Skocz do zawartości
IGNORED

Pogodzenie Stereo i Kino domowe

olos

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy w związku z tym że mój dobry kolega zadał mi konkretne pytanie, a niestety nie potrafię mu racjonalnie odpowiedzieć muszę je zadać na forum, może ktoś z Was będzie mógł rozwiązać Jego wątpliwości:

Witam.

Chciałbym pogodzić ze sobą stereo i kino domowe.

Znalazłem takie rozwiązanie:

Cd podłączam do wzmacniacza . Amplituner z wyjściem preout podłączam do wejścia na końcówkę mocy wzmacniacza. Tryb pracy wzmacniacza(integra lub końcówka mocy) wybieram odpowiednim przełącznikiem. Problem tylko że znalazłem trzy wzmacniacze które mogą tak działać audiolab 8000s, marantz pm8003, denon 1500. Jest za to wiele wzmacniaczy które posiadają wejście na końcówkę mocy jednak nie ma możliwości przełączania trybu pracy. Czyli albo na stałe działają jako integra albo jako końcówka. Takiego wzmacniacza można by używać do stereo i kina jednocześnie jednak sygnał z Cd trzeba by przepuścić przez amplituner. Teraz moje pytania:

1.czy drugie rozwiązanie poprawi znacząco dźwięk w stereo w porównaniu z samym amplitunerem,

2. na ile go popsuje w porównaniu z samym wzmacniaczem.

W drugim rozwiązaniu jest większy wybór wzmacniaczy zintegrowanych można również wybierać wśród wzmacniaczy mocy.

CO wybrać?

https://www.audiostereo.pl/topic/57872-pogodzenie-stereo-i-kino-domowe/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.