Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego specjaliści błąkają się po forum?

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginalna''cebulka''średnio-tonowa,firmy MBL.

Widać iż nie jest to typowy laminat np.dla potrzeb branży sportowych samochodów.Połysk lamel to efekt naniesienia materiału tłumiącego.

Może dla ścisłości ktoś wyśle do Niemców notkę,jakby miało tam być z tymi włóknami aby było lepiej.;-)

yulek jestes juz po spozyciu??a cio za róznica czy rowy pod mostem ,czy obok.Jesli jest- to bedziemy kopac...obok.Yuleczku.zanim wytrzezwiejszeto jus bendzie.

>>>muls,

"...Jesli jest- to bedziemy kopac...obok...'

Obok czego? Obok twojej cieciowni? Czy obok mostu-"mieszkania"? Muls, coś ciężko się dziś z tobą dogadać...Chyba szalej przedawkowałes.

P.S. Rowy kopać mogę, umiem i lubię!

Widzę dwa zdjęcia,na jednym są niedoróbki na drugim nie.Na orginalnym MBL-u nie widać rdzawych nalotów.Nie czepiam się,widze to pisze o tym co widze.Mówiliśmy o jakości?Garażowej.Poza tym nie pokazałeś areczek całej konstrukcji.

muls

Dokąd mam wyjść ze swojego wątku...rzeczywiście przedawkowałeś albo się przy tych rowach przemęczyłeś.Na jedno wychodzi.

areczek, 17 Mar 2010, 23:15

>To jak najbardziej próbny przetwornik.

Napisałem z podkreśleniem.

Cóż,jeżeli można ''garażowo''zbudować tego typu przetwornik,to i można na gotowo wykonać ultra perfekcyjnie wygląd zewnętrzny,co niniejszym uczynię.

Modrzew,myślę że zaczniesz sobie zdawać sprawę że piszę i pokazuję zbudowany i sprawdzony przetwornik,to już powinno tobie wiele tłumaczyć.

:-)

areczek

Nie kwestionuje,ze w garażu nie można wykonać małej rzeczy,jak widać można ale zrobić bardziej skomplikowane kolumny się nie da.Potrzebne są maszyny i tyle.Nawet prostą skrzynkę zaciętą na gierung,którą trzeba obłogować nie można bez specjalistycznych pras i obrabiarek wykonac w jakości fabrycznej.

no nie wiem modrzew, ale ja tutaj zadnych specjalistów od audio nie zauwazylem, a co dopiero zeby sie błakali...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Modrzew

Jak uważasz,jakie zestawy głośnikowe dostępne dziś na świecie są najbardziej skomplikowane,tak pod względem technologicznym i zaawansowania technicznego.

Pozostawiam Ciebie z ta myślą sam na sam,nie wypada mi samemu napisać jakie to kolumny.

Co należy pochwalić w tym temacie,a właściwie kogo?,moim zdaniem mulsa-rozumie doskonale co i jak w DIY piszczy,wie jak sprawy się mają!

P.S,wiedziałem że tak będzie........,co by nie pokazać,nigdy to nie będzie jak z fabryki,niestety fabryki nie kupię,ale i bez fabryki klon powstaje.:-)

Gość cadam

(Konto usunięte)

areczek, 18 Mar 2010, 18:56

>Modrzew

>

>Jak uważasz,jakie zestawy głośnikowe dostępne dziś na świecie są najbardziej skomplikowane,tak pod

>względem technologicznym i zaawansowania technicznego.

Nie do mnie, ale mnie się wydaje że Mangera można zaliczyć do zaawansowanych technicznie, bo jeszcze nikt nie skopiował ich przetwornika.

Liczy się pomysł i wiedza a wykonanie zawsze można zlecić podwykonawcy. Dla litra mleka nie kupuje się krowy.

Dokładnie tak jest jak napisał cadam...żeby posyłać dziecko do szkoły nie trzeba jej zbudować...

Zaczynamy wklejać?http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1454525_1.jpg

Dalszą dyskusję swoją uważam za bezprzedmiotową,dostałeś porcję dowodów na poparcie moich słów,ale też na rozwianie Twoich wątpliwości,jak widać,to uważam że aż nadto i zupełnie na daremnie!

Jest takie powiedzenie-''Mądremu wystarczy jedno zdanie,a g...... to i referatu mało!

Choć w tym przypadku Modrzewiu i cadamie,jak się zorientować idzie i to bez zastanawiania,chodzi o zupełnie coś innego.

Człowieku co żeś klon Mangera zbudował-przybywaj!tu czeka na ciebie zaszczytne miano''specjalisty:-)

P.S,tylko pytanie się narzuca,co wtedy jak taki człek tutaj przybędzie z klonem głośnika Mangera,co wymyślicie,przecież lepszego głośnika nie ma......

;-)

areczek

Nie rozumiem twojego oburzenia,przecież to co napisałem nie znaczy,że ty czegoś nie potrafisz.

Po co się unosić?Widocznie mnie jeszcze nie przekonałeś.Żadnych twoich dokonań nie zlekceważyłem.

Gość cadam

(Konto usunięte)

>Człowieku co żeś klon Mangera zbudował-przybywaj!tu czeka na ciebie zaszczytne

>miano''specjalisty:-)

To do mnie:-)? Miałem zamiar zrobić głośnik działający jak Manger ale szybko zrozumiałem, że jest to niewykonalne dla amatora z powodu specyficznej membrany.

cadam, 18 Mar 2010, 19:07

>Nie do mnie, ale mnie się wydaje że Mangera można zaliczyć do zaawansowanych technicznie, bo jeszcze

>nikt nie skopiował ich przetwornika.

Zatem,jeżeli nikt nie zbudował repliki Pałacu Kultury i Nauki to należy twierdzić że jest to budynek najbrdziej zaawansowany,analogicznie rzecz ujmując.:-)

Cadam,najwidoczniej nie rozumiesz przetwornika Mangera,pewnie nie wiesz jak się do niego zabrać(wiedzy zbyt mało)umiejętność samodzielnego wykonania jak wspomniałeś-żaden problem,zlecisz,tylko komu?(paradoks!)

>Liczy się pomysł i wiedza a wykonanie zawsze można zlecić podwykonawcy. Dla litra mleka nie kupuje

>się krowy.

Jasne,też się liczy(nici z pomysłu gdy nikt nie wykona,bądz nie będzie chciał wykonać,a nie daj Boże gdy nikt tego nie będzie umiał zrobić),pokaż pomysł choćby na miarę projektu Radialstrahlera,o Mangerze nie wspomnę bo to ''kosmos''dla Ciebie.

Dla litra mleka nie kupuje

>się krowy.

To też nie kupiłem fabryki dla jednej pary ''cebulek'',postawiłem na swoją wiedzę,odwagę i umiejętności.

Zleć zdolnemu człowiekowi wykonanie chociażby''cebulek'' MBL-a,jeżeli wiedza Tobie pozwoli na sporządzenie projektu.

Przecież to oczywiste że cenniejsze jest budowanie monitorków w oparciu o kupne głośniki,niż klonowanie super zaawansowanych fortec.:-)To twój punkt widzenia.W twojej prywatnej ocenie bardzo słuszny.Każdy mierzy swoją miarką.

Tak teoretyzując,gdybając,co by było gdyby faktycznie ktoś się pojawił z klonem Mangera?

No panowie,może-jakie pytania byście zadawali?Mam nadzieję że nie padły by stwierdzenia-''Liczy się własny pomysł,budowę można zlecić''

;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.