Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Tannoy M2.5 do 300pln

krzysiek.kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem kolumn Tannoy M 2.5, jednak wzmacniacz, ktory aktualnie posiadam to na pewno nie to. I tutaj moje pytanie, co dobrac do tych kolumn? Niestety mam mocno ograniczony budzet tj. okolo 300 pln stad wiem, ze skazany jestem na allegro. Poki co w moim zasiegu budzetowy znalazlem Marantz PM-54 MKII, Onkyo A-8420 oraz Yamahe A-550, jednak zadnego z nich nie mialem okazji wczesniej sluchac. A moze pojsc w inna strone i niekoniecznie japonczyk?

https://www.audiostereo.pl/topic/60578-wzmacniacz-do-tannoy-m25-do-300pln/

czesc,ja mam tannoy m1 i gram na luxmanie lv 112 i gra cieplutko bassik piekny schodzi nisko ,srednie piekne , najgorzej wypada gora bo gra ladnie ale malo szczegolow ale tobie polecam nad 310 , jest to sprzet wlasnei pod takie monitory a ty masz tannoy m2,5 a sa to najgorsze monitory z serii "m" poniewaz owszem jest wiecej duzo bassu ale za to dynamika slabsza od m1 i i bass z m 2,5 juz przebija pozostale tonacje , i z tego wzgledu kup nada 310 jest to sprzet audiofilski brzydki ale szczegolowy to wrecz idealne zestawienie !!!! pozdrawiam robert jak cos to gg 9238840 przesluchalem duzo wzmacniaczy bo moj kolega ma komis wiec uwierz mi wiec jak co gra pozdraiwam

A co myslicie o AMC 3000? Zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za slaby (2x20W). NAD i CA odpadaja ze wzgledu na brak gniazda sluchawkowego, z ktorego jak pisalem bede musial czasem skorzystac. No i ciagle kusi mnie ten Marantz PM-54 KMII, moze ktos slyszal go w polaczeniu z tymi kolumnami? Znalazlem tez Rotel RA-921, ale z tego co udalo mi sie znalesc, opinie nie bylo zbyt pochlebne,moze jednak z moimi kolumnami moglby sie sprawdzic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.