Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zamawiał kolumny na www.akustyk.com.pl ?

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - myślę o tym modelu. Kolumny zagrałyby w pokoju o powierzchni 30 metrów kwadrat.średnio wygłuszonym, słucham ostrzejsze odmiany rocka i dużo reggae.Kolumny podłączyłbym do wzmacniacza Sony 730 ES, CD SONY CDP X 77 ES, kable Alphard Da Vinci PSCC 8N, wzmacniacz używam też do kina domowego i podłączony jest do wyjść pre-out amplitunera. Lubię nisko schodzący bas oraz przestrzeń w średnicy, soprany nie męczące słuch.Czy w takiej konfiguracji i do takiej muzyki kolumny by się sprawdziły? Czy ktoś już zamawiał projekty z tej strony, jaka jest rzetelność tej firmy oraz jak brzmią ich kolumny, czy wymieniony przeze mnie model jest wart swojej ceny (9000),chcę kolumny porządne na dłuższy czas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawe kolumny, odsluchaj jeszcze do twojego wzmaka pieknie sie z nim zgrywaja paradigmy

11v6 lub studio60 v3 v4

tutaj opinia 11v5 wlasnie z sonym ES

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe te Paradigmy, cikeawe jak się maja do tych kolumn z akustyka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mam teraz dylemat co wybrać?

Ukryta Zawartość

Już wiem że za sztukę,dlatego myślę o HDD2, tylko cały czas mam dylemat czy nie lepiej wybrać kolumn Paradigm, podobno grają super z wzmacniaczami Sony ES

Ja mam HDD2 i mogę wypowiadać się o nich tylko w samych superlatywach i śmiało polecać (grają w salonie 33 metry otwarte na kuchnie 18 metrów). Wydaje mi się, że akustyki będą prezentowały wyższą jakość niż za tą samą cenę towar dostępny w sklepie. Szczególnie oczywiście gdy samemu będziesz składał kolumny.. Ale napędzać też trzeba mieć to czym, u mnie Onkyo 601 przy HDD2 nieco nie wydala, dam konkretnie głośniej i się wyłącza, widać że mocy mogłyby dostać więcej..

Pozdrawiam

Szuler

radul ja ttuaj nie mowie o ampltunerze:) bo kazdy chocby nawet tak fanatycznie przechwalane onkyo 905 czy 5007 nie zagra jak ten soniak 730es muzyke:) bo nie zostal do tego stworzony ,tak sie sklada ze mam dwa dosc porzadne systemy w jednym pokoju stereo w innym kino stereo postawione na referencyjnych modelach sony i pioneer kino na yamaszce a dlaczego? bo mam uszy mlode troche slyszalem systemow z sprzetem mam doczynienia od dziecka tata audiofil

i wiem jak powinna brzmiec muzyka

ktos kto uwaza ze z jakiegokowliek amplitunera wielokanalowego slucha muzyki to odrazu wysylam go do laryngologa potem zapraszam do mnie do domu na odsluch jak powinna brzmiec muzyka

nie porownoj tego syfiastego onkyo do soniaka 730es bo chyba nie miales z takim klocem doczynienia jeszcze:)

• 1 miesiąc później...

Panowie znajomy mnie zrobił w bambuko i nie zrobi mi kolumn dlatego teraz wchodzi w rachubę tylko akustyk moje typy to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - HDD2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) HD3

Czy to będzie dobry wybór do pokoju 30 metrowego średnio wygłuszonego, wzmacniacz to Sony 730 ES, muzyka to ostrzejsze odmiany rocka i dużo reggae

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolego Jorkers - proszę nie pisać, że mam syfiastego Onkyo bo to nie tylko obraża ten sprzęt ale także mnie jako jego użytkownika. Mam go od nowości, nigdy nie było nic przy nim robione a lekko nie ma. Nie wiem jak gra 730es ale wiem jak gra model 601 - nie wiem czy ty go kiedykolwiek słyszałeś jak on gra (Twoja nienawiść do tej marki jest prawie patologiczna :) ). Problem z wyłączaniem się jest związany oczywiście z impedancją.

A teraz w temacie - darek2 - odpisałem Ci w klubie akustyka i widzę, że napisałem dokładnie to samo co w tym temacie, tylko ten wpis był nieco wcześniej i o nim zapomniałem :).

Pozdrawiam

Szuler

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.