Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyc kable do mission m35i

necrophiliac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wlasnie zastanawiam sie jak podlaczyc kable w kolumnach mission m35i. Z tylu 4 pokretla 2 plusy i 2 minusy . Na jednym napisane jest hf a drugim lf co zakladam dotyczy sie niskich i wysokich tonow. Dodoatkowo jest pod nimi blaszka laczaca ktora mozna odchylic tak aby nie laczyla hf z lf. Jezeli chce to podlaczyc do wzmaka sony 550 es to do ktorych pokretel mam podpiac kabel i czy ta blaszka ma laczyc hf i lf czy ma zostac odsunieta ?

Gość

(Konto usunięte)

Blaszka (zworka) zostaje tak jak jest, czyli łaczy HF i LF.

Usuwa się (bezwzględnie!) w przypadku łączenia bi-wire (osobne zasilanie HF i LF).

Domniemam, że nie używasz tego typu połączenia - masz klasyczny kabel głosnikowy :-)

Podłącz go do HF, przynajmniej jak tak mam i szczerze mówiąc po wielu próbach nie zauważyłem róznicy, czy łączę do HF, czy LF.

Dodatkowo, co możesz i Ty zrobić, tę oryginalną zworkę (blaszkę) zastąpiłem 15 cm kawałkiem normalnego przewodu głośnikowego, najlepiej takim samym, jaki łączy kolumnę ze wzmacniaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.