Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc - monitorki zamiast ... monitorków

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

co wybrać do pomieszczenia 4,5 x 2,5 m? Grać to będzie z hk 980 i rotel 991...

Mission M32i, Kef iQ10, Usher 520, Kef Q1 czy Celestion F18?

Przy okazji - odsłuchałem wszystkie i mam pewne zdanie, ale ciekaw jestem Waszych opinii - może ktoś słuchał dłużej niż parenaście minut na odsłuchu....

Muzyka ? - Jazz, Klasyczna, trochę rocka...

A to zabrzmiało ciekawie, skynyrd... na basie i wykopie tak średnio im zależy, zresztą rock to u mnie 10% całego słuchania... trochę mnie odstręcza od uszatek ich... wygląd, ale odsłucham jeszcze raz, dzięki!

M32i i Celestiony - glosniki z lig nizszych, M32 energiczne i ze sporym basem, ale troche kluchowaty, z HK moze byc zamulscie, powolnie i tlusto... Celestionow nie slyszalem.

Usher 520, Q1, iQ10 - gdybym mial laczyc to z Twoja elektronika, chyba jednak poszedl bym strone Ushera (ale to taki dzwiek jak ja lubie, niekoniecznie Ty) KEFy fajne, ale z neutralnoscia niewiele wspolnego maja, oba graja "po swojemu" i albo sie to lubi albo nie :) iQ10 to nowsza wersja Q1 - chyba maja poprawiona ogolnie charakterystyke, ale jesli jest jakas roznica w cenie wiecej niz 100 PLN to IMO nie warto doplacac :)

Primodium. Medium. Finis.

dzięki Yamnick - czyli pozostają Ushery i Kefy... (głośników z "lig niższych" audiofilska godność i duma nie pozwoli mi już słuchać:)

Ciekawe, że Q1 są... droższe od iQ10. Nie wiem, czy seria Q jest lepsza, czy iQ - wsłucham się raz jeszcze w te trzy kolumny ... (licząc uszatki)

Do klasyki, Jazzu w tej cenie nie znam lepszych kolumn niż tych(miałem, sprzedałem, żałuję):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

trochę inna koncepcja zupełnie bez sensu. czy to jest coś warte?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te kolumny ciężko zdobyć, tak samo jak Titusy z serii ES. Prawdę mówiąc to seria ES jest lepsza niż nowa EX. Poszperaj, bo warto ich posłuchać..a ja byłem głupi że je sprzedałem, bo wystarczyło tylko zmienić pod nie elektronikę. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Odsluchac najpierw ze swoja elekronika - a potem zaplacic na ile kieszen pozwoli :)

A na powaznie - nie mam pojecia, nie wiem w jakim sa stanie, jak graja, itp - zdjecie nie gra :) Nie wyglada :) Nie pachnie - a kazdy zmysl w kupnie wezmie udzial :)

Koniecznie posluchaj ich ze swoja elektronika, najlepiej u siebie - a potem jesli Ci sie spodobaja zapewne dojdziesz do porozumienia ze sprzedajacym (jesli leza w twoim zasiegu cenowym).

Primodium. Medium. Finis.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.