Skocz do zawartości
IGNORED

Czy potrzebny jest amplituner?

Krs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie ukrywam, ze jestem kompletnie zielony w tych sprawach (takze prosze o wyrozumialosc), mam w zwiazku z tym pare pytan:

jezeli z tylu dvd (Loewe Xemix 5106) mam takie wyjscia (jak na schemacie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jest wbudowany dekoder dolby digital, czy moge do tego podlaczyc 5 kolumn, sub'a i to zagra czy potrzebny bedzie amplituner?

i czy jezeli moge podlaczyc zestaw kolumn - to czy musza byc odpowiednie? (posiadac jakis wzmacniacz, okreslona moc itp)

Dziekuje za pomoc,

Krs

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6104-czy-potrzebny-jest-amplituner/

Żeby podłączyc głosniki do tego dvd potrzebny jest amplituner,i dopiero do ampli podłączasz kablem cyfrowym i nie wykorzystujesz tych dekoderów co sa w dvd bo są to szajsowe,tylko te co masz w ampli,i do ampli dopiero podłączyć komplet głosników ale takich normalnych bez wzmacniacza.POZDRO

pozwole sie nie zgodzic z przedmowca:

podlaczyc mozna, ale sygnal wypuszczany przez dvd jest slaby, wiec niewiele bedzie slychac (jesli wogole cos doslyszymy), a secundo nie ma za bardzo jak regulowac natezenia (glosnosci) dzwieku. wzmacniacz (w a KD tzw. wzmacniacz lub receiver wielokanalowy) sluzy wlasnie do tego azeby sygnal zostal odpowiednio wzmocniony i kontrolowany - ostatecznie puszczony na glosniki. reasumujac - lepiej jest podlaczyc do wzmaka.

podlaczenia - i tu znowu sie nie zgodze. dvd mozna podlaczyc zarowno analogowo jak i cyfrowo (mowimy tylko o dzwieku - obraz to inna bajka), oczywiscie przy zalozeniu ze wzmacniacz posiada odbowiednie wejscia..

dekodery - nie wiem jak jakis dekoder moze byc szajsowy albo dobry; dekoder jak dekoder - albo dekoduje albo nie. inna jest kwestia ze od wzmacniacza bedzie zalezalo jak to-to zagra (charakterystyka wzmacniacza, charakterystyka glosnikow, itp.). nie rozumiem argumentu ze dekoder we wzmacniaczu jest lepszy - to znaczy ze co robi lepiej? nie nalezy oczywiscie mylic i porownywac gruszek z sliwkami - dekoder dts to nie jest to samo co dts ex. w sprzetach lepszych zazwyczaj jest mozliwosc zeby wybrac ktory element calego zestawu ma co i czym dekodowac - przyklad dvd dekoduje dd, a wzmacniacz dts.

ogolne podlaczenie - in generali - schemat polaczenia jest nastepujacy: zrodlo (np. dvd) -> wzmacniacz (wielokanalowy typu 5.1, stereo, czy co tam mamy) -> glosniki (2, 4, 5, z subwuferem - w zaleznosci co jest dostepne). oczyglizda - mozna sie pokusic o wzmacniacz gdzie kazdy kanal jest osobno, koncowka mocy, monobloki i inne hocki-klocki za ciezkie pieniadze (ale to juz zupelnie inna bajka za znacznie wieksze $$$).

co do glosnikow z wbudowanym wzmacniaczem (np. takie komputerowe) - i owszem, mozna takie rzeczy robic, ale efekt raczej bedzie oplakany i malo satysfakcjonujacy (w przypadku glosnikow wlasnie np. komputerowych z wbudowanym ukladem wzmacniania, mozna pominac wzmacniacz i polegac na wzmacniaczu/ach gosnikow). obawiam sie jednak ze nie jest to najciekawsze rozwiazanie, i raczej bedzie nalezy je traktowac w kontexcie experymentalnych pomyslow adama slodowego....

"podlaczyc mozna, ale sygnal wypuszczany przez dvd jest slaby, wiec niewiele bedzie slychac (jesli wogole cos doslyszymy), a secundo nie ma za bardzo jak regulowac natezenia (glosnosci) dzwieku. wzmacniacz (w a KD tzw. wzmacniacz lub receiver wielokanalowy) sluzy wlasnie do tego azeby sygnal zostal odpowiednio wzmocniony i kontrolowany - ostatecznie puszczony na glosniki. reasumujac - lepiej jest podlaczyc do wzmaka"

więc po co podłączać w ten sposób jak nie słychać?????

podlaczenia - i tu znowu sie nie zgodze. dvd mozna podlaczyc zarowno analogowo jak i cyfrowo (mowimy tylko o dzwieku - obraz to inna bajka), oczywiscie przy zalozeniu ze wzmacniacz posiada odbowiednie wejscia..

emabargo-jaki jest sens podłanczać analogowo?? jeśli mozna cyfrowo,bo jest zdecydowanie lepiej.

"dekodery - nie wiem jak jakis dekoder moze byc szajsowy albo dobry; dekoder jak dekoder - albo dekoduje albo nie. inna jest kwestia ze od wzmacniacza bedzie zalezalo jak to-to zagra (charakterystyka wzmacniacza, charakterystyka glosnikow, itp.). nie rozumiem argumentu ze dekoder we wzmacniaczu jest lepszy - to znaczy ze co robi lepiej? nie nalezy oczywiscie mylic i porownywac gruszek z sliwkami - dekoder dts to nie jest to samo co dts ex. w sprzetach lepszych zazwyczaj jest mozliwosc zeby wybrac ktory element calego zestawu ma co i czym dekodowac - przyklad dvd dekoduje dd, a wzmacniacz dts."

ponieważ w dvd montowanie śa tanie i słabe dekodery a zwłaszczaa w budżetówkach,a pozatym to wszystko jest lepsze lub gorsze,to według Ciebie dekodery w ampli za 5 tyś są takie same jak w dvd za 250zł???oczywiście zwykłe dts a nie dtses.

"ogolne podlaczenie - in generali - schemat polaczenia jest nastepujacy: zrodlo (np. dvd) -> wzmacniacz (wielokanalowy typu 5.1, stereo, czy co tam mamy) -> glosniki (2, 4, 5, z subwuferem - w zaleznosci co jest dostepne). oczyglizda - mozna sie pokusic o wzmacniacz gdzie kazdy kanal jest osobno, koncowka mocy, monobloki i inne hocki-klocki za ciezkie pieniadze (ale to juz zupelnie inna bajka za znacznie wieksze $$$)."

jesli muwisz o końcówkach mocy to najpierw spytaj autora czy na to go stać,bo jak nie to po co takie rzeczy rozpisywać i jeszcze dla kogoś początkującego, i po co wzmacniacz jesli mozna ampli????

"co do glosnikow z wbudowanym wzmacniaczem (np. takie komputerowe) - i owszem, mozna takie rzeczy robic, ale efekt raczej bedzie oplakany i malo satysfakcjonujacy (w przypadku glosnikow wlasnie np. komputerowych z wbudowanym ukladem wzmacniania, mozna pominac wzmacniacz i polegac na wzmacniaczu/ach gosnikow). obawiam sie jednak ze nie jest to najciekawsze rozwiazanie, i raczej bedzie nalezy je traktowac w kontexcie experymentalnych pomyslow adama slodowego...."

moze głosniki komputerowe zostawmy w spokoju:))

podsumowanie- czemu się ze mną nie zgodziłeś i proponujesz takie trudne rozwiązania początkującemu jak np końcówki mocy i podłączenie przez dekodery w dvd??

POZDRO.

dziekuje za odpowiedzi, moje kolejne posuniecie bedzie niestety bardzo budzetowe (chcialbym sie zmiescic w 1000 zl)

moze jakies satelitki ? (widzialem jedne z dobrymi opiniami - Kody)

i kolejne pytanie: jaka jest roznica pomiedzy wzmacniaczem a amplitunerem?

W twoim wypadku to nalepszym wyborem będzie rzeczywiście ten zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , a wzmacniacz to poprostu końcówka mocy z przedwzmacniaczem w jednej obudowie,a amplituner to posiada tuner i dekodery dts i dd jesli AV a jak stereo to tylko tuner.POZDRAWIAM.

Ukryta Zawartość

amplituner a wzmacniacz:

siegamy do historii i jezykuf obcych. a wiec tak - to co wzmacnia sygnal to wzmacniacz (czyli amplifier), to co odbiera radio to odbiornik radiowy (czyli tuner). w sprzecie do audio fachowcy preferuja zeby kazdy element byl osobno tak wiec zestawy skladaja sie ze zrodla np. cd, wzmacnacza (vel amplifajera) i tunera (czyli radia). aczkolwiek w KD wzmacniacz zazwyczaj ma wbudowane juz radio, wiec mowimy o polaczeniu amplifier+tuner=amplituner, czasami tez mowa o tzw. receiverze (czyli 'odbiorniku') albo zeby jeszcze bardziej naukowo brzmialo o 'wzmacniaczy wielokanalowym', 'reciver wielokanalowy' itd. generalnie biega o to samo.

>więc po co podłączać w ten sposób jak nie słychać?????

pytanie nie bylo 'czy warto podlaczyc' ale czy sie da.

>emabargo-jaki jest sens podłanczać analogowo?? jeśli mozna cyfrowo,bo jest zdecydowanie lepiej.

w zaleznosci od sprzetu - ja na moim slysze roznice i bardzo czesto korzystam z ustawienia ze dvd dekoduje a nastepnie sygnaly juz analogowo sa puszczone osobnymi kanalami do wzmacniacza i dalej na kolumny. dzwiek bardzo 'czysty' - prawie zupelnie bez podkolorowan.

a czy lepiej - zalezy do czego i co kto woli.

>ponieważ w dvd montowanie śa tanie i słabe dekodery a zwłaszczaa w budżetówkach,

nie znam sie - z moch badan rynkowych i odsluchowych wynika ze dekoder w grajku za 2000euro jest rownie dobry jak dekoder w grajku za 80euro. chetnie uslysze opinie elektronika.

swoja droga to co mowisz jest bardzo ciekawe - skad masz takie informacje?

(zaznaczam - mowimy o dekoderze, a nie o samym grajku)

>to według Ciebie dekodery w ampli za 5 tyś są takie same jak w dvd za 250zł???

dokladnie tak. (paczac punkt wyzej)

>podsumowanie- czemu się ze mną nie zgodziłeś i proponujesz takie trudne rozwiązania początkującemu jak np >końcówki mocy i podłączenie przez dekodery w dvd??

nie do konca - pisalem ze sa takie mozliwosci, ale napisalem tez ze osobiscie polecalbym podlaczenie dvd-wzmak-kolumny.

ps. elfan jest widze fanem kody i jamahy - bynajmniej nie ujmujac, gleboce sugeruje popatrzec tez na inne oferty. zauwazylem ze w polsce generalnie popularna jest jamaha, koda, waferdejl i generalnie na tym final. nalezy pamietac ze sa tez inne ofety, czasem moze bardziej odpowiadajace temu czego sie szuka....

"amplituner a wzmacniacz:

siegamy do historii i jezykuf obcych. a wiec tak - to co wzmacnia sygnal to wzmacniacz (czyli amplifier), to co odbiera radio to odbiornik radiowy (czyli tuner). w sprzecie do audio fachowcy preferuja zeby kazdy element byl osobno tak wiec zestawy skladaja sie ze zrodla np. cd, wzmacnacza (vel amplifajera) i tunera (czyli radia). aczkolwiek w KD wzmacniacz zazwyczaj ma wbudowane juz radio, wiec mowimy o polaczeniu amplifier+tuner=amplituner, czasami tez mowa o tzw. receiverze (czyli 'odbiorniku') albo zeby jeszcze bardziej naukowo brzmialo o 'wzmacniaczy wielokanalowym', 'reciver wielokanalowy' itd. generalnie biega o to samo."

embargo-po co znów taka skomplikowana wypowiedz poczatkującemu??,wytłumaczyłeś niby to samo co ja tylko w bardziej trudny do zroumienia sposób jeszcze i dla początkującego???

">więc po co podłączać w ten sposób jak nie słychać?????

pytanie nie bylo 'czy warto podlaczyc' ale czy sie da."

co z tego czy się da jak to bedzie absolutnie nie uzyteczne,więc takie tłumaczenie że sie da nie potrzebnie zawraca głowe.

"w zaleznosci od sprzetu - ja na moim slysze roznice i bardzo czesto korzystam z ustawienia ze dvd dekoduje a nastepnie sygnaly juz analogowo sa puszczone osobnymi kanalami do wzmacniacza i dalej na kolumny. dzwiek bardzo 'czysty' - prawie zupelnie bez podkolorowan.

a czy lepiej - zalezy do czego i co kto woli."

to na twoim sprzęcie może tak byc ale my tu nie muwimy jak się podłącza twój sprzet tylko ogólnie jak trzeba podłaczyć i jak jest najlepiej,a experymenty to zostawny bardziej zaawansowanym.

">ponieważ w dvd montowanie śa tanie i słabe dekodery a zwłaszczaa w budżetówkach,

nie znam sie - z moch badan rynkowych i odsluchowych wynika ze dekoder w grajku za 2000euro jest rownie dobry jak dekoder w grajku za 80euro. chetnie uslysze opinie elektronika.

swoja droga to co mowisz jest bardzo ciekawe - skad masz takie informacje?

(zaznaczam - mowimy o dekoderze, a nie o samym grajku)"

to jest bardzo ciekawe a zarazem smieszne co mówisz,że dekodery w odtwarzaczu za 250zł sa takie jak w ampli za 5 tyś,to naprawde dziwne te twoje badania rynkowe,nie chcę Ci tak dogadywac ale Ty sam prowokujesz mnie do takiej odpowiedzi,bo mam rozumiec to tak że jakośc montowanych części np dekoderów jest taka jak w supermarketowym odtwarzaczu,radze przejśc się do elektronika,fajnie było by jak muwisz po co te wszystkie najnowocześniejsze ampli z super jakości dekoderami jak pójde do Geanta i dostane wraz w bułkami gratis dvd z dekoderami takimi jak w ampli za 5 tyś,za piękne żeby było prawdziwe;)i najnowsze dekodery Crystala mieć w odtwarzaczu za 250zł,super sprawa,ale raczej mozna o tym zapomnieć.

"nie do konca - pisalem ze sa takie mozliwosci, ale napisalem tez ze osobiscie polecalbym podlaczenie dvd-wzmak-kolumny"

to po co opisywac takie metody skoro nie są ogólnie uzyteczne,tylko dobre np z twoim sprzetem,mi się wydaje że to jest zawracanie głowy.

"ps. elfan jest widze fanem kody i jamahy - bynajmniej nie ujmujac, gleboce sugeruje popatrzec tez na inne oferty. zauwazylem ze w polsce generalnie popularna jest jamaha, koda, waferdejl i generalnie na tym final. nalezy pamietac ze sa tez inne ofety, czasem moze bardziej odpowiadajace temu czego sie szuka...."

oczywiście jestem fanem kody i yamahy,bo to dobry sprzęt,ale cenie tagże innych producentów jak np HK,onkyo,denon,NAD i nie mam zamiaru zachwalać sony,pioneera albo panasa,oczywiście jesli mówimy o sprzecie audio,a Ty jaki sprzet byś polecił autorowi wątku za 1kzł??? B&W czy Elaca???choba Mu na to troszku zabraknie a z komputerowych grajków to Creativa,co nie ma szans do zestawu kody który zaproponowałem.POZDRAWIAM.

>elfan jest widze fanem kody i jamahy - bynajmniej nie ujmujac...

tutaj musze sie przylaczyc do powyzszego stwierdzenia. Zreszta nie odnosi sie ono do ekfana a raczej generalnie do calej grupy.

Gdyby pominac posty kilku osob nadajacych zza miedzy to mozna by ta grupe (zakladke) smialo przemianowac z "KINO DOMOWE" na "YAMACHA + KODA". Nie wiem czy wynika to z monotematycznych uczestnikow grupy czy z tak malo ciekawego, zdominowanego polskiego rynku. Jestem w pelni swiadom polskich realii cenowo/zarobkowych i nie oczekuje tutaj propozycji typu Mark levinson, Krell, Theta czy Meridian, ale oprocz Yamachy w podobnej klasie cenowej wystepuje jeszcze Pioneer, Sony, Sheerwod, Kenwood, Denon, Panasonic.

Czy firmy te nie egzystuja na polskim rynku?

Podobnie jest z glosnikami?

Gdzie Canton, Magnat, Acoustic Research,...?

xajas

www.jaschiks.com

"Jestem w pelni swiadom polskich realii cenowo/zarobkowych i nie oczekuje tutaj propozycji typu Mark levinson, Krell, Theta czy Meridian"

xsajas jestem narazie młody i dla mnie ten sprzęt co posiadam wystarczający i nie mam jakiegos szajsu typu sony(chodzi o ampli)bo miałem i wiem co jest grane i było raczej w przypadku sony źle grane;) w porównaniu do tego co teraz mam, a za kilka lat to się może coś zmieni,ale będzie mi naprawde żal żegnać się z tym co teraz posiadam,

"dziekuje za odpowiedzi, moje kolejne posuniecie bedzie niestety bardzo budżetowe (chcialbym sie zmiescic w 1000 zl)"

co byś proponował w tym wypadku???

"Podobnie jest z glosnikami?

Gdzie Canton, Magnat, Acoustic Research,...?"

dobre firmy ale relacja cena/jakość raczej gorsza w porównaniu do kody,oczywiście jesli chodzi o rynek polski.

POZDRAWIAM.

Sorry, ale mówienie o sprzęcie klasy budżetowej, że przewyższa inny w relacji jakość/cena i to jeszcze porównywanie nie poszczególnych produktów ale całych firm, to grube nieporozumienie.

elfan

jak wspomnialem na poczatku moja uwaga to nie osobisty atak na elfana preferujacego X i Y a jedynie ogolny brak zainteresowania produktami A, B, czy C oferujacych alternatywnie podobna jakosc jak X i Y za ta sama cene

(nie uwazam by Pioneer, Kenwood czy Sony byly gorsze niz Yamaha). Malo tego, to co oferuje Canton w serii Ergo albo Acoustic Research to nonplusultra jakosc za budzetowa kase, niestety na nieszczescie nie znane w Polsce...

xajas

www.jaschiks.com

dyskusja zaczyna wrzec - i bardzo dobrze, przynajmniej widac ze nie spimy.

>to na twoim sprzęcie może tak [RE: CZY SLYCHAC PODLACZENIE ANALOGOWE 5.1 CZY CYFROWE]

jezeli nie slyszysz roznicy, to zaluj - tracisz wiele ciekawych efektow. a co do grajka autora tematu, to wlasnie mozna go podlaczyc i tak i tak. swoja droga - jamaha slynela zazwsze z dobrych komponentow, ale jezeli w twoim przypadku nie slychac tak charakterystycznych roznic, to tylko zle swiadczy o sprzecie :(

bynajmniej nie twierdzilbym nigdy co jest lepsze (cyfrowe czy analogowe polaczenie), bo jest to zalezne jaki efekt chce sie wycisnac - lepsze od podlaczenia cyfrowego to jest bzykniecie pameli anderson (ale to tez kwestia co kto lubi).

>to jest bardzo ciekawe a zarazem smieszne co mówisz,że dekodery w odtwarzaczu za 250zł sa takie jak w >ampli za 5 tyś,

nadal nie moge sie doszukac skad wiesz ze dekoder dd w odtwarzaczu kiss jest lepszy od tego montowanego w referencyjnym denonie za Xtys euro. z checia sie jednak dowiem (zebym wiedzial w kocu po co wsadzilem tyle kasy i za co wlasciwie zaplacilem :D )

>najnowsze dekodery Crystala mieć w odtwarzaczu za 250zł,super sprawa,ale raczej mozna o tym zapomnieć.

osobiscie nie mam nic przeciwko temu zeby miec odtwarzacz z geanta albo auhana za relatywne grosze ktory takowe bedzie posiadac. pozatym - chyba mowimy o standardowych dekoderach dd, dts, dpl...?

>to po co opisywac takie metody skoro nie są ogólnie uzyteczne

to ze ty nie slyszysz ronicy i nie eksperymentujesz i nie masz ciagu do wiedzy, nie znaczy ze innych to nie interesuje. pozatym - jezeli bysmy tylko robili promocje jamahy i kody to po co cale forum?

>oczywiście jestem fanem kody i yamahy,bo to dobry sprzęt,

ja tez jestem fanem swojego sprzetu, glownie dlatego ze jest moj:D

>Ty jaki sprzet byś polecił autorowi wątku za 1kzł??? B&W czy Elaca???

osobiscie bym sie trzymal linii pioniera co do doboru wzmacniacza, glosniki tonsila albo diory, odtwarzacz - dowolny z wyjsciem cyfrowym.

xajas,rozumiem ze to nie był atak na mnie ale tylko starałem się wytłumaczyś jak sprawka przedstawia się u mnie,a co do Pioneera Sony Kenwooda,to miałem sony i wiem co to jest więc dajmy spokój,i powiedz mi jakie doswiadczenia w dziedzinie audio ma sony Pionner czy Kenwood?? sony to odkurzacze ,Pioneer to car-audio,a Kenwood to mikrofalówki i sprzęt AGD!!!! a Yamaha pianina saksofony i liczne instrumenty muzyczne profesjonalne więc doświadczenie raczej ma,w porównaniu do sony Pioneera czy Kenwooda,a co do tych kolumn to sam przyznałeś mi racje że to polska nie niemcy:) więc ceny inne tam kody nie ma my mamy magnata ale cena/jakośc przy większości modeli słaba.POZDRAWIAM.

embargo-już chyba bardziej prymitywnej i głupiej prowokacji do dyskusji nie dało się wymyslic hehehehe Twoja ostatnia wypowiedz jest lekko muwiąc tragiczna hehhe np jedno zdanie:

"nadal nie moge sie doszukac skad wiesz ze dekoder dd w odtwarzaczu kiss jest lepszy od tego montowanego w referencyjnym denonie za Xtys euro. z checia sie jednak dowiem (zebym wiedzial w kocu po co wsadzilem tyle kasy i za co wlasciwie zaplacilem :D )"

czy ja takie coś powiedziałem że Kiss ma lepsze dekodery niż referencyjny denon,czasem nie odwrotnie??

więc reszty nie komentuje bo to bez sensu,przeczytaj swoją wypowiedz i sobie sam odpowieiedz.

POZDRAWIAM.

"Ty jaki sprzet byś polecił autorowi wątku za 1kzł??? B&W czy Elaca???

osobiscie bym sie trzymal linii pioniera co do doboru wzmacniacza, glosniki tonsila albo diory, odtwarzacz - dowolny z wyjsciem cyfrowym."

nie mogłem się powstrzymać żeby tego nie opisać heheh,Pionner lepsze głosniki od Kody,słuchaj ja miałem sony głosniki i polecałem znajomym Kody bo chcieli dobre i dorze grające!!!!a sony choc miałem muwiłem że to szajs!!!

a Ty pioneera polecasz,i mi muwisz że Ja chwale Yamahe i Kode,sory ale oni zdecydowanie lepiej się znają na tym niż Pioneer czy tam sony, i skończ zasmiecać forum głupimi odpowiedziami przez to że Ci się nudzi i nie masz co na co robić!!!a na tym napewno autor watku nie skorzysta!!! ja juz kończe romawiać z tobą bo mi szkoda czasu,jak to muwił Arnold w Terminator 3 "Pogadaj z Reką" hehehe.POZDRAWIAM.

oczywiscie ze prowokuje do dyskusji, bo przynajmniej sie czegos dowiem od kogos kto sie zna lepiej na sprawie.

ale po kawalku:

"[...]i nie wykorzystujesz tych dekoderów co sa w dvd bo są to szajsowe[...]"

"[...]to jest bardzo ciekawe a zarazem smieszne co mówisz,że dekodery w odtwarzaczu za 250zł sa takie jak w ampli za 5 tyś,to naprawde dziwne te twoje badania [...]"

albo ja czytac nie umiem, albo mi monitor szwankuje - odebralem to ze tweirdzisz ze dekodery w tanich odtwarzaczach sa gorsze od tych ktore sa montowane w odtwarzaczach (albo wzmacniaczach) z wyzszych polek.

ja sie z tym nie zgadzam i uwazam ze jest to bzdura, ale skoro tak twierdzisz to podaj na podstawie czego? konkretnie i do rzeczy - skad wiesz ze dekoder w tanim odtwarzaczu jest gorszy od dekodera w sprzecie referencyjnym? jakie sa kryteria porownania? (pro forma - mowimy o dekoderach sensu stricto)

ps. proponuje ochlonac troche i przeczytac co sie pisze - nie powiedzialem co jest lepsze od czego [RE: co proponujesz za 1k zlotych] a co polecalbym.

a swoja droga to mowilem o wzmacniaczu pioniera, a nie o glosnikach pioniera, ale to detal.

embargo juz ostatni raz żebyś wreszcie nie zasmiecał forum- przejdz sie do elektronika weź denona i jakiegoś ronina za 250zł i otworzycie razem obudowe i sobie razem popatrzycie co i jak,ja nie mam zamaru tłumaczyć Ci dokładnie skąt wiem że tak jest,a to ze Ty nie umiesz pomysleć logicznie i tego zrozumiec to trudno,więc polecam wizyte u specjalisty i on Ci mam nadzieje wszystko wytłumaczy,i diwoesz się dlaczego referencyjny denon ma lepsze komponenty niż dvd za 200zł,a jak nie da się wyporzyczyć ze sklepu to może w sklepie bedzie fachowieć i Ci otworzy i sobie popatrzysz i się popytasz troszke,po co kupowac denona za 5 tyś jak mozna ronina z workiem ziemniaków za 250zł dostać hehe.

" swoja droga to mowilem o wzmacniaczu pioniera, a nie o glosnikach pioniera, ale to detal."

a czy autor chce kupić wzmacniacz??? mi się wydaje że głosniki aktywne? więc kolejny tekst niepotrzebie:) zaproponuj to o co zapytał autor watku a nie wzmacniacze,czyli sytuacja się powtarza jak z tymi końcówkami mocy hehe.

Kończe.

POZDRAWIAM

ooo...widze ze kolega zaczyna teraz personalnie - a szkoda, w dyskusjach lepiej polemizowac z pogladem, a nie rozmowca (no tak - ale to nie jest formu jak dyskutowac, pozatym nie mam zamiaru uczyc).

jezeli twierdzisz cos do daj temu podstawy a nie rozprzestrzenia informacji fikcyjnych. jak nie wiesz to powiedz "moim zdaniem" i nie ma problemu. rozglaszajac poglady ze to "jest syfiaste" a tamto nie, wprowadzasz w blad.

autor pytal sie o podlaczenie - nie pytal sie o glosniki aktywne - co nadal wskazuje ze niektorzy nie czytaja co sie pisze....

Kubek: spokojnie, tylko spokojnie - przedewszystkim tolerancja i wyrozumialosc. forumowicz sie angazuje w dyskusje (i bardzo dobrze), i to jest prawo mlodosci. sam twierdzi ze "Jestem początkującym w temacie kina domowego" wiec i nie nalezy sie oburzac - poczatkujacy czasem nie wiedza tyle ile 'starzy wyjadacze' i nie wolno ich za to ganic. pozatym - odrobina fanatyzmu mimo ze w nadmiaze szkodliwa dodaje uroku;)

nie jest to bynajmniej cos zlego - kazdy ma prawo popelniac bledy i kazdy ma prawo dowiadywac sie nowych rzeczy:)

zacztek do rozmowy to jedno - a gdzie sie konczy to drugie.

swoja droga, temat z dekoderami jak dla mnie jest dosyc ciekawy - nie mialbym nic przeciwko temu zeby sie czegos wiecej dowiedziec. i o ile mlodzieniec z emocji nie zapluje monitora i klawiatury to moze jeszcze zostane oswiecony :D

OK wracajac do tematu :) (alez burza sie rozpetala)

wyciagajac z tego wszystkiego esencje - mam dvd z dekoderami ("szajsowymi" czy tez nie, chociaz watpie by taka firma jak Loewe wciska "szajsowe" dekodery;), najlepszym budzetowym posunieciem bedzie teraz zakup "glosnikow aktywnych" (jak rozumiem sa to glosniki z wlasnym wzmacniaczem?)

skupmy sie na tym, czy moge kupic cos lepszego (do 1000 zl) niz ponizszy model (KODA AM911)

Ukryta Zawartość

i druga kwestia - czy satelitki beda wystarczajace do kina

Pozdrawiam,

Krs

Ukryta Zawartość

> co do Pioneera Sony Kenwooda,to miałem sony i wiem co to jest więc dajmy spokój,i powiedz mi jakie doswiadczenia w dziedzinie audio ma sony Pionner czy Kenwood??

Dla mnie Sony to wsrod wiekszych koncernow najwiekszy innowator (CD, SACD, itd.) Pioneer tez nie jest gorszy -> pierwsze dobre DVD z Progressiv Scan, cyfrowe wyjscia iLink, najlepsze monitory plazmy, a czym zablysnela Yamacha?

xajas

www.jaschiks.com

embargo----Ja młodzieniec a ja myslałem po twych wypowiedziach że masz jakieś góra 15 lat,a ty starszy ode mnie??? ,powiem Ci że po tym jak to przeczytałem myslałem ze z krzesła spadne!!!!!! a jeśli takiś dociekliwy to powiem Ci że słuchałem sprzetu z dekoderami w ampli i w dvd,i te drugie nie miały absolutnie żadnych szans w starciu z tymi co były w amplitunerze, więc rozpoznaje się to po jakości dekodowania no chyba że TY masz trudności w odruznieniu jednego od drugiego więc już nic nie poradze,dotarło wreszcie do Ciebie,jak nie to się popytaj doswiadczonych tu na forum jesli mi nie wierzysz bo jestem początkujący,czy korzystanie z dekoderów w dvd jest lepsze lub takie same jak z ampli,zadaj takie pytanie otrzymasz odpowiedz,albo poprzez wyszukiwarke jesli już było takie pytanie.

Krs--- "skupmy sie na tym, czy moge kupic cos lepszego (do 1000 zl) niz ponizszy model (KODA AM911)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

za tą cene raczej nie.

"i druga kwestia - czy satelitki beda wystarczajace do kina"

do kina mogą byc ale do muzyki bedzie gorzej,ale w twoim wypadku raczej nie ma wyboru.

xajas---"Dla mnie Sony to wsrod wiekszych koncernow najwiekszy innowator (CD, SACD, itd.) Pioneer tez nie jest gorszy -> pierwsze dobre DVD z Progressiv Scan, cyfrowe wyjscia iLink, najlepsze monitory plazmy, a czym zablysnela Yamacha?"

dla mnie też sony jest super od wprowadzania w życie nowych rozwiązań,ale od dzwięku raczej nie:),Pioneer jest super ale nie w sprzęcie audio,a co do dvd to się zgodze,a Yamaha zabłysneła tych o czym cały czas była rozmowa i o co mi chodziło,czyli amplitunery do kina domowego,a sony panas Pioneer,tak jak muwiłem nie jeden raz nie znają się na tym tak jak Yamaha,onkyo,,denon czy HK,koniec kropka:)POZDRO.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.