Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw słuchawkowy wybrac? HD595 czy HD 555 czy moze inne?

Krzysiek184

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym skompletować zestaw słuchawkowy do słuchania muzyki na przyzwoitym poziomie i potrzebuje fachowej porady.

Obecnie słucham muzyki na Denon avr 1906 + JBL E90 lub na słuchawkach Sennheiser HD 555.

Zauważyłem iż na słuchawkach dzwięk jest lepszy i chciałem zainwestować i uzyskać jeszcze lepszy dźwięk.

I tu moje pytanie, których z podanych zestawów bedzie najlepszy do słuchania muzyki na słuchawkach?

Oraz jeżeli będzie to wszystko porównywalne na każdym z zestawów to czy warto wydawać pieniądze?

Prosiłbym o fachową poradę...

Muzyki słucham tylko z komputera, w większości FLAC

Zestaw 1

Karta muzyczna ASUS Xonar DX 250zl

Przedwzmacniacz Xiang Sheng 708B 700zl

Słuchawki Sennheiser HD 595 500zl = ~1500zl

Zestaw 2

Karta muzyczna ASUS Essense STX 600zl

Słuchawki Sennheiser HD 595 500zl = ~1100zl

Zestaw 3

Karta muzyczna ASUS Xonar D2X 600zl

Przedwzmacniacz Xiang Sheng 708B 700zl

Słuchawki Sennheiser HD 595 500zl = ~1800zl

W kwestii jakości się nie wypowiadam, ponieważ powiedzą, że napędzam sprzedaż. Jeżeli chciałbyś HD-595 to mam aktualnie do sprzedania słuchawki które na dobrą sprawę nie są jeszcze wygrzane z pisemna 24mies gwara. Jak coś PW.

Gość wswier

(Konto usunięte)

Hmmm - mysle, ze zakladka PC-AUDIO bylaby Ci bardziej pomocna.

Jak widze, to rozpatrujesz wylacznie "scenariusze komputerowe", no i tytul Twojego watku

bynajmniej nie sugeruje ze rozchodzi Ci sie o taki wlasnie komputerowy scenariusz.

Popytaj w PC-AUDIO. Co do sluchawek - HD555 mam, i ... nie polecam :-).

Na pewno 595 beda lepsze.

Co do kart muzycznych - popytaj w PC-AUDIO

pzdr

wswier

Potwierdzam - HD595 są zdecydowanie lepsze, porównywałem je bezpośrednio z HD555 i różnica była na tyle znaczna, że 595 mogłyby być droższe nawet 2-3 razy od HD555, a i tak wybrałbym 595.

<><

W sumie nie chodzi o karte dzwiekowa i komputer, bo to tylko zrodlo dzwieku, ktore jezeli zajdzie potrzeba moge zmienic, chodzi mi o to czy warto kupic zestaw xiang sheng + HD595 czy lepiej cos innego i jak to bedzie gralo w porownaniu do obecnego stanu czyli denon avr 1906 + HD555. I czy jak bym dokupil same sluchawki HD595 to jaka bedzie roznica w dzwieku pomiedzy xiang sheng a obecnym denonem...

bartti1 jak chcesz sprzedac sluchawki to proponuje serwis allegro, nie zalozylem tematu by kupic poprzez te forum sluchawki. czekam na jakas porade odnosnie co wybrac i czy sie oplaca...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.