Skocz do zawartości
IGNORED

jaki cd do AX-496 i B&W602s3?

wsm

Rekomendowane odpowiedzi

z tym że zaprzestano produkcji na to nie patrz, przeważnie czym bardziej czas leci tym większy bubel nam wciskają, no ale jeśli chodzi o gwarancję to fakt, z używanymi zawsze jest ta niepewność co w życiu przeszedł

-> Seba

Różnicy między cdx-396 i 496 nie będzie bo to dokładnie te same PCB i bebechy tyle że 496 ma dodany wzmacniacz słuchawkowy. Tak więc o wiele bardziej opłaca się kupić cdx-396.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

-> wsm

W Yamahah cdx-x96 jest laser KSS-213C, który kosztuje z mechaniką symboliczne 40zł. Więc problemu nie ma.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Witam

Od ponad półtorej roku używam CD Yamaha CDX-493. Czyta wszystko oprócz CD-RW (tak mi się przynajmniej wydaje, raz próbowałem i nie udało się), CD-R jak do tej pory wszystkie niezależnie od koloru. Póki co żadnych oznak awaryjności, przyjemny w obsłudze. Na temat dźwięku nie będę się wypowiadał bo wyłowienie charakteru CD na kolumnach Diora Polaris 120 to raczej jak wróżenie z fusów, przynajmniej tak mi się wydaje. Co nie znaczy, że na te kolumny narzekam, co to to nie. Myślę, że jak na swoją cenę grają bardzo przyzwoicie. Osobiście mając wzmacniacz Yamahy wybrałbym CD tejże firmy. Oprócz aspektów czysto dźwiękowych i technicznych taki zestawy jest rónież miły dla oka, a co za tym idzie akceptowalny przez moją lepszą połowę (czyt. żona). Pozdrawiam.

np. www.poltronic.com.pl ale widziałem gdzieś za 40zł, tylko nie pamiętam gdzie. Bardzo popularny model więc znaleźć jest dzicinnie łatwo.

rzeczywiscie, od razu znalazlem ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Kichandeta

Przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam na pytanie, ale w nawale innych wpisow umknelo mi ono.

Jako bardzo poczatkujacy w temacie nie podejme sie opisania dzwiekow, ktore wydaje ten zestaw. Phoebe lubia dostac troche mocy, zeby pokazac co potrafia, i przy cichych odsluchach jest wyraznie gorzej. Stoja u mnie w pomieszczeniu o kiepskiej akustyce (bardzo nisko, deski na podlodze), z racji szacunku dla domownikow i wlasnych uszu slucham raczej cicho. Zaczynaja dobrze grac kiedy potencjometr zbliza sie do 8:30 - wtedy dopiero dostaja wystarczajaco duzego pradu. Przy bardzo cichych odsluchach podpieram sie loudnesem [co za wstyd - to takie nieaudiofilskie ;) ]. Z wpisu wnosze, ze jestes z okolic 3miasta. Mieszkam w Gdyni, wiec moglbys posluchac tego zestawu osobiscie - tyle ze dopiero w marcu, bo do tego czasu urzeduje z dala od domu.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.