Skocz do zawartości
IGNORED

Dla PMA-710 kolumny i DAC

kuba1961

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja polecę Wharfedale Diamond 10.6 - słuchałem ich ostatnio z PMA-700AE i było bardzo fajnie jak za te pieniądze. Jeżeli chodzi o DAC to może Cambridge Audio Magic, chyba najrozsądniejszy wybór w tej chwili za przyzwoite pieniadze, ewentualnie emerald albo beresford, ale mnie jakoś Magic najbardziej przekonuje swoją jakością.

Zgadzam sie z kolega jesli chodzi o DACmagica. Calkiem udane urzadzenie jak za te pieniadze. Nie pozalujesz. Jednak Wharfdale to chyba jednak nie za dobry wybor:-) Napisz troche wiecej: jakie masz pomieszczenie, jaka muzyka itp.

Witaj,

zdecydowanie polecam przetwornik Cambridge Audio DACMAGICE. Świetnie współpracuje z komuterem, jeśli masz pliki zarchiwizowane w bezstratnym formacie, jakość będzie rewelacyjna.

Co do kolumn, to zwróciłbym Twoją uwagę na konstrukcje MONITOR AUDIO serię BE albo najlepiej (jeśli budżet pozwoli) to serii Rx. W Twoim pomieszczeniu poradza sobie także duże monitorki typu Rx2. Inną alternatywą mogą być kolumny Focal Chorus. Wybór jednak jest uzależniony od preferencji.

W przypadku pytań służę pomocą

Budyn80, 15 Sty 2010, 11:37

>Zgadzam sie z kolega jesli chodzi o DACmagica. Calkiem udane urzadzenie jak za te pieniadze. Nie

>pozalujesz. Jednak Wharfdale to chyba jednak nie za dobry wybor:-) Napisz troche wiecej: jakie masz

>pomieszczenie, jaka muzyka itp.

Dlaczego uważasz, ze Wharfedale to taki zły wybór? Według mnie do tego wzmacniacza pasują całkiem całkiem, jak napisałem słuchałem ich z 700, a to prawie to samo i naprawdę nie brzmiało źle jak za te pieniądze - uważam, że całkiem porównywalnie do Monitor Audio czy innych w podobnej cenie, no chyba, że małe pomieszczenie to wtedy ich nie polecam raczej jakieś podstawkowce.

...nie zauważyłem, że jest podany metraż 20m2 czyli można już myśleć i o podłogówkach, choć dobre monitorki też by jeszcze wchodziły w grę. Może lepiej należało by zapytać o budżet na te kolumienki?

Słuchałem tego wzmacniacza. Jest bardzo ostry na górze i to nie bez przesady użyłem słowa "bardzo". Szukaj raczej jakiś ciemniej grających kolumn i takich też kabli i z pewnością z daleka od srebrzonych QED itp. Moze Tara Labs Klara a kolumny hmm ciezka sprawa w sumie, ale moze Usher V601.

BR5 maja cofnietą srednice. Srednie tony wokal jakby dochodził z oddali i jest tez wyciszony wzgledem reszty pasma. Bas bardzo fajny zwinny i szybki a góra bardzo detaliczna i przejrzysta ale przez ułomność średnicy wydaje się wyeksponowana a Denon 710 tak samo ma własnie problemy ze srednicą tzn ma za duzo góry przez co srednicy czuc pewien niedostatek i to moze byc bardzo nieszczęśliwe zestawienie. Wskazałem na Usher V601 bo z pewnością średnicy im nie brakuje i nadrobią trochę braki wzmacniacza. Warto posluchac. Akurat Twojego wzmacniacza słuchalem przy okazji wybierania zestawu dla mojego kolegi i słuchałem go z Paradigm Monitor 7v6 i to co moge powiedziec to to, ze nie poradził sobie z tymi kolumnami wiec nie rozpedzałbym sie tez jesli chodzi o wielkosc kolumn. Xindak A06 napędził Paradigmy duzo lepiej, pojawił sie konkretny bas, którego Denon nie mogł wykrzesac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co wybralibyście dla mnie tej firmy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

to zalezy ile chcesz wydac ale wlasciwie kazdy jeden produkt Nubert jest bardzo dobry w swjej klasie :)

Ja mam do kompa w miejscu pracy nuBox 311 - wybralem je bo w tej cenie i tej wielkosci to absolutnie najlepszy glosnik jaki u mnie stal kolo kompa :) docelowo jednak chce sobie sprawic prawdziwy system do testow odsluchowach i do tego tez wybralem Nuberta nuVero 4 - juz sluchalem i te glosniki graja wybitnym dzwiekiem, doskonale monitory, neutralne, swietnie nadaja sie do tego zeby sluchac jak gra kolejna modyfikacja projektu - narazie odkladam kase :)

Ciekawa propozycja sa tez nowe nuJubilee 35 - graja troche jasniej niz nuVero 4 i nie sa tak neutralne ale przyjemne w odsluchu.

Robilem tez ostatnio porownanie nuLine 82 kontra ELAC 207.2 i bylem mocno zaskoczony - to dwie rozne klasy cenowe a te nuLine niewiele odstepowaly ELAC'om! ELAC'ki byly bardziej neutralne i gora z JETa jest raczej trudna do osiagniecia przez przecietna kopulke ale w ogolnym odsluchu czasami Nuberty graly ciekawszym brzmieniem i dawaly frajde ze sluchania muzyki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.