Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifon WT 30 moje odsluchy

tomeczz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym wątku chcialem się podzielić moimi odsłuchami amplifona WT 30. Mam wersje III.

W dosc krótkim czasie, w jakim tenże wzmak posiadam, udało mi sie odsłuchac nastepujących skrzynek:

Vienna Haydn

Mialem te kolumny dlugo z coplandem. Byla to bardzo zgrana para. Mialem nadzieje ze po wymianie wzmaka, kolumny i tym razem dobrze sie dogadają z lampą. Niestety tak sie nie stało, kolumny nadal prezentowały swietną stereofonię, jednak zniknęła piekna góra. Talerze brzmialy tak sobie. Zastanawialem sie czy nie odpuscic amplifona i wrocic do coplanda. Ostatecznie podjąłem decyzje o zmianie kolumn. Troche w ciemno, mialem obawy, tu i tam na forum pisze się ze WT 30 jest taki sobie.

Triangle Comete EX

Nie bede sie powtarzał co wyczytalem juz na forum odnosnie tej pary (amplifon + comete), talerze tym razem zabrzmialy mi wyjątkowo dobrze. Niestety bas jest wątły, na dodatek niektore utwory odtworzyły bez właściwej dynamiki. Jazzowe składy nawet dobrze, muzyka powazna swietnie. Ale mi potrzeba czegos uniwersalnego. Poszukiwan ciąg dalszy.

Swans D 2.1

Fajne kolumny, ladnie wykonane, w zasadzie nie stac mnie na nowe, jednak byly i odsłuchałem. Kolumny nie dogadują sie z amplifonem, wycofane gorne pasmo. Kotara.

Triangle Antal EX

Najlepsze kolumny do WT30 jakie slyszalem... do czasu odsluchu usherow. Swietna stereofonia, cale pasno bardzo rowne. Krystaliczny przestrzenny dzwiek. Swietny bas bez dudnienia. Bylem i jestem zachwycony, niestety cena zaporowa... a i rozmiar samych kolumn sporawy dla wielbiciela podstawkowców. Na rynku wtornym trudno dostac. Moze kiedys.

Chario Silhouette 300

Heh, kolejne kolumny ktore swietnie grają z Amplifonem WT 30. Srednica, góra, stereofonia - nie umiałem odszukac roznicy z Antalami EX. Basik ciut schowany, ale mysle ze w moich 13m2 bylbym zadowolony. KOlumny mają bassreflex na spodzie, ciekawe rozwiązanie. W sumie juz chcialem brac te kolumny. Są tanie, ale jednak nowe, co powoduje klopot z odsprzedażą po podobnej cenie. Do tego Chario nie jest znaną marką. Odstraszaly mnie tez te "plastikowe" membrany, troche malo audiofilski wyglą. Brzmienie jednak co najmniej bdb.

Usher X 718.

Nie chce sie za duzo rozpisywac, kolumny odsłuchuje dopiero jeden dzien. Spory rozmiar troche nie pasuje do 13m2. Mam przytkane basreflexy. Ale juz wiem ze kolumny zostaną u mnie dłuższy czas. Swietna stereofonia, grają bardziej otwarcie niż Antale. Teraz widze roznice miedzy basem w Haydn z coplandem, ktorym zawsze bylem zachwycony. Nadrzędną zaletą jest fakt, ze przy cichym odsłuchu zestawik wciąż gra bardzo bezposrednio. Do tego pieknie wyglądają.

Na mojej liscie odsluchow sa jeszcze Delphinusy Chario. Chetnie przy okazji odslucham tez jakis proaców.

https://www.audiostereo.pl/topic/57731-amplifon-wt-30-moje-odsluchy/

tomeczz, 27 Sie 2009, 10:48

Są tanie, ale jednak nowe, co powoduje klopot z odsprzedażą po podobnej cenie. Do tego

>Chario nie jest znaną marką.

powiedz w jakim celu chcesz kupić kolumny ?

- czy po to, by je odsłuchać i odsprzedać, tracąc możliwie mało ? /nastawiasz się na markę łatwo zbywalną/

- czy po to, by je kupić, słuchać i cieszyć się z nich ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.