Skocz do zawartości
IGNORED

nad pp2 do denona dp300f

torh55

Rekomendowane odpowiedzi

>>>torh55,

Musisz kupić jakieś pre i kobiecie swej też coś na otarcie łez. To oczywiste. Na Islandii futro się może przydać na przykład. Inna rzecz, że pre Cię wtedy wyjątkowo dużo wyniesie.

Pozdro,

Yul

Mimo wpisoe pochylam sie w strone nada (cena) jak cos da super jak nie to sie troche potlumacze ,licze na to ze perswazja bede potrafil przekonac ze dzwiek sie poprawil czy to prawda czy nie :). A teraz inne pytanie juz nie na temat ma ktos moze plyte Rachael Cantu "Devil's Thunder" tutaj nie moge jej dostac ,a bylbym wdzieczny nawet za mp3.Czasem nienawidze tego kraju.

Jak na razie nie narzekam moj system nie jest najtanszy a i kobieta twierdzi ze jest poprawa wzgledem poprzedniego:) (Jamo C-407 i CA 740a).Nawet po wymianie wkladki na Grado Black powiedziala ze i ona slyszy roznice ,ale moze to tylko lechtanie mojego ego.A tak pozatym to czy kobiete tez mozna wygrzac jak glosniki i reszte toru:)??

@torh55: owszem, kobiete mozna wygrzac, ale jak poskapisz, to wspanialomyslnie wygrzeje sie sama. Trzyma sie toru, ale wiekszosc znanych mi egzemplarzy niestety brumi :( Wada fabryczna jakas. Nie znam starszych rocznikow, nie jestem archeologiem. Koledzy zapewne dopowiedza.

torh55, wydaje mi się, że - doraźnie - znaczniejszą poprawę dźwięku uzyskasz inwestując nie w pre, a w lepszą wkładkę, ale pre docelowo pewnie też kupisz (widać, że ziarno niepokoju zostało zasiane ;-)) - i też będzie różnica in plus, a później kupisz jeszcze jakiś inny gramofon za gruuube pieniądze, potem jakiś superwzmacniacz. Ale osobiście zacząłbym od wkładki (jest tu gdzieś wątek, gdzie wyszczególniono sporo ciekawych propozycji do 1000 zł). Jedno co ważne, nie zapomnij zaoszczędzić trochę kasy na... płyty. I zgadzam się z Yulem - nie ma sensu dyskwalifikowanie Twojego gramofonu w przedbiegach, bo o ile ma pewnie swoje ograniczenia, o tyle zawsze można z niego wyciągnąć ile się da choćby przez dobór dobrej wkładki. Problemem jeśli idzie o pre jest to, że masz pewnie ograniczony wybór takich sprzętów, które mógłbyś wypożyczyć, przetestować i ewentualnie zwrócić sprzedawcy jeśli się nie zdecydujesz. Zaocznie (a raczej zausznie) nie powinieneś kupować.

witam

a Ja nie mam tego problemu, 300f podłączyłem do yamahy piano 640 i słucham, z każdym dniem gra lepiej i to na tej nie wiadomo jakiej wkładce z denona. tylko podchodze i zmieniam winyle i strony, nawet ta wkładka gra nieźle bo lubi jazz i chill:-)

Benjamin Braddock

Ja nie mowie ze mi denon zle gra ja tylkomialem nadzieje na poprae za niewielkie pieniadze.A na powaznie zainwestuj w inna wkladke ja po wymianie na Grado Black bylem oszolomiony roznica na kozysc Blakc i to we wszystkich aspektach i na pewno polubilbys ja do Jazzu jest bardzo muzykalna.

• 4 tygodnie później...

Niestety Nada juz nie ma za to kupilem niedrogo thorensa mm 001 i zmiany sa ale niewielkie. Gora troszke sie wyostrzyla,bas ma wiecej kontroli choc zmniejszyla sie ilosc,ale najwiecej zyskala przestrzen.Ogolnie jestem zadowolony i moze kiedys zdecyduje sie na cos lepszego (moze z wkladka MC).

• 2 lata później...

Witam wszystkich. Zaczynam zabawę z winylem miałem kiedyś gramofon technics SL BD20D i kilka płyt ale nie było czasu i sie pozbyłem. teraz wracam do tego. kupiłem nie drogo zadbanego Denona DP 23F jak dla mnie cacko poza tym mam cały sprzęt denona. I zastanawiam się na wkładką i igłą ortofon OM10E eliptyczna igła MM. i szukam preampa do tego, polecono mi nad pp2 ale z tego co wyczytałem tu to lipny jest. poza tym cena za nada 380zł nie drogo. czy jest coś w cenie do 400zł godne polecenia? poradźcie. pozdrawiam

Mam denona dp 300f, jakiś czas temu grałem z ortofonem OM 10E - jak dla mnie było ok. Potem sumiko pearl - u mnie się nie sprawdziło mocno zamulony, basowy przekaz. Teraz mam ortofona red i przy tej wkładce zostaje. Moim zdaniem gra wybornie.

Co do przedwzmacniacza to próbowałem phono - box pro - jecta - nie było różnicy w odniesieniu do przedwzmacniacza wbudowanego w gramofon. Następnie spróbowałem phono box s i to był strzał w dychę. Trochę kosztuje, ale jako jedyny w tym przedziale cenowym ma możliwość dostosowania ustawień do konkretnej wkładki i dobrze sprawdza się z ortofonem red.

• 2 tygodnie później...

dzięki za odp gzrech. cena nieco wysoka ale czytając opis techniczny to faktycznie cacko phono box s sporo regulacji i ustawień. czeka mnie ciułanie tych 700zł chyba że ktoś ma tańszą ofertę za np używkę sprawną i poszanowaną. Puki co dzięki znajomości elektroniki przerobiłem starego decka kasetowego na pre ampa - banalnie prosta operacja – i tak sobie trochę to pogra i jak na moje ucho gra przyzwoicie co oznacza że d..py nie urywa. Dziękuje za podpowiedz i pozdrawiam.

tu fotka dla zainteresowanych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak ktoś by chciał film z tego jak to gra to niema problemu coś się ukręci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.