Skocz do zawartości
IGNORED

spalony? tweeter aluminiowy -pomoc

5ta w nocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam B&W dm600 i w jednej kolumnie nie działa wysokotonowy, jestem prawie pewien, że została uszkodzona cewka gdyż miernik nie wykazuje zamkniętego obwodu. A teraz pytanie czy jeżeli zastąpię ją kopułką zastępczą dostępną na rynku za małe pieniądze (jeśli się nada oczywiście ) to czy obraz dźwięku zmieni się w stosunku do oryginału w takim stopniu że będzie to żenujące i nie do przyjęcia. Pytanie drugie: jeśli ktoś wie gdzie mogę kupić taką kopułkę proszę o informację pamiętam że kiedyś czytałem na forum (ale nie mogę tego znaleźć) o kopułkach substytutach typu " kopułka aluminiowa wysokotonowa Tonsil, B&W. (sama membrana oczywiście z cewką i zawieszeniem)) - pamiętam jak dziś że widziałem coś takiego na allegro (za śmieszne pieniądze) z linku właśnie z forum. Jeśli ktoś kojarzy cokolwiek proszę o rady i informację. Przysyłam pozdrowienia!!

https://www.audiostereo.pl/topic/58795-spalony-tweeter-aluminiowy-pomoc/

mariuszdab

właśnie przeglądam allegro i jakiś absurd - nie potrafię nic znaleźć! nie fart jakiś albo po prostu nie wyszukuje mi, jeśli Tobie coś pokazało proszę prześlij linka ( hehe poważnie nic nie widzę tam )

przysyłam pozdrowienia jak zawsze.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Wyślij spalony głośnik pod adres: http://glosniki_zabrze.republika.pl/

Nie musisz obu.

Gość zrobi to za niewielkie pieniądze i bardzo dobrze.

Nie rozpoznasz który był spalony.

ten pierwszy link to dokładnie ten sam głośnik - więc przywrócenie do porządku jest w zasięgu ręki, pomyślę nad taką opcją, jednocześnie będę szukał samej kopułki - powalczę trochę nie uśmiecha mi się za bardzo wyłożyć 120 zł (na teraz) żeby uruchomić w pełni, boczny system z mikrowieżą teac'a, ale będę musiał (podobają mi się te małe monitorki) jeżeli nie znajdę do końca akcji nic innego. Dziękuję za pomoc i podanie wszystkiego na ladę (chodzi o linki), ale celuję w samą kopułkę na ten moment. Takie doprowadzenia sprzętu do ładu są kosztowne na dzień dzisiejszy tęsknię za: welurowe gąbki do HD 25, kabel do HD 570 -- to wszystko kosztuję szczególnie dla mnie, więc dodatkowe 120 za tweetera tylko powiększa mi wydatki... Przysyłam pozdrowienia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.