Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RCD 975 vs NAD C541

Kot

Rekomendowane odpowiedzi

Dalej nie wybralem odtwarzacza CD - tym razem jednak jestem zdecydowany na jeden z dwoch modeli. Obecny system to wzmacniacz Fonica PW 0350 i Sennheisery HD575 (kolumny mam jakies stare niewiadomoco i wole sluchawki), docelowo zas planuje zakup wzmacniacza sluchawkowego, na dzien dzisiejszy od Piotra608 (dopiero w maju). Nada mam w domu i gra naprawde ladnie, kusi mnie natomiast ten Rotel (oba cd uzywane i w podobnej cenie). Niestety, by odsluchac Rotela bede musial wybrac sie do Warszawy i chce wczesniej wiedziec czy warto czy tez brac Nada na miejscu. Doradzcie prosze, najlepiej jakby ktos osobiscie porownywal oba odtwarzacze. Byloby milo, gdyby znalazl sie jakis lodzki wlasciciel Rotela RCD 975 i zgodzil sie, bym go odsluchal.

Muzyka jaka lubie to reggae, czasem jakies rockowe brzmienie

https://www.audiostereo.pl/topic/6236-rotel-rcd-975-vs-nad-c541/

Witam,

Rotel 975 ??? może 971 - takiego posiadam, a o 975 to kurcze nie słyszałem. Co do różnicy międzi NAD-em a 971 - hmm, nie zawracałbym sobie głowy. NAD jest dobą maszyną, a różnicę w brzmieniu będzie Ci raczej tródno wychwycić. Skoncentrowałbym się na wzmacniaczu słuchawkowym.

Znaczy tak: robiłem odsłuchy jednego i drugiego ale nie było to porównanie na tym zamym zestawie (tylko zmiana CD). W dodatku odsłuchy Rotela i NADa były innego dnia, w innym miejscu i na innym zestawie co powoduje, że o prawdziwym porównaniu trudno mówić. W końcu na Allegro trafiłem Rotela w dobrej cenie 1300 zł :) i kupiłem. Jakbym trafił NADa w dobrej cenie, kupiłbym pewnie NADa. Oba to dobre sprzęty i różnica w brzmieniu jest znikoma. Dużo większ różnica będzie przy różnych wzmacniaczach nie mówiąc o kolumnach i słuchawkach. Porównanie możesz zrobić ale na tym samym sprzęcie i w tym samym czasie bedzie miało sens.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.