Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam opinii o kolumnach Minima Audio..

speedcoast

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy jeszcze cos takiego funkcjonuje, ale swego czasu na internetowej stronie gdyńskiego czasopismo HI FI był cały dział ze starymi recenzjami z ich publikacji. Było tam sporo o wyrobach Minimy. Z ofertą komisową jest już dużo gorzej, bo osobiście spotkałem się z ich wyrobami raptem kilka razy za pośrednictwem Allegro. Ale z tego co wiem przeglądając nasze popularne audiofilskie periodyki (choć zaraz mi słusznie powiedzą co niektórzy forumowicze - co to za audiofilskie, skoro tam tylko kino domowe i miniwieże ostatnimi czasy ? :-) ), Minima Audio nadal jest podawana wraz z namiarami telefonicznymi. Chyba więc nadal funkcjonuje i będzie ich można osobiście zapytać zarówno o jedno jak i drugie. Jakiś czas temu ktoś pisał też na forum, że ich strona internetowa ma zacząć niedługo działać ponownie.

Minima Audio funkcjonuje sobie cały czaszupełnie nieźle. W ubiegłym roku mieli "dołek" w działalności z przyczyn od siebie niezależnych. Mają spory wybór kolumn, ale w salonach audio ich produktów nie spotkasz, bo nastawili się raczej na indywidualne zamówienia. Mozna kupić od razu - jeśli akurat są do wzięcia któreś z kolumn demo, które na stałe stoją w ich lokalu (tak na marginesie - salonik sklepowo - odsłuchowy całkiem sympatycznie zaaranżowany akustycznie), albo zamówić i poczekać. To ma sens o tyle, że przed zamówieniem można sobie posłuchać wybranych skrzynek i dogadać się na okoliczność uwzględnienia własnych preferencji co do dźwięku czy wykończenia (panowie są otwarci na dyskusje :) ). Prowadzą też niewielki komis sprzętu. Bydgoszcz wprawdzie zaglębiem audiofilskim raczej nie jest, ale zdarza się trafić tam nawet ciekawe rzeczy. Ja sam bywałem u nich w związku z serwisowaniem mojego Parasounda i kupowałem części do zwrotnic moich kolumn DIY. Przy okazji posłuchałem kilku ich wynalazków z wyższej półki łącznie z hi-endowymi Monsterami i Mini - Monsterami (bardzo ciekawa konstrukcja dwudrożna na Vifie XP i SS 8545K). Napędzene to było małym Gryphonem + Parasound 1000 transport + Theta Basic III DAC, nie pamietam kabli. Generalnie dźwięk był bardzo kulturalny (na tyle, że potraktowałem to jako punkt odniesienia przy strojeniu swojej konstrukcji). Co do firmy jeszcze - panowie prowadzą sympatyczną politykę upgrade-owania swoich produktów tak, że można bez nadmiernych wydatków usprawniać sprzęt w miarę chęci i zasobności kieszeni :))). Tak więc uważam, że ma sens zainteresować się kolumnami MA, ale raczej wymaga to przyjazdu do Bydgoszczy i załatwienia sprawy na miejscu.

Pozdrawiam

P.S.

Wskazane jest umówić się telefonicznie z jakimś wyprzedzeniem, bo panowie bywają "w terenie" instalując i konfigurując systemy klientom (jako usługę dodatkową, oczywiście), i wtedy firma jest zamknieta.

Argus, może podałbyś jakiś namiar na ten sklep - salon firmowy w Bydgoszczy ? Chodzi mi o adres. Przejeżdżam tamtędy od czasu do czasu więc chętnie bym wpadł i posłuchał czegoś o czym wiele czytałem a czego już kilka lat nie słyszałem.

jako ,że jestem z bydgoszczy mam ich namiary ul.gdańska 77 tel. (52)3456023 i ceny

bywam tam ostatnio - chcę zakupić zestaw a jako ,że jestem początkujący interesują mnie wasze opinie.

Z tego co się dowiedziałem strona faktycznie jest w fazie budowy....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.