Skocz do zawartości
IGNORED

HK vs. Alesis Mk2

Funkee

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam leciwy wzmacniacz h/k PM650 i rownie stare kolumny Arcus TS-15. Do tej pory wydawało mi się, ze to dobry sprzet mimo swojego wieku. Ostatnio słuchałem aktywnych monitorów Alesis Mk2 i bardzo mnie zaskoczyły swoim dźwiękiem. Czysty, nie męczący sopran, basu dużo, niski, zwarty były po prostu lepsze od mojego sprzętu.

I tu moje pytanie, dlaczego? Czy może to wynikać z wieku mojego sprzętu? Czy wymiana np. kondensatorów we wzmacniaczu może cokolwieć poprawić czy musze pomyśleć o wymianie całego sprzętu?

Zaznaczam, ze jako student moje fundusze są bardzo ograniczone, a chciałbym coś poprawić w dźwięku jak najtańszym kosztem. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/61655-hk-vs-alesis-mk2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.