Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis Poznań, konserwacja, naprawa

Konio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje serwisu w Poznaniu celem oddanie mojego Teaca A-H500i do konserwacji. Zdaża się ,że przestaje grać prawy kanał (czasem raz dziennie, czasem rzadziej) i pomaga ponowne wybranie źródła bądź wyłączenie i włączenie wzmaka. Przydałoby się sprawdzić przekaźniki, przeczyścić potencjometr, pomierzyć w miarę możliwości co trzeba.

Super gdyby był to mały zakład ,bądź któryś z użytkowników podjąłby sie takowego przeglądu. Jeśli nie to chociaż proszę o jakiekolwiek dane w miarę przyzwoitego punktu z Poznaniu, który się takim czymś zajmuje.

Jeśli ktoś prywatnie takie coś robi to zapewniam ,że nie oczekuję akcji charytatywnej ;)

P.S

Szukałem w wyszukiwarce zanim założyłem temat :)

https://www.audiostereo.pl/topic/57691-serwis-pozna%C5%84-konserwacja-naprawa/

Objaw wskazuje raczej na styki w przekaźnikach, o ile nie są hermetyczne to bez problemu każdy zakład który zajmuje się TV lub inną elektroniką jest Ci to wstanie przeczyścić. Bez problemu sam to też zrobisz. Kiedyś czyściłem w amplitunerze Sony i filozofii w tym nie ma, ściągasz przezroczystą, plastikową osłonę i czyścisz styki Kontaktem i wacikiem albo jak mało miejsca, kartką papieru z ksero.

>Bacek, 24 Sie 2009, 12:00

>Objaw wskazuje raczej na styki w przekaźnikach, o ile nie są hermetyczne to bez problemu każdy

>zakład który zajmuje się TV lub inną elektroniką jest Ci to wstanie przeczyścić. Bez problemu sam

>to też zrobisz. Kiedyś czyściłem w amplitunerze Sony i filozofii w tym nie ma, ściągasz

>przezroczystą, plastikową osłonę i czyścisz styki Kontaktem i wacikiem albo jak mało miejsca, kartką

>papieru z ksero.

Rozkręciłem wzmacniacz i te OMRON'y wygladają na nierozbieralne. Zresztą jest ich chyba pięć, w dodatku pochowane tak że musiałbym wybebeszyć wzmak całkowicie a nie czuję się mocny w tej materii.... Tak samo przeczyszczenie potencjometru nie za bardzo lezy w moim zasięgu. Wolę oddać łobuza w dobre ręce :)

Tak to wygląda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to w takim razie pozostaje ci serwis.

Nie wiedziałem, że na Szewskiej takimi rzeczami się zajmują. W każdym razie z zakupów u nich pamiętam, że mają bardzo przyjazny stosunek do klienta.Zanim kupiłem u nich słuchawki to ze trzy dni ich nachodziłem i zawsze byłem miło przyjmowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.