Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio Azur 540R v3 - problem z OSD oraz z HDMI

kala40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szanownych forumowiczów! ostatnio zakupiłem nowego Azura 540Rv3, posiadam niestety instrukcje w obcych językach i mam nielada problem z uzyskaniem menu ekranowego na TV. Czynności wykonałem jak mi logika podpowiadała, tj. podłączyłem kabel HDMI pod wyjście w CA - druga końcówka do TV, następnie wcisnąłem w CA przycisk "OSD on" i nic, próbowałem na wszystkie sposoby i za chiny nie mogę uzyskać menu ekranowego aby wprowadzić niezbędne ustawienia.

Proszę o jakąkolwiek pomoc w tej kwestii oraz prośba o instrukcję w jęz. polskim, jeżeli ktoś dysponuje to chętnie odkupię. Mój e-mail [email protected]

Pozdrawiam Adam

Nie wiem czy v3 z definicji wyświetla MENU OSD poprzed HDMI. W 540 v2 jest ono dostępne przez wyjście "Video composite". Jeśli też masz takie gniazdko wyjściowe wizji (cinch) - spróbuj podłączyć je do TV (zakładam, że ma wejście Video kompozyt). Może coś się wyświetli :-) a dopiero w konfiguracji OSD można zmienić, że menu ma sie wyświetlac poprzez HDMI?

Doczytałem instrukcję po angielsku w internecie i faktycznie , nie ma możliwości oglądania OSD przez HDMI. Do wyboru masz albo Video composite albo S-Video:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki kolego! sądziłem że przez HDMI albo Component - pójdzie, ale się myliłem. Sprubuję tak jak napisałeś czyli przez Composit albo S-video.

A masz może instrukcje po polsku, nigdzie nie mogę jej dostać, nawet przedstawiciel CA na Polske nie udostępnia instrukcji, zapłacę za ksero albo skan. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.