Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze wtopy na allegro!

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jak pisałem w poprzednich wątkach, kompletuję sobie sprzęt,

i teraz się już w ogóle załamałem. Cambridge audio 640 po włączeniu

wywala korki i się wyłącza, poprzedni który kupiłem 2 tygodnie temu CA A5

... szczęśliwy podłączyłem go po padzie 640, że mam backup - zdążył paść

jeden kanał! Kiedy, jak - cholera wie.

Niech diabli wezmą sprzedawców z allegro!

https://www.audiostereo.pl/topic/57571-wasze-wtopy-na-allegro/

Sprzedawca NewAgeGSM_pl (wcześniejsze konto NewAgeGSM - zawieszone) - oszust i złodziej, odesłałem z reklamacją zakupioną baterię BR50 do telefonu Motorola i pieniędzy nie odzyskałem. Handluje gównianym towarem i podróbkami które wciska jako oryginały.

Niestety by kupić pewny sprzęt audio na allegro trzeba się znać i na elektronice, i znać rynek i mieć oko do wszelkich znaków szczególnych. Kupowanie na słowo - Paaanie wszystko gra ! niestety nie jest skuteczne. Wpadkę miałem tylko raz na około 300 zakupionych przedmiotów na allegro.

nigdy sie nie zawiodlem

sprzet powyzej 1000 zl odbieram osobiscie ,a zdarzylo sie nawet i przelanie na konto z jedna czerwona gwiazdka 2000 zl i towar pierwsza klasa

na allegro kupuje duzo plyt cd i filmow blu-ray

oraz sprzet roznej masci trzeba wiedziec jak po co i czemu obadac sprzedawce polatac po komentarzach posprawdzac na googlach jak idzie jego przeszlosc wszystkie transakcje co z nim zwiazane wiadomo nei wszystkie ale te wazniejsze:) jak przebiegly itd itp warto czasem napisac do kupujacych czy zadowoleni z towaru :)

A NIE KUPOWAĆ POD WPLYWEM WRAZEN I PIEKNYCH FOTEK ja sprzedajac cos na allegro nie zawsze mam dostepny aparat i fotki robie fonem wychodza tandetnie ale towar opisany z kazda wadą kazdy szczegol jest chetniej kupowazny anizeli RODZYNEK HIGH END UNIKAT STAN IDEALNY JAK NOWY ITD ITP

Allegro to zwykły bazar , tyle że internetowy. Używany sprzęt , choćby z jak najdokładniejszym opisem kupujemy "w ciemno". Mniejsze ryzyko , to giełda , gdzie możemy sprzętu posłuchać i pooglądać. No i nie rozwalą nam go sfrustrowani pracownicy Poczty , czy innego DHL-a. Ale jak usterka występuje po czasie to dupa.

Ja wychodzę z założenia , że używany sprzęt na 50% ma już usterkę , lub będzie miał w najbliższym czasie.

Tylko raz się mile rozczarowałem kupując na Allegro Denona DCD-2700 , ale sprzedającym był nasz kolega z Forum.

>Tylko raz się mile rozczarowałem kupując na Allegro Denona DCD-2700 , ale sprzedającym był nasz kolega z Forum.

Kiedyś rozczarowałem się kupując cd na marktplatz.nl. Miał być z uszkodzonym laserem. Kiedy przyszedł laser działał i tak po trzech latach nadal jest na chodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.