Skocz do zawartości
IGNORED

nowe słuchawki

dbx

Rekomendowane odpowiedzi

SA1000? To bezbasie? ręce opadają... SA5000 Dobrze napędzone to możemy o jakiejś rywalizacji rozmawiać.. zresztą teraz to już nie ma żadnego znaczenia..autor nieco przytruł tyłek a i tak kupił to co od poczatku chciał... :)

Amar, 11 Cze 2010, 11:55

>SA1000? To bezbasie? ręce opadają... SA5000 Dobrze napędzone to możemy o jakiejś rywalizacji

>rozmawiać.. zresztą teraz to już nie ma żadnego znaczenia..autor nieco przytruł tyłek a i tak kupił

>to co od poczatku chciał... :)

piszesz coś o przytruciu, hmmm.... czytaj co sam piszesz, czytaj o czym się pisze...to pomoże, a na pewno nie zaszkodzi.

Dałem przykład zakresu ceny, Ty piszesz o słuchawkach kosztujących ok. 2500 zł ! i sam przyznajesz, że TE mogą służyć za przykład jakiejś rywalizacji i jednocześnie sam polecasz takie, o których jak sam przyznałeś, określenie ich chińskim chłamem, jest na rzeczy.

Wiesz co, trujesz.

Można było od razu dać za przykład STAX SR-007 i uznać, że dalsze pytania, to tylko przejaw niedopieszczenia.

:)

>vik< trochę za późno dał przykład ATH AD700 ...są bardzo ładne, sam ich używa /wie co pisze/ parametry dobre, cena ok.

• 1 miesiąc później...

Bednaar, 11 Cze 2010, 11:27

>Tak z czystej ciekawości - SHP9000?

taaa....były kupione Philips SHP9000.

prawda jest taka, że poprzednie SHP895, w porównaniu z 9000, to hiend.

SHP9000 to szajs jakich mało, dźwięk trupi, bez życia, jedno co mają pozytywne, to to, że na głowie leżą perfekcyjnie, to wszystko co sobą reprezentują, j.bał je pies.

• 1 miesiąc później...

witam. planuje kupić słuchawki pod mój wzmacniacz zintegrowany hk980. I teraz do was pytanie jakie słuchawki mogę pod niego podłączyć. Podobają mi sie hd555 ale one mają 50omów i chyba nie zagrają tak jak powinny i chyba wymagają wzmacniacza słuchawkowego którego nie planuje kupować. proszę o pomoc

Spokojnie Twój HK980 napędzi HD555, nie przejmuj się 50 omami:)

Jedno, co mnie zastanawia, to co się Tobie podoba w tych nieudanych słuchawkach? Dopłać 200 zł i kup dużo lepsze HD595.

<><

to jakie słuchawki kupić do mojego wzmacniacza hk980? dodam że muzyki słucham z kompa wav flac i że mam zamiar kupić do tego esi juli@. Więc jakie słuchawki będą najlepsze? nie chce przekraczać 500zł ostatecznie max 600.

Kolego, dla Twoich wymagań wystarczą z nawiązką HD 595 .Wzmak HK na pewno nie wystraszy sie impedancji 50 ohm.Jedynymi wzmacniaczami które mogą dostać zadyszki są słabowite OTL-e (lampowce bez traf na wyjściu).Takie jest moje zdanie . P.S mam hd 595 i nie sprzedaje bo to dobre słuchawki do kwoty 500-600 zł.Amen.

A czym różnią się słuchawki 50 omów od 32omów? Zauważyłem że słuchawki profesjonalne mają 50omów i wymagają wzmacniacza słuchawkowego a słuchawki do domu zwykłe hi-fi mają po 32 omy. Wyjaśnijcie mi to proszę. Kolega z forum mówił że słuchawki hd555 można zmodować do hd595. Słyszeliście coś o tym? Tylko sensesire? Nie polecicie innych firm np bayerdynamic itd?

hd 650, 29 Sie 2010, 15:34

>Kolego, dla Twoich wymagań wystarczą z nawiązką HD 595 .Wzmak HK na pewno nie wystraszy sie

>impedancji 50 ohm.Jedynymi wzmacniaczami które mogą dostać zadyszki są słabowite OTL-e (lampowce

>bez traf na wyjściu).Takie jest moje zdanie . P.S mam hd 595 i nie sprzedaje bo to dobre słuchawki

>do kwoty 500-600 zł.Amen.

kolego, takie rady wypróbuj na swojej rodzinie ...

...

dzibek1166, idź do sklepu, załóż to, co chcesz kupić, na głowę i słuchaj tego, co w uszach a nie tego, co piszą na forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.