Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner z lan-em

-=pUnIsHeR=-

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie chciałem przywitać się z wszystkimi forumowiczami, a przy okazji zapytać o doświadczenia z amplitunerami kina domowego, w których jest możliwość sterowania via lan oraz wykorzystywanie tego typu połaczenia do odtwarzania plików muzycznych via ethernet.

Jestem na etapie poszukiwania optymalnego rozwiązania, przy czym jednym z czynników, który determinuje zakup jest głębokośc samego amplitunera - mogę sobie pozwolić na urządzenie o głębokości do 40 cm.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie oraz rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/61689-amplituner-z-lan-em/

niestety te modele odpadają, gdyż ich głębokośc przekracza 40 cm.

trochę to głupie kierować się takim kryterium, ale nieraz i tak bywa.

byłem zdecydowany na Onkyo 807, jednak układ lokalu niestety pozbawił mnie złudzeń. niby niewiele cm, ale nieraz takie centymetry robią dużą różnicę.

punisher ogladalem i sluchalem u kolegi w salonie jak uda ci sie kupic za ponizej 4 tys to bierz bardzo udany model ja osoboscie czekam na nastepce 3900/czyli 3065 ma wejsc juz niebawem ten bedzie z wyzszej lini ale 2065 gra calkiem przyzwoicie mimo ze nie mialem jej w domu

za te pieniadze tak dobrego i trwalego ampli jakim jest yamaha nie dostaniesz

też tak myslę. jak mi się uda ponegocjować to za około 3,7-3,8 tys. PLN może zdołam kupić. ten model, na kóry ty czekasz będzie pewnie sporo droższy. 2065 mi w zupełności wystarcza i jest zgodny z potrzebami moimi w tym zakresie. audiofilem nie jestem, a amplik bedzie w stanie sprostać każdej ścieżce audio, która jestdostepna na rynku. przy czym komfort zarządzania via lan i DLNA z całym dobrodziejstwem dopełni szczęścia (mam nadzieję :)

dzięki za budującego posta.

• 1 miesiąc później...
  • 5 miesięcy później...

Denon AVR-3808A

- sterowanie oryginalne via www: ciężkawe, nieco daremne;

- sterowanie za pomocą aplikacji Denon Receiver Control: duży komfort, po upgradzie niektóre opcje nie są dostępne (twórca pisał program dla wersji amerykańskiej CI);

- sterowanie podcastami i radiostacjami sieciowymi (strona www Denona): świetne!

- współpraca z dyskiem NAS za pomocą protokołu DLNA: obsługa bez zarzutu. w ciągu 2 lat zawiesił mi się raz czy dwa razy. wkurza mnie, że nie obsługuje "gęstszych" formatów ;-)

- współpraca z systemami vista, win7 - także protokół DLNA - nie sprawdzałem, ale wiem, że serwery mediów są widoczne i dostępne.

- pliki flac, wav brzmią świetnie. mp3 z włączoną opcją restorer hq - też całkiem nieźle. niby obsługuje playlisty ale dałem sobie z tym spokój.

miałem okazję obserwować pracę modelu wyższego przy włączonej sieci wifi. ułomność tego rozwiązania: to po pierwsze nie każdy router wifi lubi denona i co jakiś czas zrywa połączenie. po drugie niektóre rozgłośnie były często buforowane, co nie miało miejsca podczas odsłuchu przez LAN.

• 8 miesięcy później...

no więc mam ta yamaszkę 2065 i z jednym mam problem: jak chce uruchomic radio internetowe to wyskakuje mi ciagle Access Error. siec skonfigurowana ok, tuner widoczny po lanie, mozna nim sterowac z poziomu iphona/ipada, a z radiem internetowym nie chce sie laczyc. podpowiecie cos? acha - wgrany najnowszy soft w aplika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.