ze ja sie za guru uwazam:) to jest forum !!! i moge pisac co chce. kolega DISCOMANIAC71 rowniez zmierza do kolejnej bezsensownej sprzeczki, która swoim starym zwyczajem przegra i bedzie musiał przepraszac, tak jak kiedys uzytkownika tommax5, czy problemy z handlarzem z krakowa, wobec którego rownie bezpodstawnie uzył słów obrazliwych i mogł miec przez to nieprzyjemnosci. szkoda ze nie miał, bo widac ze nadal jest w swoim mniemaniu najfajniejszy na swiecie. jak zwykle. jezeli ktos mowi nie tak jak on by chciał, najchętniej wcisnałby człowiekowi knebel w usta.

w związku z powyzszym uwazam za bezcelowe dalsze zasmiecanie porządnego wątku takimi wpisami jak moje 3 ostatnie i wpisy kolegi disco i ze swojej strony konczę:) przepraszam autora wątku za takie pozatematyczne wpisy. pozdrawiam, Adam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71

22 Sie 2009, 12:07

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2019 / 9770 / 29

Powiedz dociera do Ciebie ze te zjawiska maja miejsce w TWOIM POMIESZCZENIU? W innym pokoju na innych kolumnach i z innymi urzadzeniami towarzyszacymi czesto bywa INACZEJ. Kazdy pisze o swoich doswiadczeniach.

Na ten moj wpis otrzymalem odpowiedz ze jestem zalosny. Czy to nie jest epitet?

Potem mamy:

denon.dcd.2560

22 Sie 2009, 14:51

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1112 / 1585 / 28

gadaj z gównem i tak cie osra. koniec rozmowy. pozdrawiam

Jesli to nie jest obraza to nie wiem co to jest. Zreszta kolega denon.dcd.2560 znany jest wlasnie z takiego jezyka. Do tego piszac o tym ze pozbawilem go wlasnego zdania pokazuje ze cierpi na manie przesladowcza. Powyzej jest cytat z mojego wpisu o tym ze kazdy pisze o wlasnych doswiadczeniach.

Jeszcze kilka uwag o powyzszych zarzutach i dowod rzeczowy w sprawie...

Nie zdarzylo mi sie jeszcze zebym musial kogokolwiek przepraszac. Na forum znany jestem ze swojego zdania i sa ludzie ktorzy cenia moje wpisy (ranking zaufania do forumowiczow publikowany przez Lukara). Uzytkownik tommax5 pojawil sie niczym bumerang narobil szumu i zniknal. W swoim zachowaniu byl wyjatkowo upierdliwy i arogancki. Mowiac inaczej szukal dziury w caly, Sprawa dotyczyla dwoch wzmakow Pioneera A 858 i jego nastepcy A 878 ktore na niektorych systemach brzmia niemal identycznie. Kolega tommax5 z wyjatkowa zawzietoscia czepial sie niemal kazdego mojego slowa. Nie bylo zadnych przeprosin tylko stwierdzenie o tym ze przesadzilem ze slowami co nie znaczy ze zmieniam zdanie. Co do handlarza z Krakowa niejakiego baskersa: owszem otrzymalem maila z pogrozkami ktorego generalnie mogl sobie w buty wsadzic bo doskonale zdawal sobie sprawe jaki uprawia proceder. Zreszta juz wtedy uzytkownik baskers nie funkcjonowal na Allegro zastapil go fon_mania. Czym jest kupowanie za grosze i sprzedawanie za astronomiczna kwote? Wiem wiem zyjemy w XXI wieku i mamy wolny rynek ale jednak. Ze swoich slow nigdy sie nie wcofalem i jakos konsekwencji nie odczulem i pewnie nigdy nie odczuje a nawet jakby nigdy w zyciu nie chowalem glowy w piasek. Nie mowie ze jestem swiety bo czesto puszczaja mi nerwy podobnie zreszta jak koledze denonowi.dcd.2560 tylko tym razem nie ma zadnego powodu do klotni. Napisalem wyzej ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania czego Adam nie zauwazyl i potwierdzam raz jeszcze, A na koniec maly dowod rzeczowy:

post-1457-100007667 1250969894_thumb.jpg

dowód rzeczowy? na co? wyraznie napisałem ze nie pisałem do ciebie nic na przestrzeni PRZESZŁO ROKU !!! dokładnie, dowód rzeczowy-na moje słowa:) i powiedz po co zasmiecasz koledze wątek swoim skrajnym pustym narcyzmem??

a kolega tommax 5 czasami tu bywa chyba tego nie dostrzegasz. natręctwo i upierdliwosc wtedy prezentowałes ty, i rzeczywiscie DOSZŁO DO PRZEPROSIN-poswiece sie po powrocie z urlopu i to tutaj wkleje. moze nawet poinformuje kolege o twojej powyzszej wypowiedzi, i bedziesz miał nastepny syf za swój nieociosany jęzor. i po co ci to? i co, bedziesz mi groził pięsciami? jak juz kilku forumowiczom, piszesz teksty mniej wiecej "ciekawe czy na zywo tez byłbys taki mądry" to tez znajde i wkleje. jestes poprostu przekomiczny;) coś jak B-A z druzyny A: jak sie nie podoba to dawał w ryj albo kazał sie zamykac;)

gadaj z gównem i tak cie osra- pokaz mi tutaj zwrot do ciebie:) widac, skoro cie to uraziło, to juz nie raz w zyciu musiałes cos takiego na swój temat usłyszec. i to by sie zgadzało-masz manie przesladowcza:) i co, juz wyciągasz rączki z kieszeni i zaciskasz piąstki:):D??

dla osób gorzej widżacych-data na wiadomosci pw :wy***rdalaj to 22.03.2008, a druga sprawa o ktorej disco oczywiscie ZAPOMNIAŁ wspomniec to to, ze ta wiadomosc była jedynie cząstką bardzo burzliwej rozmowy poprzez PW. eh disco, skleroza, nie myslałem ze jzu jestes az tak stary;))) biedactwo

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

denon potrafisz wykpic sie z ewidentnych dowodow. Nie ublizales mi i nie kazales mi 22.03.2008 roku wy***rdalac na PW. Wez sie moze do nauki skoncz cos zacznij dyktowac w zyciu warunki bo widze ze kompleksy cie zzeraja. Nie tylko w stosunku do mnie byles agresywny i nie tylko mnie ublizales. Tak bardzo czesto pisze o realnym swiecie bo polowa intermetowych krzykaczy jest madra tylko tutaj w swiecie realnym nagle traca pewnosc siebie.

PS. Koncze swoj udzial w tym watku. Nigdzie ci tutaj nie ublizylem a ty rozpetales wojne wlasciwie nie wiem o co.

PS II. Pamietasz swoj spor z opteronem? Znam Grzeska osobiscie od 4 lat. Zeby go wyprowadzic z rownowagi potrzeba wielkiego wysilku.

narazie tyle udało mi sie znaleźc, wiadomosci wysłane wtedy ode mnie do discomaniaca. poszukam jeszcze w skrzynce odbiorczej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.