Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  494 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

janvideo24, czubsi - muszę jeszcze Was zapytać, bo nie doszukałem się jakoś u nas albo być może nie był to jeszcze poruszany temat - co oznaczają konkretnie te końcówki w modelach Alph --- np. AU-alpha907 MR/DR/XR/NRA? Jak duże są różnice w budowie wewnętrznej, konstrukcyjnej i jak to się ma w praktyce po rozkręceniu obudów? Czy aż tak rzucają się w oczy różnice i zmiany np. płyta główna, użyta elektronika oraz rozwiązania technologiczne, inżynierskie? Czy to raczej tzw. kosmetyka w poszczególnych mniejszych komponentach elektronicznych ukierunkowująca w jakimś konkretnym kierunku muzyczne doznania jak to już wspominaliście?

Z góry serdecznie dziękuję za wyjaśnienia na stronach anglojęzycznych nie dokopałem się jeszcze a i u nas jakoś pomimo wielokrotnego czytania naszego forum nie wpadły mi w oczy te informacje.

A tak poza wątkiem czy AU@907DR waży 33kg!? - tak jak wczoraj poinformował mnie pewien sprzedawca z Niemiec? Czy nie przesadził troszkę?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wyjaśnienia.

To są poszczególne wersje, które jak było pisane w wątku tutaj wykazują dość duże różnice brzmieniowe (choć słowo 'duże' jest względne). Pisali o tym i Jan i Paweł. Sam tylko powtarzam zasłyszane info, bo nigdy nie słuchałem.

907DR tyle waży. Ciekaw jestem sam na ile się ta aukcja skońćzy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

NIRO

Większość wątku stanowi o tym co pytasz ....

907 i 907i waży 30 kg

907DR/KX ważą 32 kg,

907L/XR/MR waży 33 kg

907NRA waży okolo 34 kg

Jakbyś zobaczył środek (były fotki) nie zadawałbyś takich pytań ... samo trafo waży ponad 13,5 kg (też było o tym na wątku parokrotnie ...)

907-ki różnią się brzmieniowo natomiast topologicznie prawie wcale. Oczywiście to zależy bo trzeba najpierw podzielić je na dwa typy : starszy schemat i nowszy. Starszy jest znacznie bogatszy (907,907MOS lilited,907i,907L) ale bardziej awaryjny i w efekcie zbyt skomplikowany - słabsze jakościowo części i mniej cennych boczników oraz dobrych rezystorów.Nowszy schemat jest "okrojony" z ilości komponentów choć topologicznie trzon jest ten sam co wcześniej - zostało to co powinno a reszta zbędna została usunięta. Ten zabieg wpłynął korzystnie na aspekty brzmieniowe dając dodatkowo precyzję, której w starszej wersji nieco brakowało. Skupiono się na rozwoju stref które bezpośrednio wpływają na dźwięk (jak desymetryzator czy pseudobipolary przez tranzystorami mocy) . Dodatkowo zastosowano wraz z każdym nowszym modelem lepsze części i większą zawartość cennych boczników i drogich rezystorów, doszła też masa miedzi, rewelacyjne trafo TAMURY oraz niemagentyczne miedziane wersje SANKENÓW (nigdzie indziej nie stosowane a opracowane tylko dla tej marki !) Jednym słowem od modelu DR jest na pokładzie wypas z częściami niespotykanymi nigdzie indziej .... Późniejsze wersje dodatkowo miały jeszcze wstawki z mat bitumicznych parę nowatorskich rozwiązań w sekcji desymetryzatora, dużo dużo miedzi, "jajowate" kondy głównej filtracji i... wiele wiele dziwnych i niespotykanych we wcześniejszym modelu innowacji. Każdy nowszy = lepszy pod względem technicznym - czy dźwiękowym ??? Zależy kto jak do tego podejdzie - każdy będzie sie podobał. Ja mam dwa grające trochę inaczej (907DR i 907MR) i mimo że różnią się dźwiękiem i dzieli je kilka lat to oba uwielbiam tak samo !!! Generalnie różnice sprowadzają się do niuansów ale na tym poziomie o te niuanse właśnie chodzi (bo najzwyczajniej w świecie są łatwe do wyłapania z racji poziomu jakościowego tego sprzętu więc już raczej trudno tu mówić o niuansach ...). Wszystkie 907-ki łączy potęga, precyzja, skala sceny, jej trójwymiar i niesamowita realność przekazu. Napewno pytań byłoby mniej po odsłuchu jakiejś 907-ki ... Większość z kolegów odbiera słuchanie sprzętu przez pryzmat tego z czym dotąd miała styczność - Sansui jednak to zupełnie coś innego coś co na dzień dobry pozwala uzyskać zadowolenie i dotyczy to także niższych modeli. Jednak z niższymi jest tak, że dręczy nas świadomość, iż można lepiej bo są 707-ki ... 907-ki ...

Od siebie na koniec dodam. Podjąłem próby poprawy moich 907-ek i stwierdziłem, że jest to niemal niemożliwe ponieważ burzy się zamysł tworców co do danego modelu. W kwestii aspektów brzmieniowych wiele zrobić się nie da. Nie dziwię się zatem, że te wzmacniacze stają się dziś tak popularne i poszukiwane bo to niemal święty graal w czasach dzisiejszej nijakości (!) Mało tego - poziom tych zabawek spokojnie spasowuje się z wymaganiami dzisiejszego rynku i nadal zajmuje należne im miejsce na szczycie i za to ręczę ! Na necie jest masa opinii z całego świata i wszystkie sprowadzają się do tego, że w konfrontacji z różnymi bardzo drogimi zabawkami Sansui zawsze błyszczało... Utkwił mi jeden tekst właściciela Jankowego CD-ka czyli modeli 917XR, który stwierdził, że po wydaniu dziesiątków tysięcy dolarów na Mc, Krelle Wadie AN ... (generalnie drogie audio) dziś w głównym systemie zostały 907 Lextra + MarantzCD7 i CDalpha917 ....

Edytowane przez czubsi

Witaj niro 1

Widzę, że masz ochotę zapolować na 907DR. Zachęcam i z góry uprzedzam, sądzę, że licytacja zakończy się powyżej 1800 Eur. Niby sprzedawca określa, że odbiór osobisty, ale dopuszcza negocjacje wysyłki. DHL sprawnie powinien dostarczyć sprzęt do Ciebie. Ja swoją DR-kę kupiłem we Francji, też DHLem przesłana. Doszła bez uszczerbku. Wszystko kwestia zapakowania. Jak gość poza oryginalnym pudełkiem ma też i oryginalne wkładki styropianowe, to sprzęt nie ulegnie uszczerbkowi. Jedynie zła wola kuriera może go uszkodzić, ale na to jest ubezpieczenie. Sprzęt za takie kwoty raczej nie wysyła się bez ubezpieczenia. To jak prosić się o kłopoty. Wiem, każda złotówka się liczy, ale oszczędzać mogą tylko bogaci. To już grosze w ogólnej kwocie. Waga z opakowaniem to będzie pewnie ze 36 kg. 4 nóżki ważą 1,6 kilograma, bo są z toczonej czystej miedzi. JAk już pisał Paweł, każdy model ma porawione to i owo. Zmiany można uslyszeć, choć są to zmiany tylko w pewnych obszarach dźwięku. Każda 907 to potęga mocy i to czuć. Jak planujesz zakup 907 w obojętnej wersji lub 707 od modelu 707DR, warto pomyśleć o Cd z wyściem zbalansowanym ( XLR ). Różnica między RCA i XLR w naszym systemie to różnica klas. To już duża różnica. Jak już wspominałem, jest Kolega z naszego forum, który bawi się w wytwarzanie kabli. Między innymi XLR. Suma 200 zł to przy radykalnej poprawie brzmienia zakup niemal obowiązkowy. Tak, Sansujomania kosztuje. Właśnie mój wzmak na kilka dni odmówił współpracy, choć dziś mam nadzieję już go ostatecznie naprawić. Zmuszony byłem przejść na niby markowy Lector ZAX60. Do 907DR mu jednak sporo pozostaje. Właściwie przestałem słuchać, bo brakowało mi wciąż tej potęgi brzmienia. By to zrozumieć, trzeba usłyszeć, poczuć. Dalej to już się myśli o zakupie... Udanej licytacji i pamiętaj, z Japonii przesyłka i zakup zamykają się w sumie 9 tysięcy i musisz dokupić trafo redukujące napięcie. Tu masz wzmak dostosowany do naszego zasilania. Stan ponoć idealny.

Pozwodzenia i Pozdrawiam

Jan

Edytowane przez janvideo24

Witam,

czubsi - dziękuję za Twoją wiedzę i czas, aż boję się pytać tak mnie przygniata Twoja wiedza. Tym niemniej cieszę się i jest super, że mam- mamy tutaj takie wsparcie. Czytając to co piszesz mniej się boję tej bądź co bądź nie małej inwestycji finansowej, bo w razie czego - odpukać - mam nadzieję, że znajdziesz czas i chęci aby wesprzeć i wspomóc radą itp. Chociaż nie do końca się zrozumieliśmy co do mojego pytania. Mianowicie chodziło mi o to czy te skróty MR/DR/XR/NRA mają jakąś formę rozwiniętą w słowa tak jak to jest np."Złącze RCA", zwane potocznie Cinch, jego rozwinięciem jest nazwa od firmy Radio Corporation of America itp.

janvideo24 - są dwa ten jeden o którym wspominasz bardziej mnie interesuje a i tym razem kontakt ze sprzedawcą jest dużo lepszy. Choć tak jak już wspominałem, nie wiem, czy nie byłby dla mnie lepszym, wzmacniacz Sansuia ale o bardziej lampowej naleciałości.

Pozdrawiam

booo, widzisz Pawle

jakbys zrobił tabelkę, to byłoby jeszcze łatwiej :-))))

tylko jak wówczas tego króliczka gonić???

nie dziw sie osobom które "jeszcze poszukują",

bo my poprostu "jeszcze nie znaleźliśmy"

Inwestowanie sporej kasy w AU, powinno być BARDZO przemyslane

chyba, że ktoś śpi na kasie, albo ważniejszy jest dla niego lanss

Sądzę jednak że wśród nas, taki wielu nie ma....

Dlatego pytamy, szukamy, min innymi dlatego ten wątek jest ciągle żywy...

Poniekąd, usystematyzowanie wiedzy, która się z nami dzielicie

warto byłoby w jakiś sposób usystematyzować

Pozdrrr

ZbyszeK

niro 1

Nie wie co znaczą rozwinięcia końcówek serii. Sorry.

Odnośnie 907DR, fakt, są dwie. Jednak nie pisałem do drugiego sprzedającego. Nie mam potrzeby zakupu. Pierwszy ma ten plus, że jego stan jest nienaganny. Z czasem każda ryska drażni. Człowiek jest perfekcjonistą. Większość. Obie są na 220V więc suoer. Co do lampowcy, ceny młodszych wiekiem nie zaczynają się poniżej 3,5 tysiąca $ a starsze modele powyżej 2,5 tyś. $. DR-ka ma dużo z lampy i większą moc. Wszystko to jednak kwestia preferencji. To Ty musisz dokonać wyboru i wziąć na siebie konsekwencje zakupu. Jedna DR-ka jest u mnie pod Warszawą, druga w Warszawie. Trzecią ma Paweł w okolicach Gorzowa. Przy zakupie za takie kwoty można spróbować odsłuchu, właśnie, czas gobi, aukcja jak widać nie poczeka. O odsłuchu pisałem wcześniej. Jedno jest pewne, zakup 907Dr nie jest strzałem w kolano. To sprzęt, który można odsprzedać nie tracąc.

Pozdrawiam

Jan

Zbyszku.

Z tym lansem to przesadzasz. Można szpanować sprzętami za dziesiątki tysięcy a nie za sumy poniżej 10 tysięcy.

Czy sądziśz, że tabelka coś załatwi, nie sądzę. I tak ktoś zpyta. Magia kontaktu, autorytetu.

Oj Zbychu, Zbychu.

Pamiętaj , że odczucie jak coś gra jest baaaaardzo subiektywne.

Zawsze twierdzę, że lepiej usłyszeć.

Jan

Witam,

knerazk zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań. Choć myślę, że i tak czubsi i janvideo24 dopóki starczy im sił i chęci będą zadręczani pytaniami przez tych którzy poszukują bądź będą poszukiwać upragnionego Sansuia, a i te tematy które już były wałkowane i tak najprawdopodobniej będą powracały dalej i na dwójnasób w nieskończoność, bo właśnie na tym to polega - ta choroba o której tutaj już była mowa niejednokrotnie zwana - Sansujomanią, bo jak to mówi stare angielskie przysłowie: "ciężko jest gonić psa (kundla) który nie zaszczeka" :)))

Pozdrawiam Wszystkich- niro1

janvideo24 już napisał to co i ja pisałem w tym samym czasie - byłem o włos wolniejszy :)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

O ile wiem oznaczenia nie mają żadnego znaczenia. Może dziwić ich nadawanie bez żadnej logiki ale cóż Japońce tak mają ... Pierwszy model czyli 907 był bez dodtaków, kolejnym był 907i (Dodano w głównej filtracji inne kondy czyli z czarnych Hitaconów na brązowe) dodatkowo było też więcej boczników względem podstawowego modelu. Kolejnym był 907 L (extra) Zmieniła się obudowa i tranzystory na LAPT-y. Dodano kolejne droższe części jak Rikeny itp. Potem nastąpił przełom i Sansui zaprojektowało DR-kę czyli pierwszą 907 na nowym nowocześniejszym schemacie. W parze z tym poszły nowe wersje LAPT-ów na miedzianych płytach inne kondy głównej filtracji (Nichicon black gold + Silmic alpha gold czarne) , podwójny desymetryzator, podwójne pętle pseudobipolarów itp itd. Potem był model KX w którym zmieniono podstawowe kondy głównej filtracji na nieco inne Nichicony a poza tym drobne różnice niewarte odnotowania. Następnie powstał model XR (i za cholerę nie wiem jak gra bo go nigdy nie miałem ...) Z budowy jednak wynika, że bliżej mu do grania lampowego czyli jak MR która to była kolejną odsłoną. W MR zmiany poszły dalej (w XR zresztą już też) czyli bias bez konda a na podwójnym mosfecie (!) w desymetryzatorze (oczywiście podwójnym) świetne kondy elny silmic gold no i na głownej filtracji słynne już jajowate Nichicony. Róznic oczywiście jest więcej (jak znacznie więcej boczników i do tego lepszych w każdym kolejnym modelu) ale wymienianie ich jest bez sensu ... Ostatnim modelem był 907 NRA w ktorym zmieniono trany na podwójne i to w zasadzie tyle. Modele jubileuszowe i specjalne różnią się głównie tym, że albo mają tranzystory polowe (popularnie nazywane MOSFET) oraz dużo więcej boczników niż podstawowe modele albo same dodatkowe boczniki. Nie dziwicie się zatem, ze od początku trąbimy, ze to te boczniki odpowiadają za skok jakościowy (!!!!) No ba - wiedzieć to jedno a dostać to drugie ... Przez te kilka lat wykupiliśmy cały zapas styrofleksów ASC (znacznie lepszych od tych stosowanych w Sansui (!!!) -(to pozwoliło nam zrobić drobny krok do przodu względem samego Sansui i z tego jesteśmy dumni bo dodatkowe zastosowanie Black Gatów w połączeniu z ASC niskim modelom dawało energię i precyzję najwyższych modeli !). Rikeny już dziś nie istnieją a na aukcjach jest masa podróbek. Dziś są jednak ponownie w produkcji (!) nazywają się AMTRANS

Byłbym zapomniał : na Europę przygotowano kilka modeli : 907DR ( w ilościach już wspominanych na forum) , 907MRX (czyli wersja modelu MR na 220 V - w ilościach żenująco niższych niż model DR) oraz AU-X1111MOS (w ilościach ....) Oczywiście były też dzielone na Europę ale te najwyższe z serii B2302 dosłownie w kilkudziesięciu egzemplarzach ... Slysząłem też o zaledwie kilkunastu sztukach 907Xr w wersji demo na 220 V - jedną swego czasu nabył recenzent z jakiejś brytyjskiej gazety audio i .... odpłynął ....

Edytowane przez czubsi

Witam

Zainteresował mnie - a właściwie zostałem zainteresowany - wzmacniacz Sansui. Dodam, że rozpoczynam swoją przygodę z porządnym stereo i kupno tego klocek to pierwszy krok. Szukam czegoś na bazę, na której mógłbym zacząć budowanie zestawu. Swoje preferencje opisałem tutaj: http://www.audiostereo.pl/jak-to-wszystko-rozpoczac_99375.html

A pytanie do Was: do jakiej kwoty warto licytować ten wzmacniacz http://allegro.pl/wzmacniacz-sansui-au-g90x-x-balanced-i2860754883.html

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.

Oska.

Po pierwsze, dużo cierpliwości, to podstawa.

Dwa, ceny teraz przed świętami są też ,,świąteczne,, .

W założonym przez Ciebie wątku, koledzy doradzali coś co jest podstawą. Odsłuch.

Wybacz, to co służyło Tobie do słuchania muzyki, raczej mało miało wspólnego z tym co twierdzisz , że oczekujesz.

Proponuję, byś przed zakupej jakiego kolwiek sprzętu, wyrobił sobie jakiekolwiek zdanie o tym co chcesz, oczekujesz a co możesz uzyskać. Dam przykład. na Allego są kolumny Infinity Kappa 8.2 za 2,5 tysiąca. Grają rewelacyjnie z wysokimi modelami Sansui. Na Ebayu.de jest wzmak AU-X1 za 590 Eur i pociągnął by idealnie te kolumny. Jest jednak pewien niuans. Do odsłuchu masz 15m2, te kolumny załawiły by się w tym metrażu. Raczej w takiej przestrzeni polecał bym monitory. Z profilu muzyki jaką preferujesz, można się domyślać, że np Dynaudio spełniało by oczekiwania. Jest w kraju kilka salonów ze sprzętem. Q21 z Pabianic ma fachową obsługę, Jest też kilka innych. Zawsze możesz wpaść i posłuchać co i jak gra. Może Rogersy, trudne do dostania, nie każdemu się podobają, ale to jedna z kultowych monitorów. Start w dobrą muzykę to spore wyzwanie. Odnośnie wzmacniacza oczywiście polecam Sansui, ale nie wiem, czy nie spodoba Ci się bardziej brzmienie lampy. Nie potrafię powiedzieć, kup Sansui i będzie super. Owszem, z mojego punktu widzenia tak, ja uwielbiam brzmienie tych sprzętów. Ten g90x nie jest złym rozwiązaniem, wymaga jednak na wstępie pewnych nakładów finansowych. To mocno leciwy wzmak i trzeba wymienić kondensatory. W nim są baaardzo leciw i kiepskie ELny. Wymiana na Elna Silmic II lub Silmic gold to rewolucja . Wzmacniacz odpłaci się piękną barwą i brzmieniem. Jednak trzeba mieć trochę wiedzy i poczekać. Kondy muszą się w układzie uformować i brzmienie ostateczne osiągną po kilkudziesięciu godzinach pracy. Nie warto wymieniać dużych na zasilaczu. Te są dobre i nawet trzydziestoletnie trzymają parametry. Cena jaką chce sprzedawca, jest wysoka. Śmiało kilka setek można próbować urwać. Stoi sobie już długo i za tą kasę jeszcze postoi.

Fajnie , że chcesz poznać dobre brzmienie muzyki, ale aby nie popełnić błędów w wyborze cały czas zalecam słuchać i wyrobić sobie opinię co chcesz mieć. Dopiero wtedy zacznij kupować.

Pozdrawiam

Jan

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Tak, mój sprzęt miał mało wspólnego z czymkolwiek niestety.. Ale to się zmieni! ;)

I zgadzam się - powinienem zacząć od odsłuchów. Ale ciężko będzie mi odsłuchać 20 letnie Sansui (czy też 20 letnie wzmacniacze innych marek, a w coś takiego celuje), mimo że mieszkam w Warszawie. Nowego sprzętu na pewno nie chce. Zostaje więc kupno klocka i z nim jeżdżenie w poszukiwaniu kolumn, źródła i reszty.

Dlatego właśnie szukam czegoś starszego ale z korzeniami z najwyższej półki. Nie jestem puki co zdecydowany na żaden wzmacniacz. Nie wiem nawet, czy to dobry pomysł żeby kupować klocka jako pierwszy element. Ale tak sobie wymyśliłem - może błędnie - ze będzie mi łatwiej potem dobierać kolumny jeżdżąc ze wzmakiem.

Jak piszesz, mój pokój jest mały, wiec nie szukam wielkiej elektrowni. Co do lamp - nie jestem przekonany, nigdy nie doświadczyłem takiego dźwięku, moi znajomi posiadają sprzęt klasy tego, który obecnie posiadam, więc żadnej. Lampa może za parę lat, jak juz nauczę się tej jakości.

Myślałem też właśnie o tym świątecznym okresie i cenach z nim związanych więc sie nie napalam. Ale jednak, ciężko jest z tą myślą, mając na wyciągnięcie ręki sprzęt.

Dodam, że mój bliski krewny jest serwisantem RTV od 40 lat. I nie jest to jakiś pseudo fachura, tylko człowiek, któremu można powierzyć drogi sprzęt. O prawidłowe odnowienie wzmacniacza nie martwię się.

Gdyby coś wartego uwagi wpadło Ci (Wam) w oczy, bardzo proszę o zwrócenie mojej uwagi.

Dziekuje.

Oska.

Masz do mnie najwyżej 45 km. zależy po której stronie Wisły mieszkasz. Jak po Praskiej , masz dalej , jak z drugiej strony, 25 minut autostradą i 8 lokalnym odjazdem. Mam poza Sansui, też inne wzmacniacze.

Co do serwisantów. Hmm, mam różne doświadczenia. To jak z lekarzami, osiągnęli pewien punkt znieczulenia na sprawy zawodowe i bywają ,,nieomylni,, . Nie twierdzę, że tak jest w tym przypadku.

Pozdrawiam.

Jan

Pawle.

907DR gra, kosztowało mnie to pomarańczowego Ricena i zenerkę 27V. Wolno szło, bo od kilku dni trzyma mnie choróbsko i trzęsę się jak osika. Będę musiał kupić Amtrans-a lub może znajdę Rikena 33oHm na 1/2W.

Jeszcze jedno, pseudobipolary 6,8mikro zamieniłem na 10mikro. Dla mnie jest lepiej.

Jan
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Kijowo, że ten metalik Ci poszedł ... On mocno nie wpływa na dźwięk ale jego parametry są szalenie ważne jak wiesz.

6,8 na 10 czyli nic inaczej tylko MR :-) Ja też sądzę, ze to posunięcie jest ok mało tego uważam, że wlaśnie XR ma 10-ki i konda na biasie - to idealne połączenie jeśli chodzi o spięcie dwóch światów i dlatego tak cholernie brakuje mi doświadczeń z 907XR ...

Wiem Pawle, musiałem stroić od nowa wzmacniacz w tym kanale, przy okazji podciągnęłem i drugi kanał Teraz ledwie letni przy 10-tce wzmocnieniu..

Jeszcze dałem równolegle do tyc h10 mikro 4,7 nano tin foil. Gra tak, że od razu zauważalne zmiany. Odmuliło, o ile można powiedzieć, że DR muli.

Koniecznie musimy zorganizować jakiś zlocik, może wynająć jakiś klubik na dzień i zaprezentować nasze sprzęty szerokiemu ogółowi...

Odnośnie XR, hmm, jak sądzę nie wytrzymam i zacznę szukać XR-ki. Pasuje do kompletu.

Cd 717Dr też, ale koniecznie czarny. Do tej chwili nie widziałem, ale może się trafi.

Kurde, jeszcze NRA mi chodzi po głowie. To już chba plany na lata.

Jan

Do odsłuchu masz 15m2, te kolumny załawiły by się w tym metrażu. Raczej w takiej przestrzeni polecał bym monitory.

Janie, u mnie Kappy grają w 16,5m2 i jest bajka: żadnych problemów z basem czy jakimkolwiek innym pasmem. Jestem w trakcie robienia pomiarów, więc będe miał niebawem na to 'papiery' ;)

Nie bać się Kappy! jeśli jest możliwość ich sensownego ustawienia + jakieś adaptacje, to może to grać jak milion dolców.

Zastanawia mnie jeden ewenement :) . Wczoraj na wieczór na "alledrogo" pojawił się od 1 zł BCM Sansui AU 11000 z Czestochowy . Nagle sporo chętnych się na niego rzuciło i masakra juz po kilkunastu godzinach jest 2949 zł i jeszcze 6 dni do końca ! . Najciekawsze jest to że od pewnego czasu ten sam sprzęt AU 11000 też z Częstochowy jest wystawiony na Ebayu za cenę kup teraz 2999 zł i jakoś nikt się nie kwapi aby to kliknąć . Jakoś tak dziwnie :) chyba że coś przeoczyłem. Może tym postem jednego z chętnych obudzę :). Swoją drogą to zastanawiam się czy lepszym "interesem" w szczególności jeśli chodzi o odsłuch jest posiadanie takiego klocka jak ja posiadam AU-G99x za tysiaka czy AU 11000 za trzy tysiaki ? Chyba nie ma na to prostej odpowiedzi.

Edytowane przez johnyfazer
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Ano prostej nie ma jeśli zaczniemy uzasadniać te czy inne preferencje natomiast jeśli chodzi o bezwzględne aspekty brzmieniowe to ten 11000 wyraźnie ustępuje AU-G99X - co nie znaczy , że nie znajdzie z tej przyczyny swojego grona adoratorów ....

Odnośnie XR, hmm, jak sądzę nie wytrzymam i zacznę szukać XR-ki. Pasuje do kompletu.

Cd 717Dr też, ale koniecznie czarny. Do tej chwili nie widziałem, ale może się trafi.

Kurde, jeszcze NRA mi chodzi po głowie. To już chba plany na lata.

Jan

Witam,

Sansui AU-alpha 907XR jest w Moskwie za ok 1100$. Transakcja dla odważnych :)

http://www.avito.ru/moskva/audio_i_video/sansui_au-alpha_907xr_121065133

Pozdrawiam, Andrzej

PS.

Od paru dni koresponduję z klientem z Hiszpanii w sprawie zakupu AU-alpha 907L.

Cena 500$, albo okazja albo...

Edytowane przez A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

czubsi - dziękuję za wyjaśnienia teraz to Twoja wiedza mnie już nie przygniotła a... przywaliła, i nie ukrywając bardzo liczę na to o czym już wspominałem, że jakby co - odpukać - pomożesz. I jak to było w znanym polskim orędziu - pomożecie?! :)

janvideo24 - odsłuch klubik-owy mile widziany a jeszcze bardziej słyszany :) jakby była taka możliwość byłoby super. Ponad to usilnie czekam, myślę, że nawet mogę napisać, że czekamy na jakieś zdjęcia tego cuda pod nazwą CD@917XR szczególnie w środku.

Pozdrawiam- niro1

Niro.

Właściwie to są momenty, że nie wiem jak się nazywam. Jak już wrócę do stanu roboczego podślę fotki.

A_ndy

Jak sam zauważyłeś to rosyjska ruletka. Nei wspomnę, że ja swój kupiłem o 300Eur taniej. Kiedyś staralem się

kupić coś u nich. Zapomnij. Transport drogi, dochodzi cło i podatek. Wybacz, to oferta dla desperata z naszej strony granicy.

Jeszcze jedno, jak miał bym wywalić tyle kasy na 11000 to wolę Au-X1. Trochę dziwny wzmak, ale niesamowicie szybki.

Tak szybkie są jeszcze dzielone B2302. Co do 907L jak chce sprzedać, płać PayPalem i masz super sprzęcik. Wpłata

PayPalem jest objęta ubezpieczeniem, jak sprzedawca się nie wywiąże lub coś stanie się w drodze. Jeden ważny warunek ,

wpłata musi być jednorazowa, czyli cała suma naraz. Inaczej nic z tego. Jak nie chce PayPala, nie bierz.

Trochę transport wyjdzie, ale cena wyjściowa niska to warto. 500 to śmieszna cena. 901 są droższe. Polecam.

Jan

Zastanawia mnie jeden ewenement :) . Wczoraj na wieczór na "alledrogo" pojawił się od 1 zł BCM Sansui AU 11000 z Czestochowy . Nagle sporo chętnych się na niego rzuciło i masakra juz po kilkunastu godzinach jest 2949 zł i jeszcze 6 dni do końca ! . Najciekawsze jest to że od pewnego czasu ten sam sprzęt AU 11000 też z Częstochowy jest wystawiony na Ebayu za cenę kup teraz 2999 zł i jakoś nikt się nie kwapi aby to kliknąć . Jakoś tak dziwnie :) chyba że coś przeoczyłem. Może tym postem jednego z chętnych obudzę :). Swoją drogą to zastanawiam się czy lepszym "interesem" w szczególności jeśli chodzi o odsłuch jest posiadanie takiego klocka jak ja posiadam AU-G99x za tysiaka czy AU 11000 za trzy tysiaki ? Chyba nie ma na to prostej odpowiedzi.

Na ebay sprzedawca bez reputacji, pewnie nikt nie chciał ryzykować?

Też to wcześniej zauważyłem, 2 allegrowiczów licytowało AU-9900 za ponad 2,5 tys. a AU-11000 na ebay bez zainteresowania?

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Romku

Witam, ja mam Kappy w domku , wiem jak grają. Jest wyśmienicie. Jednak słyszałem je w małym pomieszczeniu i wiem, że nie było im dane się ,, rozwinąć ,, tak jak powinny. Do duże paczki i lubią przestrzeń.

Jan

Edytowane przez janvideo24

Romku

Witam, ja mam Kappy w domku , wiem jak grają. Jest wyśmienicie. Jednak słyszałem je w małym pomieszczeniu i wiem, że nie było im dane się ,, rozwinąć ,, tak jak powinny. Do duże paczki i lubią przestrzeń.

Jan

Janie, bez dwóch zdań byłoby im lepiej w 30-50 m2 salonie, ale można je poskromić i w mniejszym pokoju. Pewnie, że one potrafią więcej, ale ograniczona powierzchnia ich moim zdaniem nie dyskwalifikuje, a i tak myślę, że za tą cenę trudno znaleźć godnych konkurentów.

Pozdrawiam.

Romku.

Mam Kappy, więc mogę śmiało powiedzieć, że to znakomite kolumny. Z Sansui zgrywają się wyśmienicie. Osobiście uważam, że są wyśmienite i u mnie zagoszczą na bardzo długo.

Nieoficjalnie wiem, że przybędzie nam klubowa Alpha. Co i jak we właściwym czasie ujawni nowy właściciel. Nie odbiorę mu frajdy pochwalenia się nabytkiem.

Pozdrawiam

Jan

Witam,

Skoro mam ją zameldować w klubie :) to janievideo24 dziś dotarła i obciąża mój stół. Zastanawiałem się dlaczego kurier poprosił mnie o pomoc z wniesieniem jej na górę. Jednak szybko się zorientowałem jak złapaliśmy się obaj za karton :) po części tłumaczy to strach obcokrajowców przed wysyłką. Niebawem coś skrobnę więcej, ale na razie, do co najmniej jutra, musi odtajać, bo zmrożona na kość.

Załączam zdjęcie i pozdrawiam Wszystkich klubowiczów oraz wytrwałych w poszukiwaniu i pogoni za marzeniami.

niro1

post-43940-0-35521800-1356023352_thumb.jpg

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Niro super , że masz XR !!! Cieszę się razem z Tobą to jak nowe dziecko w "naszej rodzinie" ! Ty mówisz , że 707 jest ciężka .... dodaj sobie jeszcze 13 kg to zrozumiesz dlaczego trzeba pieluchę nakładać, żeby 907 od ziemi oderwać ....

Witam,

czubsi - moja żona twierdzi, że już od wczoraj nastąpił koniec świata, bo całkowicie straciła ze mną kontakt... : ) pewnie domyślają się Wszyscy posiadacze modeli alpha co może być tego przyczyną : )

Z kolei jeżeli ktokolwiek i kiedykolwiek zarzuci Japończykom jakąś minimalizację, czy miniaturyzację w odniesieniu do modeli alpha 607,707,907 mogę śmiało i to publicznie powiedzieć, że wyzywam go na... kopie : )))

Co do pampersa to już wczoraj pewnien kurier z pewnością miał problem : ) Dobrze, że nie trafił na 907, bo już przy 707 można co nieco popuścić : )

Waga elektroniczna BOSCH-A wykazała:

AU- @ 707 XR - 24,9 kg

REDUKTOR - 3,4 kg

Waga łączna : 28,3 kg

"Thank you and goodbye" : )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.