Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupować nowe modele amplitunerów jeśli nie zależy nam na wodotryskach?

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za porady.

Spróbuje pojeżdzić i posłuchać, ale wątpię, że znajdę tam Heco Metas 500 i tannoy M4, a szkoda, bo dzięki Waszym sugestiom, mam na nie chęc.

Co do Bowersów i Paradigmów to miałem przyjemnośc kiedyś słuchać nie pamiętam jakich modeli- paradigm to chyba seria monitor i brzmienia obu mi nie podesdzły, bowersy za sucho i płytko w moim odczuciu grały, a paradigmy z za dużą ilością basu i schowaną nieciekawą śrenicą- nie wiem czy tak brzmią te firmy, ale takie miałem odczucia(yamaha 663)

Będę zbierał pieniądze na heco metas raczej, bo wszystko wskazuje na to , że to będzie to wreszcie co lubię, jak nie będę miał jak odsłuchać to zrobię jak zawsze niestety-drogo kupię tanio sprzedam-cóż takie życie dążacego do idylli dzwiękowej

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

ghostlover daj spokoj siestom wez sie lepiej za zmiane rx797 bo mimo ze to yamaha to niestety z dolnej polki i nadodatek syfiasta w srodku to ona ma duzo ale audiofilskiego powietrza :)

siesty moga cie zadziwić brzmieniem ale przy porzadnym wydajnym wzmacniaczu a nie przy sieczce jakim jest ten model

Ja do mojego Pioneera VSX 511 i tak nie wepnę wzmacniacza stereo więc do odsłuchu CD posiłkuję się wymianą kabli w kolumnach (od amplitunera i od wzmacniacza idą kable i podłączam co potrzebuję). Nie jest to idealne ale daję radę.

Zakup nowego ampa i tak będzie konieczny (kiedyś chciałbym usłyszeć to zachwalane Dolby True HD i DTS Master Audio), mam odtwarzacz BD. Ale nadal boję się,że Stereo z ampa nie bedzie takie jak z NADa 312...

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Jokers, 11 Maj 2010, 12:40

>ghostlover daj spokoj siestom wez sie lepiej za zmiane rx797 bo mimo ze to yamaha to niestety z

>dolnej polki i nadodatek syfiasta w srodku to ona ma duzo ale audiofilskiego powietrza :)

>siesty moga cie zadziwić brzmieniem ale przy porzadnym wydajnym wzmacniaczu a nie przy sieczce jakim

>jest ten model

vitold-man, Jorkers, Sebastian71, Jokers to jedna i ta sama osoba a do tego super znawca KD i Yamahy. :))

>vitold-man, Jorkers, Sebastian71, Jokers to jedna i ta sama osoba a do tego super znawca KD i

>Yamahy. :))

no i tonsila siesty - najlepszych kolumn na świecie.

IP mu się zmieniło czy na starym jedzie? Jak na starym - to ban będzie szybko, jak zmienione - to trochę potrwa niestety...

Jorkers - a nicka sebastian71 ci zablokowali po ostatnich "wygłupach" ?

Ghost, szkoda, że wcześniej nie wiedziałem. Metasy 500 orzech, które miałem (nówki sztuki, grały może z 7 godzin:)) sprzedałem za bezcen (1200pln), bo niestety Żona już nie wytrzymała, a nie chciałem trzymać w piwnicy:)

W każdym razie mozliwe, że na tych kolumnach się chwilę zatrzymasz:)

Swoja droga jak bardzo trzeba byc zdesperowanym ,aby zakładac kolejne konta na forum tylko po to aby sie wykłucac ,wymądrzac,i obrazac kolejno wszystkich uzytkowników tego forum.Tak na marginesie to przydałaby sie jakas wizyta u psycholohga.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.